Last minute meivakantie naar Griekenland?

Er is stiekem altijd wel een goed moment om naar Griekenland te gaan. En als je net zoals ik gek op Griekenland bent wil je het liefst zo snel mogelijk weer terug. Wanneer je de drukte van de zomermaanden wil voorkomen is een meivakantie in Griekenland doorbrengen (zeker als je met kinderen reist) een uitstekende optie. In de periode van eind april tot begin mei zijn de tarieven van de accommodaties een stuk lager en de temperatuur is op vele plekken aangenaam. En zeker niet onbelangrijk, bij de wat bekendere trekpleisters in Griekenland is het doorgaans dan ook een stuk rustiger. Omdat er zoveel te kiezen is in Griekenland geven we je graag wat inspiratie voor een aantal prachtige plekjes voor de meivakantie.

Meivakantie op Corfu, Kreta, Rhodos of Samos

Wil je zo kort mogelijk in het vliegtuig zitten dan is het Ionische eiland Corfu de beste optie. Want met slechts 2 uur en 45 minuten vliegen is deze bestemming in het westen van Griekenland gelegen perfect als je bijvoorbeeld met jonge(re) kinderen reist. Iets zuidelijker ligt het andere Ionische eiland Zakynthos waar je ongeveer 3 uur over doet. Naar het grootste Griekse eiland Kreta doe je er ongeveer 3-4 uur over. Het mooie eiland Rhodos kent de langste vliegduur van onze meivakantie-toppers, in iets meer dan 4 uur. Dit is alsnog goed te doen en Rhodos is prachtig! Naar Samos vlieg je in ongeveer 3,5 uur. Deze genoemde vliegtijden kunnen soms korter uitpakken dankzij gunstige windrichtingen. Ja zelfs vliegtuigen profiteren dus van wind mee!

Enkele pareltjes om alvast bij weg te dromen

Gemiddelde temperaturen in Griekenland in Mei

Maar is het qua temperatuur wel een beetje te doen als je eerder in het jaar naar Griekenland gaat? Over het algemeen is daarop het antwoord volmondig ja. In de maand Mei is het minder heet dan in de zomermaanden. Het zeewater kan nog wel wat aan de frisse kant zijn. Door de milde temperaturen tijdens de meivakantie is het buiten goed toeven. Ideaal als je de natuur in gaat of bijvoorbeeld de trappen van Lindos richting de Akropolis van Rhodos te lijf wilt gaan.

Gemiddelde min/max temperaturen in de meivakantie

  • Corfu: minimaal 17 graden tot maximaal 21 graden Celsius
  • Zakynthos: minimaal 19 graden tot maximaal 21 graden Celsius
  • Kreta: minimaal 18 graden tot maximaal 22 graden Celsius
  • Rhodos: minimaal 20 graden tot maximaal 22 graden Celsius
  • Samos: minimaal 19 graden tot maximaal 22 graden Celsius
Unieke vakanties, weg van de massa

Tip: Eliza’s meivakantie favorieten

Met reisaanbieder Eliza was here heb ik altijd goede ervaringen gehad. Eliza zoekt al vele jaren de bijzondere plekjes uit in Griekenland. Kleinschalige accommodaties met een bijzonder verhaal, op prachtige plekken. En natuurlijk ga je er veel op uit, toch wil je wel optimaal van je vakantie genieten en dat helpt als je op een fijne plek verblijft. Eliza heeft daar een goed neusje voor. Deze bijzondere plekken bevinden zich altijd ver van de massa zodat jij je optimaal kunt onderdompelen in de Griekse gastvrijheid. Alle reizen zijn altijd inclusief vlucht, accommodatie én huurauto. Ideaal voor de meivakantie dus want je regelt alles op één plek.

Bekijk alle meivakantie-favorieten

 

 

Deze prachtige foto van Porto Timoni beach op Corfu boven dit artikel is gemaakt door Chris Karidis

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *