Reisgids Griekenland: welke is het beste?

Een reisgids mee naar Griekenland? Van die dikke pillen mee in de tas of koffer hoor ik je denken. De één zweert erbij, een ander doet online inspiratie op. Wat ik zelf van reisgidsen vind? Ik moet stiekem bekennen dat ik ondanks mijn voorliefde voor digitale middelen de papieren reisgids toch nog wel erg handig vind. Vaak gebruik ik ze voor het bepalen van mijn reisdoel voorafgaand aan de reis. Of blader ik ze snel nog even door, voor wat highlights als ik op de bestemming zelf ben. Het doorlezen van iets tastbaars is toch altijd wat lekkerder dan het doorspitten van digitale letters en afbeeldingen op het web. En een licht autistisch trekje van mij vindt een rij Griekse reisgidsen in de kast nog leuk staan ook.

Wat maakt een reisgids goed?

Capitool reisgids Griekse eilanden
De handige compacte versie van de Capitool Reisgidsen voor de Griekse eilanden.

Het is natuurlijk belangrijk dat de reisgids Griekenland actueel en compleet is. Maar voor mij persoonlijk kan een reisgids eigenlijk nooit achterhaald zijn. Vaak gaat het mij om natuur en cultuur. Een archeologische opgraving zal niet zomaar de deuren sluiten of verplaatst worden. Qua restaurants en hotels vermeld in de reisgids is dat weer een ander verhaal natuurlijk, maar dat zoek ik vaak dan wél weer online op. Via de app van TripAdvisor bijvoorbeeld. Een reisgids moet inspireren en prikkelen. Het liefst via sfeervolle foto’s.

Wat is de beste reisgids voor Griekenland?

Er zijn veel verschillende uitgevers van reisgidsen die de Griekse bestemmingen beschrijven. De bekendste twee zijn Lonely Planet en Capitool Reisgidsen. Ook de reisgidsen van ANWB (handig per regio of per eiland) en Marco Polo zijn prima vertegenwoordigd. De reisgidsen van LonelyPlanet bevatten zeer veel informatie maar is naar mijn smaak net iets te steriel en droog qua stof. Maar dat kan voor de ander juist ook weer prettiger zijn. Grootste nadeel vind ik dat ze alleen in het Engels verkrijgbaar zijn. Mijn persoonlijke favoriet zijn de Capitool Reisgidsen die letterlijk ‘laten zien waar anderen alleen over schrijven’. Net als met kookboeken word je het meest geprikkeld door fotografie. Juist daarmee zijn de Capitool reisgidsen goed doorspekt. Wat ik handig vind zijn de highlights per regio. Zo kun je het gemakkelijk als hulpmiddel gebruiken bij het uitzoeken van de gewenste Griekse bestemming en regio. Ook zijn er de zogeheten Capitool Compact reisgidsen. Deze zijn een stuk beknopter en zoals gezegd, compacter. Ideaal als je niet die bekende dikke pil van een reisgids in de tas wilt hebben. Vaak zijn ze ook uitgerust met handige uitneemkaarten van bijvoorbeeld het centrum van Athene. Scheelt weer een extra aankoop.

Capitool Compact reisgids met uitvouwkaart
De handige uitvouwkaart komt altijd van pas. Makkelijk mee te nemen dankzij het compacte formaat van de reisgids.

Welke reisgidsen voor Griekenland heb ik zelf?

Mijn persoonlijke collectie bestaat voornamelijk uit Capitool Reisgidsen. Zo heb ik de reisgids voor het Griekse Vasteland, de Griekse Eilanden en de Capitool Compact-variant van de Griekse Eilanden. Voor de Griekse hoofdstad heb ik ook de handige Capitool Compact-versie voor Athene. Tot slot heb ik nog een ANWB reisgids voor Rhodos en een ANWB Reisgids voor Kos. Als je de twee reisgidsen voor het vaste land en de eilanden hebt, ben je eigenlijk voor het gros van de bestemmingen wel voorzien. Ga je echter naar een eiland, dan kun je vaak beter kiezen voor een specifieke uitgave zodat je wat uitgebreidere tips voor je bestemming krijgt. Ook zijn deze kleinere uitvoeringen kleiner en makkelijker mee te nemen.

Reisgids Griekenland bestellen

Wil je ook een reisgids voor Griekenland bestellen voor je vakantie? Ik bestel mijn reisgidsen vaak via Bol.com. Gemakkelijk online te bestellen en snel in huis. Mijn tip: met een reisgids voor het vasteland en een reisgids voor de eilanden zit je altijd goed. Voor de specifieke eilanden zou ik een handige compacte reisgids van ANWB Extra aanraden. Deze is makkelijk mee te nemen en is voorzien van een handig uitklapbaar kaartje.

Een handige selectie om uit te kiezen:

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *