Recept afdrukken
Griekse frappé recept

Griekse ijskoffie (frappé) maken

Warme temperaturen vragen om een heerlijk verkoelende ijskoffie. Ideaal om je dag mee te beginnen. In Griekenland is de frappé tegenwoordig niet meer weg te denken. Je vindt ze dan ook overal. Maak nu zelf een lekkere Griekse ijskoffie met dit 'recept' en waan je thuis weer even in Griekse sferen.

Soort gerecht Drankje
Keuken Grieks
Labels frappé, griekse frappé, griekse ijskoffie, ijskoffie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 glas

Ingrediënten

  • 4 gram ‘Greek Nescafé Classic’ voor frappé (2 zakjes van 2 gram, of 2 theelepels)
  • 1 - 2 theelepels suiker (naar smaak)
  • 4 ijsklontjes
  • 1 scheutje water (gekoeld, om aan te vullen)
  • 1 scheutje koffiemelk (gekoeld, naar smaak)

Hulpmiddelen

  • Griekse melkopschuimer (frappediser)
  • 1 longdrinkglas (iets meer dan 250 ml)
  • 1 roerstokje
  • 1 rietje

Instructies

  1. Vul het glas met de Nescafé frappé poeder. Doe er suiker bij als je dat lekker vind (1 á 2 theelepels is ruim voldoende). Doe er een piepklein scheutje ijskoud water bij (net iets minder dan dat het onder zou staan).

  2. Nu komt de truc: mix met de frappediser het geheel tot een schuimige massa. Als je het glas kan omkeren zonder dat alles eruit loopt dan is de consistentie optimaal.

  3. Doe nu 4 ijsklontjes in het glas. Vul bij met ijskoud water zodat de ijsklontjes net onder staan.

  4. Nu kun je eventueel ook een scheutje koffiemelk erbij doen (als je dat lekker vind). Meng met het roerstokje alles tot een geheel.

  5. Vul het glas nu bij met extra koud water.

  6. Doe het roerstokje in het glas en een rietje en je frappé is klaar.

  7. Zoek een lekker plekje in de zon en geniet van je frappé!