Ontdek de wat minder bekende eilanden van Griekenland

Bij een vakantie aan Griekenland denk je al snel aan de eilanden Corfu, Kos, Rhodos of Kreta. Prachtige eilanden met ieder een eigen charme. Maar wist je dat er nog veel meer eilanden bestaan die echt een bezoekje waard zijn? Wij nemen je mee op reis naar drie eilanden die jij bij je volgende reis naar Griekenland op je lijstje moet zetten. Jij hoeft alleen nog maar je koffer in te pakken en een reisverzekering te regelen. Lees snel verder!

Kefalonia

In het westen van Griekenland, tussen Zakynthos en Lefkas, vind je Kefalonia. Het grootste eiland in de Ionische Zee. Hier vind je alles wat je nodig hebt bij een bezoekje aan Griekenland: mooie stranden, prachtige natuur, pittoreske dorpjes, en lekker eten. In hoofdstad Argostoli vind je de gezelligste barretjes, cafés en restaurants om kennis te maken met de Griekse keuken. Wil je een van de mooiste stranden van het eiland ontdekken? Plan dan een bezoekje aan het witte strand Myrtos!

Naxos

De Cycladen is een eilandengroep in de Egeïsche Zee. Hier ligt het eiland Naxos: de grootste van de 56 eilanden die hier te vinden zijn. In het zuidwesten vind je de mooiste baaien om heen te varen en in de hoofdstad Chora vind je twee prachtige stranden om op te genieten. Daarnaast is het eiland erg vruchtbaar, dus je zult veel inwoners druk bezig zien met landbouw. Het eiland leent zich perfect voor eilandhoppen en dat zul je dan ook veel tegenkomen. Zorg er wel voor dat je een doorlopende reisverzekering op overstappen.nl regelt, zodat je niet voor onverwachte problemen komt te staan!

Karpathos

In de Dodekanesos, tussen de populaire eilanden Rhodos en Kreta, vind je het minder ontdekte eiland Karpathos. In tegenstelling tot de buren heeft massatoerisme dit eiland nog niet bereikt, maar er is wel van alles te doen. Veel vakantiegangers zullen dit eiland bezoeken om even helemaal tot rust te komen, want daar dient het zich perfect voor. In de hoofdstad Pigadia (of Karpathos-Stad) vind je naast de beste restaurants een belangrijke haven. Een gemoedelijke stad op een prachtig eiland!

Zoals je ziet hoef je voor een Griekse vakantie niet naar de grote bekende eilanden. Ook op de wat minder bekende eilanden Kefalonia, Naxos, en Karpathos kun je genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Op welk eiland ga jij genieten van de Griekse zon?

 

Deze prachtige coverfoto is gemaakt door Mac McDade (via Unsplash)

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *