[Corona-update] Reisadvies Griekenland: wat is de stand van zaken?

Goed nieuws! Voor heel Griekenland geldt de code groen. Dit betekent dit dat er in heel Griekenland vakantiereizen mogelijk zijn en dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die van Nederland. Sinds 15 maart is tevens de verplichting van het invullen van een PLF-formulier komen te vervallen als men Griekenland wil inreizen. Richting het hoogseizoen lijkt het erop dat vakantie vieren in Griekenland weer zonder al te veel beperkingen kan.

Lees ook:

Alvast wegdromen bij deze pareltjes

 • Kleinschalige accommodatie Elaia Villas in Lakki Meneton

  Elaia Villas (Karpathos)

  863.00
  Bekijk details
 • Kleinschalige accommodatie Tramonto Di Roccia in Kampi

  Tramonto Di Roccia (Zakynthos)

  689.00
  Bekijk details
 • Kleinschalige accommodatie Agnadi Suites in Nikiana

  Agnadi Suites (Lefkas)

  675.00
  Bekijk details
 • Kleinschalige accommodatie Terra Pietra in Lardos

  Terra Pietra (Rhodos)

  824.00
  Bekijk details

Bekijk accommodaties op de Griekse eilanden

Updates rondom maatregelen Corona-virus

 • Update per 01-06: per 1 juni komt de mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes te vervallen.
 • Update per 01-05: per 1 mei is het tonen van de covid-pas, een vaccinatie- of herstelbewijs komen te vervallen voor het inreizen van Griekenland, in winkels, restaurants, en bij andere dienstverleners.
 • Update 15-03: het gebruik van de PLF komt te vervallen. Reizigers hoeven per 15 maart geen PLF meer in te vullen om Griekenland in te mogen reizen.
 • Update 05-03: de mondkapjesplicht buiten komt te vervallen. Wel wordt het aangeraden om een mondkapje op drukke plekken te blijven gebruiken buiten. Een mondkapje blijft in binnenruimte nog wel verplicht. Ook de capaciteit van tourbussen wordt opgeschaald van 85% naar 100%, mondkapje en ventilatie in de bus blijft verplicht.
 • Update 21-02: het reisadvies voor heel Griekenland is van code geel naar code groen gegaan
 • Update 07-02: de verplichting om een negatieve PCR-test te tonen is komen te vervallen voor volledig gevaccineerden (inclusief boosterprik). Voor ongevaccineerden blijft de negatieve PCR-test nog wel verplicht. De wijziging gaat per maandag 7 februari ’22 in.
 • Update 19-12: om Griekenland in te reizen is een negatieve PCR-test of antigeentest verplicht (voor zowel gevaccineerden als ongevaccineerden). Een PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur oud.
 • Update 08-08: vanaf heden moet op de terugreis een coronabewijs getoond worden. Dit kan of een vaccinatiebewijs zijn, een herstelbewijs of een testbewijs. Een test moet in Griekenland worden uitgevoerd voor de terugreis als u dus niet volledig gevaccineerd bent of een herstelbewijs na corona heeft gehad. Deze test moet terplekke in Griekenland worden uitgevoerd zodat u deze op de terugreis en bij aankomst weer in Nederland kunt tonen. Kinderen tot 12 jaar vallen buiten deze eisen.
 • Update 06-08: heel Griekenland is weer op geel gezet. Dit betekent dat de Noord-Egeïsche eilanden van groen weer naar geel gaan.
 • Update 27-07: vanaf 8 augustus 2021 moet op de terugreis (als u geen corona heeft gehad, of niet volledig gevaccineerd bent) een negatieve PCR-test getoond worden als vanuit een ‘geel’gebied wordt teruggereisd naar Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/nederland-past-aanpak-reizen-aan
 • Update 01-07: de Noord-Egeïsche eilanden zijn op groen gezet en de rest van Griekenland is geel (inclusief Athene).
 • Update 28-06: de avondklok komt te vervallen.
 • Update 24-06: de mondkapjesplicht buitenhuis is afgeschaft. Een mondkapje is wel verplicht op drukke plaatsen, afgesloten ruimtes zoals winkels en in het openbaar vervoer.
 • Update 24-06: vrijwel heel Griekenland is op geel gezet. Dat betekent dat populaire bestemmingen zoals Kreta en de Peloponnesos ook weer ontvankelijk zijn voor vakantiereizen.
 • Update 17-06: de Zuid-Egeïsche eilanden zijn weer op geel gezet. Dat betekent dat vakantiereizen naar onder andere Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos weer mogelijk zijn, zonder thuisquarantaine bij terugkomst.
 • Update 27-05: Vanaf 30 mei worden de Zuid-Egeïsche eilanden weer op oranje gezet. Dat betekent dat reizen wordt afgeraden en bij thuiskomst 10 dagen thuisquarantaine verplicht is. Het betreft onder andere de eilanden Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos. Op deze eilanden zijn de besmettingen weer toegenomen.
 • Update 18-05: Eerdere berichten dat de Griekse autoriteiten alleen een officieel erkend bewijs zouden accepteren (wat pas eind juni beschikbaar is), wordt tegengesproken. Griekenland zou vanaf heden ook het GGD-vaccinatiebewijs accepteren. De laatste prik moet bij aankomst minimaal 14 dagen daarvoor gezet zijn en het bewijs moet de naam uit het id-bewijs of paspoort bevatten. Zie ook: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5231688/griekenland-laat-nederlandse-toeristen-toe-met-ggd
 • Update 15-05: De kleurcode voor de Ionische eilanden en een groot aantal eilanden in de Egeïsche zee is gewijzigd van oranje naar geel. Vakantiereizen zijn toegestaan. De testplicht en quarantaineplicht bij terugkomst komt voor die kleurcode geel te vervallen. Kreta is nog wel gecodeerd als oranje. Houd rekening met lokale corona-maatregelen. Een officieel vaccinatiebewijs is nog niet beschikbaar, houd dus rekening met het kunnen tonen van een negatieve PCR-test, ook als je reeds gevaccineerd bent.
 • Update 19-04: Het lijkt erop dat de verplichte isolatie van 14 dagen na aankomst in Griekenland is komen te vervallen. Daarnaast is een negatieve PCR-test niet nodig voor toeristen die een vaccinatiebewijs kunnen overleggen, 14 dagen nadat de laatste vaccinatie (verschilt per vaccin hoeveel doses) is geweest. Kijk ook op travel.gov.gr voor meer toelichting.
 • Update 11-03: De Griekse minister van toerisme, Haris Theoharis, kondigt aan dat Griekenland mikt op 14 mei om Griekenland weer open te stellen voor toeristen. Wel dient men een vaccinatiebewijs te kunnen tonen, of een bewijs van immuniteit of een negatieve PCR-test. Daarnaast moet de situatie in het land van vertrek uiteraard een reis naar Griekenland op dat moment wel mogelijk maken.
 • Update 21-01: De lockdown in Nederland is verlengd en de maatregelen zijn verscherpt. Het advies is om zeker tot en met 31 maart 2021 niet op reis te gaan en in Nederland te blijven. Daarnaast is Griekenland zelf ook nog in lockdown sinds 6 november 2020. Bij aankomst in Griekenland is zelfisolatie van 7 dagen verplicht.

Zie ook de eerdere updates

 

Huidig reisadvies op de kaart

In Griekenland geldt op dit moment het volgende reisadvies:

Reisadvies Griekenland

Algemeen reisadvies Griekenland

Let op, de huidige situatie is zoals hierboven beschreven aan verandering onderhevig door maatregelen rondom het Corona-virus. De informatie hieronder is wat normaliter van toepassing is voor Griekenland maar is op dit moment niet actueel.

Als Europees land is het reisadvies Griekenland vrijwel altijd positief. De kredietcrisis, de strenge hervormingen in het belastingstelsel en de vluchtelingenstroom in Griekenland kunnen echter voor onrust zorgen. Ben je benieuwd of Griekenland een reisadvies kent dat door actuele omstandigheden wijzigt, dan kun je het beste de website van het ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten houden. Doorgaans zal je als toerist weinig problemen ondervinden van de hectiek. Alleen in Athene rond het Syntagmaplein en de wijk Exarchia kan het door demonstraties soms onrustig zijn. Ook kan je reisschema verstoord raken door stakingen op luchthavens of veerdiensten.

Zelf heb ik enkel hinder ondervonden op vakantie dat veerdiensten niet beschikbaar waren door stakingen. Probeer je vakantiepret daardoor niet te laten vergallen. Denk in oplossingen en niet in problemen. Onrust of rellen heb ik nog nooit meegemaakt in al die jaren dat ik Griekenland heb bezocht. Door langdurige droogte en hitte zijn bosbranden een groot gevaar in Griekenland. Wees dus ook voorzichtig met open vuur in de natuur. Voor alles geldt: gebruik je gezonde verstand, houd je oren en ogen open en vermijd onrustige gebieden die doorgaans alleen in Athene voorkomen. Toerisme is van groot belang voor Griekenland en in de toeristische gebieden zul je van enige onrust dan ook vaak niets vernemen.

Stakingen in Griekenland

De Griekse bevolking staakt regelmatig om de onvrede over de strenge hervormingen kenbaar te maken. Dit kan gevolgen hebben voor vliegverkeer, veerboten en ander openbaar vervoer. Stakingen worden niet altijd vantevoren aangekondigd. Het kan dan ook betekenen dat je terugvlucht naar huis of een andere verplaatsing bijvoorbeeld naar het vasteland of een ander eiland op dat moment niet mogelijk is.

Actuele en aangekondigde stakingen kun je ook vinden op LivinLove.gr.

Natuurgeweld in Griekenland

Bosbranden, aardbevingen, hevige regenval en overstromingen kunnen altijd plaatsvinden. Vooral bij langdurige droogte zijn bosbranden in Griekenland zeker geen uitzondering. Ook hiervoor geldt altijd de actuele situatie in de gaten te houden en wanneer nodig je reis hierop aan te passen.

Ga goed voorbereid op reis

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ga dan ook goed voorbereid op reis. Enkele tips om niet voor verrassingen te komen staan:

 • Controleer het actuele reisadvies voor Griekenland voor vertrek.
 • Houd de media in de gaten voor nieuws uit Griekenland.
 • Scan belangrijke documenten en pasjes zoals paspoort, ID-kaart en creditcards in en sla deze op in de cloud (bijvoorbeeld Google Drive of een e-mail naar jezelf). Sla ze niet lokaal op via een mobiele telefoon omdat je deze terplekke kunt kwijtraken. Op die manier heb je altijd een alternatief achter de hand in geval van nood.
 • Doe dit ook voor de documenten als je een auto huurt in Griekenland, je boardingpasses en de huurovereenkomst/boekingsbevestiging van je accommodatie.

Actuele Griekenland reisadvies

Wijzigingen in de actuele situatie kunnen snel plaatsvinden. Raadpleeg daarom ook altijd de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de situatie in Griekenland.

Eerdere updates

 • Update 15-12: Nederland zit tot 19 januari 2021 in een lockdown. Reizen van toeristische aard wordt sterk afgeraden.
 • Update 07-11: Het reisadvies is op oranje gezet door de toename in besmettingen en de gehele lockdown die in Griekenland geldt. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen naar Griekenland mogelijk zijn.
 • Update 28-10: Het reisadvies voor Griekenland (het vasteland en de eilanden) is teruggezet naar geel. Eerder waren vakantiereizen naar de eilanden niet mogelijk. Dat is per 28 oktober wel weer mogelijk.
 • Update 07-09: Het reisadvies voor Griekenland wordt voor de eilanden per 8 september oranje (alleen noodzakelijke reizen). Het vasteland en het schiereiland Peloponnesos blijven vooralsnog geel. Vakantiereizen zijn dan alleen naar het als geel gemarkeerde gebied nog mogelijk.
 • Update 28-08: Een negatieve PCR-test is voor Nederlanders sinds 1 september niet meer nodig. Een PLF moet nog wel ingevuld worden.
 • Update 10-08: Alle reizigers op of na 17 augustus dienen in het bezit te zijn van een negatieve Corona-test (PCR-test) die maximaal 72 uur oud is. Lees meer over deze PCR
 • Update 01-07: Alle luchthavens in Griekenland zijn weer geopend en vakantiereizen zijn weer mogelijk.
 • Update 28-06: Reminder dat alle reizigers die vanaf 1 juli naar Griekenland reizen een ingevuld PLF, Passenger Location Form ingevuld moeten hebben, uiterlijk 24 uur voor vertrek. Lees meer over deze zogeheten PLF.
 • Update 14-06: Vanaf 15 juni wordt de inreisbeperking voor vluchten vanuit Nederland opgeheven. Directe vluchten van Nederland naar Athene zijn weer mogelijk. Voor Thessaloniki (nog) niet. Voor alle reizigers geldt dat er wordt getest op Corona bij aankomst in Athene. Hiervoor geldt 1 dag zelfisolatie om te wachten op de uitslag. Bij een positieve test op Corona geldt 14 dagen in quarantaine. Bij een negatieve test mag worden doorgereisd. Het is nog onduidelijk of daarna alsnog een 7 dagen quarantaine-periode geldt.
 • Update 31-05: Griekenland heeft voor de periode van 15-06 t/m 30-06 besloten wél Nederlanders toe te laten tot het land. Eerder werd Nederland onder de niet-veilige landen geschaard. Voor reizigers vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Maastricht geldt dat reizigers die bij aankomst positief worden getest op het Corona-virus twee weken onder toezicht in een quarantainehotel dienen te verblijven. Reizigers die het virus niet hebben dienen eerst een week in zelfisolatie te verblijven.
 • Update 26-05: Ondanks de aankondigingen van de Griekse overheid is er nog veel onduidelijkheid over het wel of niet mogen afreizen naar Griekenland voor vakantie voor reizen die eerder dan 15 juni gepland staan. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is wel duidelijk en stelt dat reizen voor die tijd als toerist nog steeds als niet noodzakelijk wordt geacht.
 • Update 20-05: Griekenland wil vanaf 15 juni weer toeristen verwelkomen. Dit werd bekend gemaakt door premier Mitsotakis. Op de eilanden worden quarantainezones ingericht in het geval van een nieuwe uitbraak. Lees meer op AD.nl
 • Update 20-05: Transavia wil vanaf 4 juni weer vliegen naar Athene, Heraklion en Thessaloniki. KLM wil vanaf 6 juni weer vliegen naar Athene. Aegean wil vanaf 15 juni weer naar Athene vliegen.
 • Update 28-04: De Griekse overheid heeft een gefaseerde versoepeling aangekondigd van de beperkende maatregelen waarvan de eerste vanaf 4 mei a.s.
  • Vanaf 4 mei kunnen kappers, kleine winkels en elektronicazaken etc. de deuren weer openen.
  • Vanaf 18 mei mogen de archeologische locaties, dierentuinen en botanische tuinen. Ook wordt het wellicht mogelijk voor Grieken om zich binnenlands te verplaatsen.
  • Vanaf 1 juni mogen grote winkelcentra de deuren weer openen, café’s, bars en restaurants mogen open als gasten in de buitenlucht kunnen plaatsnemen. Hotels die het gehele jaar geopend zijn mogen ook weer gasten ontvangen.
  • Begin juni wordt ook het interne vliegverkeer weer langzaam op gang gebracht.
  • Mid juni mogen ook seizoensgebonden accommodaties weer open en wordt er gestart met het openen van georganiseerde stranden.
  • Eind juni wordt getracht ook het internationale vliegverkeer weer op gang te brengen.
  • Begin juli mogen alle seizoensgebonden accommodaties en faciliteiten de deuren weer openen.
  • Voor een volledige roadmap: kijk op Keeptalkinggreece.com
 • Update 29-03: Al het vliegverkeer tussen Nederland/Duitsland en Griekenland (van en naar) is voorlopig opgeschort tot en met 15 april. Alleen rechtstreekse vluchten tussen Duitsland en Athene vallen hierbuiten, uitzonderingen zijn ook: vracht, transport van humanitaire en sanitaire goederen, noodgevallen, militaire vluchten, repatriëring en vluchten van Frontex.
 • Update 23-03: De Griekse overheid heeft een lockdown afgekondigd. Het is alleen toegestaan om de straat op te gaan:
  • Voor woon- werkverkeer
  • Voor een bezoek aan apotheek of arts
  • Voor een bezoek aan supermarkt of winkel met voedingsmiddelen
  • Voor een bezoek aan de bank
  • Om hulp te bieden aan anderen
  • Voor een doop, bruiloft of begrafenis
  • Om buiten te sporten of de hond uit te laten (maximaal 2 personen)
 • Update 21-03: Alleen vaste bewoners mogen afreizen naar de eilanden. Eilandbezoekers kunnen op dit moment nog wel terugkeren naar vasteland.
 • Update 20-03: De Nederlandse Ambassade in Griekenland meldt dat de terugvlucht van Griekenland naar Nederland zeer beperkt is: “Tot nu toe gaan er nog vluchten naar Nederland maar deze zullen op zeer korte termijn sterk worden ingeperkt. Transavia heeft aangekondigd alle vluchten van 23 maart tot 5 april te annuleren. KLM voert tot 23 maart in elk geval nog 1 vlucht per dag naar Amsterdam uit. Over de weg zijn de grenzen met Albanië, Noord-Macedonië en Turkije gesloten. Ook de ferries naar Italië varen niet meer voor passagiers. Bent u in Griekenland, ga dan na of uw verblijf noodzakelijk is en of u mogelijkheden tot vertrek heeft. Neem daarvoor contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.
 • Update 16-03-2020: Alle reizigers (ongeacht nationaliteit) die aankomen in Griekenland dienen verplicht 14 dagen in quarantaine te gaan, zo meldt een woordvoerder van de Griekse overheid. Ook zijn inmiddels alle scholen en winkels gesloten. Voor banken, apotheken, supermarkten en tankstations geldt deze sluiting niet.
 • Update 15-03-2020: Veel Nederlandse touroperators zijn inmiddels tot en met 31 maart gestopt met vliegen naar bestemmingen in Griekenland vanwege het Corona-virus. In afwachting van de ontwikkelingen lijken de vertrekdata vanaf april voorlopig ongewijzigd. Advies is om de actuele berichtgeving in de gaten te houden aangezien dit aan verandering onderhevig is.
 • Hotels en accommodaties in Griekenland houden hun deuren gesloten tot en met 30 april.
 • Update 05-03-2020: Op de eilanden voor de Turkse kust is onrust door de migratieontwikkeling met Turkije. Aan hulpverleners en journalisten is het advies alert te zijn omdat een deel van de lokale bevolking zich tegen hen kan keren. Griekenland heeft bevestigde gevallen van het coronavirus. De Griekse regering heeft daarom landelijk maatregelen genomen. Er zijn controles bij grensovergangen, luchthavens en treinstations.

Let op: deze informatie is met de grootste zorg samengesteld maar is altijd aan verandering onderhevig. Griekipedia.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de juistheid van de informatie. Raadpleeg voor de actuele stand van zaken altijd het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de Nederlandse ambassade in de regio als je reeds in Griekenland verblijft.


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 21-04-2022.

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

21 gedachten over “[Corona-update] Reisadvies Griekenland: wat is de stand van zaken?

 • 18 maart 2022 om 14:18
  Permalink

  Hi Arjen, dank voor je informatieve site. Ik reis half mei naar Griekenland, en vraag me af of ik met de huidige maatregelen toegang heb tot ‘faciliteiten’, dus winkels, restaurants en hotels. Ik ben in juli ’21 gevaccineerd (1xJanssen) en heb een herstelbewijs sinds januari dit jaar. Weet jij of ik daarmee aan alle (nu geldende) noodzakelijke criteria voldoe? Via de ANWB reiswijzer kom ik daar niet helemaal uit. Of hoef ik me geen zorgen te maken omdat tegen die tijd er waarschijnlijk wel weer versoepelingen zijn doorgevoerd in Griekenland?
  Groet,
  Mart

  Beantwoorden
 • 14 maart 2022 om 11:41
  Permalink

  Dank voor al deze informatie. Wij gaan op 24 april naar Zakynthos. Verwachten jullie voor die tijd nog verdere versoepelingen? Onze dochter van 7 heeft namelijk geen herstelbewijs, dus zal dan vooralsnog een PCR-test moeten doen. Maar zou natuurlijk fijner zijn wanneer dat niet hoeft.

  Beantwoorden
  • 14 maart 2022 om 23:17
   Permalink

   Hallo Yvonne,

   Ik durf het nog niet met zekerheid te voorspellen. Eerder waren kinderen tot 12 jaar gevrijwaard van het hoeven te tonen van een negatieve PCR-test. Of deze rond 24 april komt te vervallen of weer op de grens vanaf 12 jaar komt te liggen is nog afwachten. Dit zal afhangen van de Corona-cijfers in Nederland en Griekenland zelf. Laten we hopen dat het over een maand er nog weer beter uit ziet!

   Groetjes van Arjan

 • 11 februari 2022 om 11:38
  Permalink

  Dank voor deze updates, erg fijn dat dit zo goed wordt bijgehouden. Wij verheugen ons al op de aankomende vakantie deze zomer. Hopelijk kan het allemaal doorgaan.

  Beantwoorden
 • 5 oktober 2021 om 13:19
  Permalink

  Goedemiddag,

  Wij gaan naar Rhodos binnenkort, en ik heb gelezen dat kinderen 4 t/m 11 nu voor de horeca een zelftest gedaan moeten hebben en een verklaring. Ik vroeg me af iemand weet of dit in de praktijk ook echt gehandhaafd wordt en of zelftests goed en betaalbaar te koop zijn, of dat het aan te raden is deze mee te nemen?
  Bedankt,
  Steven

  Beantwoorden
 • 18 augustus 2021 om 11:17
  Permalink

  Binnenkort vertrekken wij naar Griekenland. Mijn man heeft eind juli corona gehad. Hij zal een herstelbewijs nodig hebben om te kunnen reizen naar Griekenland. Weten jullie wat bedoeld wordt met : ” Afgegeven 30 dagen na de eerste positieve COVID-19-test, deze is dan 180 dagen geldig”. Het gaat om het stukje tekst “30 dagen na de 1e positieve test”. Eerste positieve test was 27 juli, dus de datum op het herstelbewijs moet dan 26 augustus zijn?
  Hebben jullie enig idee? Hoor graag van jullie!

  Beantwoorden
  • 21 augustus 2021 om 10:27
   Permalink

   Hallo Beth, goede vraag inderdaad. Ik vermoed dat die 30 dagen bedoeld is om er zeker van te zijn dat iemand hersteld is en antistoffen heeft aangemaakt. Voor de zekerheid kun je altijd even navraag doen bij de ambassade.

   Groetjes Arjan

 • 18 augustus 2021 om 11:15
  Permalink

  Goedemorgen,
  Begin september vertrekken wij naar Kos. Mijn man heeft eind juli corona gehad. Hij zal een herstelbewijs nodig hebben om te kunnen reizen naar Griekenland. Weten jullie misschien wat er bedoeld wordt met :” Afgegeven 30 dagen na de eerste positieve COVID-19-test, deze is dan 180 dagen geldig”. Het gaat om het stukje “30 dagen na de 1e positieve test”. Eerste positieve test was 27 juli, dus de datum op het herstelbewijs moet dan 26 augustus zijn?

  Beantwoorden
 • 22 juni 2021 om 13:43
  Permalink

  ben benieuwd naar de situatie in de peloponessos , we willen er half september naar toe maar durf eigenlijk nog niet te boeken.

  Beantwoorden
  • 22 juni 2021 om 14:06
   Permalink

   Hallo Willem,

   Dat is inderdaad nog lastig te voorzien. Dit hangt af van de vaccinatiesnelheid aldaar en het aantal besmettingen in die periode. Dat is waar de Nederlandse overheid naar kijkt. Je kunt eventueel altijd boeken bij een aanbieder die geldterug- of een omboekgarantie biedt.

   Groetjes van Arjan

 • 23 mei 2021 om 13:07
  Permalink

  Hallo.
  Ik lees jullie verhaal over kreta, maar ik vraag me af of ik op 12 juni wel naar afitos kan in chalkidiki.
  Ook daar is het nog steeds code oranje, ik hoop dat er snel word over gegaan op code geel zodat wij die kant op kunnen.

  Ik hoop snel duidelijkheid te krijgen🙏

  Beantwoorden
  • 26 mei 2021 om 13:43
   Permalink

   Hoi Wilma,

   Wij hopen het ook! Het is nog erg onzeker. Hopelijk verandert de situatie snel, zodat je weet waar je aan toe bent. Heb je eventueel nog een soort omboekgarantie?

   Groet,

   Arjan

 • 21 mei 2021 om 09:54
  Permalink

  Weet iemand wanneer er nieuwe updates volgen wat betreft reisadvies?
  Kreta blijft onbegrijpelijk geel. We hebben tickets voor 28 mei.
  Zou er binnen 1 week nog wat kunnen veranderen denken jullie?
  groet Daan

  Beantwoorden
  • 21 mei 2021 om 10:55
   Permalink

   Hallo Daan,

   Helaas heb ik geen glazen bol wat dat betreft. Ik snap dat 28 mei steeds dichterbij komt en je graag naar Kreta zou willen kunnen afreizen. Lijkt me ontzettend vervelend om in die spanning te zitten. Uiteraard kan er nog van alles veranderen, maar in alle eerlijkheid denk ik dat een week wel heel krap wordt omdat dit vanuit de Nederlandse overheid steeds tegen het licht wordt gehouden. Kreta is een eiland met ruim 600.000 vaste bewoners. De vaccinatiedichtheid is dan ook veel beperkter dan bijvoorbeeld bij de kleinere eilanden die nu op geel gezet zijn. Doorgaans kennen die eilanden rond de 10.000 vaste bewoners gemiddeld. Griekenland heeft voor die eilanden grote vaccinatiecampagnes opgezet om het toerisme een slinger te kunnen geven. Voor Kreta komt dit nog te vroeg denk ik. Maar ik hoop met je mee!

   Groet,

   Arjan

 • 18 mei 2021 om 19:51
  Permalink

  Weet je wat de reden is dat Kreta nog op oranje staat? Snap er niets van

  Beantwoorden
  • 18 mei 2021 om 20:10
   Permalink

   Dat is mij ook onduidelijk. Enige reden die ik kan bedenken is dat de kleinere eilanden een hogere vaccinatiedichtheid hebben dan Kreta, wat het grootste eiland van Griekenland is en tevens de grootste hoeveelheid vaste bewoners kent. De meeste eilanden hebben minder dan 10.000 inwoners het hele jaar rond, terwijl Kreta meer dan 600.000 vaste inwoners kent en wellicht daardoor door de Nederlandse autoriteiten nog als een groter ‘risicogebied’ wordt gezien.

   Groet,

   Arjan

  • 18 mei 2021 om 22:08
   Permalink

   Dank je wel. Mocht je nieuws hebben hierover, hoor ik het graag. Ik houd je site in de gaten.

 • 10 november 2020 om 11:10
  Permalink

  Bedankt voor deze heldere uitleg, en de regelmatige updates!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.