Geld pinnen in Griekenland (update)

Update: Per 1 augustus 2018 rekenen alle Griekse banken transactiekosten bij de opname van contanten via een geldautomaat. Deze kosten variëren van 2 – 4 euro per transactie. Lees meer over deze maatregel.

Geld pinnen in Griekenland lastig? Betalen met je bankpas in Griekse winkels en restaurants hoeft in de meeste gevallen geen probleem te vormen. Wanneer je op vakantie naar Griekenland gaat moet je er echter wel rekening mee houden dat pinautomaten niet altijd bereikbaar of beschikbaar zijn zoals we hier in Nederland gewend zijn. Sommige bestemmingen kunnen bijvoorbeeld afgelegen liggen waardoor contant geld opnemen niet direct mogelijk is. Ook kun je op minder toeristische bestemmingen niet altijd met je pinpas afrekenen. Overal waar ik tot nu toe ben geweest heb ik mij altijd wel gered door contanten op zak te hebben en waar mogelijk te pinnen. In grotere steden en plaatsen (die meer op toeristen zijn ingesteld) kun je in winkels en restaurants meestal wel pinnen. Met je creditcard kun je doorgaans uit de voeten in grotere hotels en bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven. Ook als men niet het Maestro-logo voert.

Handig om te weten

 • Sinds 1 augustus 2018 rekenen Griekse banken transactiekosten als je contanten opneemt bij een geldautomaat met je Nederlandse bankpas
 • Binnen Eurolanden zoals Griekenland kun je zonder toeslagen betalen met je bankpas
 • Kijk of het Maestro-logo op je bankpas staat
 • Voert de Griekse winkel ook het Maestro-logo? Dan kun je daar met je betaalpas afrekenen zonder extra kosten

Geldautomaten in Griekenland

In de meeste plaatsen waar ik in Griekenland heb verbleven is altijd wel een geldautomaat te vinden. Vaak zie je bij de toeristische winkeltjes ook wel de zogeheten geelblauwe ‘ATM’, een mobiele, compacte geldautomaat die je ook vaak in Nederland tegenkomt in winkels of openbare locaties. Als geld opnemen transactiekosten met zich meebrengt moet dit vooraf kenbaar gemaakt zijn op het display. Waar je voorheen zonder kosten geld kon opnemen in Griekenland, betaal je sinds 1 augustus 2018 transactiekosten wanneer je contanten opneemt bij een Griekse geldautomaat.

Neem voldoende contant geld mee

Het is handig om voor de eerste dagen voldoende contant geld mee te nemen. Dit is prettig wanneer je niet direct geld kunt pinnen als je op je Griekse bestemming bent aangekomen. Vaak kun je op de luchthaven snel nog even geld opnemen voordat je het vliegtuig instapt. Pas wel op door ook weer niet teveel te willen meenemen. Hoewel het criminaliteits-cijfer van Griekenland nog altijd zeer laag ligt, is teveel geld op zak hebben een ander uiterste. Mocht je toch in een penibele situatie terechtkomen dan ben je niet direct je volledige budget voor je vakantie kwijt.

Geld opnemen in Griekenland

Vrijwel elke (toeristische) bestemming beschikt wel over een geldautomaat van een Griekse bank of ATM. Toch is het geen uitzondering dat wanneer je in kleinere plaatsen verblijft, de dichtstbijzijnde geldautomaat een aantal kilometers verderop ligt in een andere plaats. Wanneer je geen auto huurt in griekenland kijk dan goed of je relatief makkelijk toegang hebt tot een geldautomaat. De ervaring leert dat je tegenwoordig nog vrijwel overal in Griekenland contant betaalt. Van je dagelijkse boodschappen tot het betalen van je rekening in een Grieks restaurant. Met de strenge belastinghervormingen die zijn ingevoerd door de Griekse regering zie je momenteel wel een opkomst in het aantal winkels en restaurants waar je kunt pinnen.

Zijn er beperkingen hoeveel je kan pinnen in Griekenland?

Nee, kijk echter wel wat het maximum bedrag is dat je kunt opnemen in het buitenland. Banken zoals de ING hebben als veiligheidsmaatregel ingesteld dat je met je pas in het buitenland standaard niet meer kunt opnemen dan om en nabij de €400 tot €500 per dag. Dit kun je desgewenst verhogen, neem daarvoor contact op met je bank. Sommige banken kunnen je naast je eigen daglimiet ook een beperking opleggen. Zo kan het voorkomen dat je eigen daglimiet €500 is, maar de geldautomaat zelf maximaal €400 aan je kan uitkeren. Je eigen daglimiet kun je soms ook instellen via de app van je bank. Als je met een buitenlandse betaalpas (dus ook de Nederlandse) geld gaat pinnen bij een betaalautomaat gelden er verder geen beperkingen. Wanneer je dus op vakantie bent in Griekenland kun je dus vrijwel elke gewenste hoeveelheid opnemen. Voor de Grieken zelf golden er sinds 2015 nog wel beperkingen gelden die destijds als kapitaalbeperking door de Griekse overheid werden ingesteld. De Grieken konden toen zelf een maximum van €60 per dag opnemen. Dit maximum gold niet voor toeristen die vanuit een ander land op vakantie zijn in het land.

Kost het extra als ik afreken met mijn pinpas in Griekenland?

Kijk naar het Maestro-logo in Griekse winkelsNee, er worden geen extra kosten gerekend door je bank als je afrekent met je bankpas. Binnen Eurolanden zoals Griekenland kun je dus gerust betalen met je pinpas als die mogelijkheid er is. Winkeliers en restaurants vinden het meestal wel minder prettig omdat zij zelf een toeslag moeten afdragen per transactie. In winkels die het Maestro-logo voeren kun je doorgaans gewoon pinnen met je Nederlandse bankpas. Ook voor deze pintransacties in Griekse winkels worden geen extra kosten gerekend door de bank.

Mijn tip: schat je dagelijks verbruik in

Wat ik vaak doe is kijken hoeveel ik per dag verbruik zodat ik kan inschatten wanneer ik weer geld bij moet halen. Geld pinnen in Griekenland hoeft dan ook geen probleem te zijn.  Ben je een dagje op pad naar andere plekken in de omgeving en kom je een geldautomaat tegen, dan zou ik aanraden weer wat geld op te nemen. Als je weet waar geldautomaten zich bevinden kun je dan elke dag een beetje opnemen in plaats van in één keer met veel geld op zak te moeten lopen. Maar dat is uiteraard maar net wat je zelf het prettigst vindt. Heb je geen kluisje op je hotelkamer of appartement, dan kun je het contante geld in wat sokken doen en deze in je koffer doen. Is je koffer afsluitbaar met een cijfercode? Doe je koffer dan dicht en op slot als je op pad gaat. Dan kan er nooit iemand in je koffer snuffelen als je niet op je kamer of appartement bent.

Heb je zelf nog andere tips of suggesties? Plaats dan een reactie hieronder.

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

59 thoughts on “Geld pinnen in Griekenland (update)

 • Ook op Corfu, Paleokastritsa, bij pinnen van € 50,00 bij ATM automaat, € 3,95 kosten maar geen melding in de display!!

  Beantwoorden
  • Bedankt voor je bijdrage! Jammer dat niet elke bank zich houdt aan de meldplicht helaas.

 • Gouvia Corfu, 3,95 kosten. Bij sigaretten kopen in winkeltjes 3% opslag bij pinnen.

  Beantwoorden
 • Ook de Alpha Bank vangt inmiddels vrolijk mee. Net 2,50 extra betaald voor een kasopname van 60 euro. Het past in het plaatje, grote Griekse bedrijven die zich volzuigen ten koste van de gewone man/vrouw. Walgelijk!

  Beantwoorden
  • Helaas is de pinner de dupe van deze kosten inderdaad. Voor de banken is het een ‘handige’ methode om extra inkomsten te genereren zo is gebleken. Desalniettemin dank voor je reactie!

 • Net terug uit Syros en Samos. Alleen Alphabank berekent niets voor het pinnen.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor je bijdrage Karin!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

  • Onze ervaring ATM los staande automaten toeristen gedeeltes 2,95 of 3 euro kosten bij een bankkantoor zelf geen transactie kosten.

  • Ik ben net terug uit Lesbos en Inmiddels rekent de Alphabank 3,50 euro voor pinnen en de Nationale Bank 2 euro.

  • Hoi Irma,

   Ik hoop dat je een heerlijke vakantie hebt gehad op Lesbos! Hartelijk dank voor je bijdrage die anderen weer kan helpen!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Ik heb op Naxos bij de Alpha bank gepind, daar werden geen extra kosten in rekening gebracht

  Beantwoorden
 • Kwam vanmorgen aan op het vliegveld van Preveza (ga een paar dagen naar Lefkada). Aangezien ik al jaren geen contant geld meer op zak heb in Nederland en dus ook niet vanmorgen vroeg ik bij het afrekenen van mijn koffie of ze pinpassen (debitcards) accepteren. Dat was het geval en ik gaf mijn ABNAMRO pinpas aan de caissière. Wat schetst mijn verbazing toen de pas gewoon door het afrekensysteem werd geaccepteerd, zonder dat ik de pin had ingevoerd. Ik heb dit eigenlijk alleen eerder meegemaakt in Frankrijk bij de Carrefour, maar dat is inmiddels al jaren geleden.
  Weet iemand hoe dit zit? Geldt dit misschien alleen voor kleine bedragen?
  Het kunnen gebruiken van een pinpas zonder de pincode te hoeven invoeren creëert wel risico’s op fraude.
  Groeten,
  Perry

  Beantwoorden
  • Hoi Perry,

   Dat is wel bijzonder. Verklaring kan de chip zijn waarmee je contactloos kunt betalen. Als ze de magneetstrip door de terminal hebben gehaald zonder pincode, is het wel bijzonder. Maar lijkt me niet dat dat mogelijk is zonder pin in te voeren. Contactloos via de pas lijkt me de meest logische verklaring, zeker als het een klein bedrag betrof. Daar zit normaliter een max op van ongeveer 25 euro, om fraude en uitlezen op afstand tegen te gaan.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

  • Rethymnon. ATM €3,95 en eurobank,€2,50

 • Zojuist geprobeerd te pinnen en bij Euronext 2,50 kosten, bij Piraeus €3,00. Beiden in Platanias, Kreta.
  Is dit ook Europa?! Heel veel geld erheen brengen en uiteindelijk geld betalen als we zelf willen opnemen? En een belachelijk hoog bedrag?!
  Wie weet een automaat waar de fee nog acceptabel is? Deze bedragen zijn absurd!

  Beantwoorden
  • Hallo Henny,

   Dank voor je reactie. In Duitsland komt dit ook steeds vaker voor. De Griekse banken vragen nu (sowieso per 1 augustus) vrijwel allemaal 2 – 3 Euro per transactie als je geld opneemt. Wanneer je met je pas afrekent worden er geen kosten berekend. Alleen bij de opname van contanten bij een geldautomaat. Voor de Grieken zelf worden deze kosten ook berekend, alleen als je bij dezelfde bank pint waar je een Griekse rekening hebt, worden er geen kosten berekend. Als vakantieganger helaas minder fijn.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Ook op Rhodos bij de Eurobank bij de AB supermarkt op de Rhodou Lindou € 2.50 transactie kosten .

  Beantwoorden
 • Vers van de pers. Inderdaad transactiekosten €3,- bij opnemen geld in Laimos (Noord Griekenland) . 6 aug. 2018
  In diverse steden zoals Kastoria en Florina bij Alphabank geen transactiekosten betaald.
  Vreemd.

  Beantwoorden
 • Naxos, Ikaria, Athene, kosten in rekening gebracht, van 2,50 (eurobank) tot 3,00 (Piraeus) euro. Was ook zeer verrast.

  Beantwoorden
 • 10-8-2018: ook in Argassi, zakynthos bij Piraeus-bank €3,00 toeslag.
  Thijs Lander

  Beantwoorden
 • Ik heb hier vandaag contact over gehad met NBG (waar ik ook klant ben). Zij bevestigen dat voor het gebruik van mijn Nederlandse Maestro pas (ING in mijn geval) een transactie fee in rekening wordt gebracht. Ik heb inmiddels een fee sheet van ze ontvangen en de fee is 2 Euro per transactie op iedere NBG ATM in Griekenland. Ik kan het plaatje hiervan niet naar uw site uploaden lijkt het.

  Beantwoorden
 • Bij Pireaus Bank gepind op 30-7-2018 en is wel € 3 extra in rekening gebracht. Belachelijk! Terwijl ook een hogere bedrag bij dezelfde bank geping op 23-7-2018 en daar is niets extras in rekening gebracht. Heel vreemd….

  Beantwoorden
 • Ben momenteel op Kreta, bij het pinnen in een supermarkt moet ik 1 euro extra betalen, mag dat.!!

  Beantwoorden
 • Hallo,

  Ik ben momenteel in Griekenland en ik moet nu ook betalen om geld te pinnen. Heb het geprobeerd bij Piraeus, Alpha, en volgens mij ook de Eurobank. Erg vervelend gezien ik hier de laatste jaren geen last van heb gehad. De prijzen verschillen een beetje per bank en locatie, maar gaat van 2 euro tot 2,50. Heb ook 1 gehad die 3 euro wou in de buitenwijken van Athene.

  Beantwoorden
 • Aanvullen op mijn vorige reactie: heb gepind bij I-bank, NBG Groep

  Beantwoorden
 • Ook hier in Zakhyntos worden kosten in rekening gebracht. Bij ATM apparaat €2,95 en bij een ‘gewone bank’ € 2. Niet zoals het hoort lijkt me. Maar als ik zie dat bij het tanken €510,22 in rekening willen brengen i.p.v. € 51,22 dan betaal ik toch liever contant. Eerlijk gezegd vertrouw ik ze hier niet helemaal. Ben op mij hoede.
  Groet
  Fam. Korsmit

  Beantwoorden
 • Onaangenaam verrast om na ruim 20 jaar kosteloos geld op te nemen, nu bij de Piraeus Bank te Zakynthos €3 te moeten betalen. Ook ik verblijf langere tijd hier en nam altijd per week op, maar dat moet nu maar veranderen want dat loopt uiteindelijk toch flink in de papieren.

  Beantwoorden
  • Hoi Baukje,

   Bedankt voor je bericht. Piraeus bank lijkt nu inderdaad de zoveelste te zijn die kosten in rekening brengt, terwijl dit gezien de regels in Europa voor vrij betalingsverkeer niet zou mogen. Heb je ook al andere banken geprobeerd?

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Sinds 28 juli 2018 op Kreta, overal waar een ATM staat moet er tussen de € 2,50 en € 3,00 betalen als je wilt pinnen. Het maakt niet uit welke bank. Er verschijnt een tekst die kort gezegd inhoud dat dit bedrag betaald moet worden, omdat de eigenaar van de winkel de gelegenheid biedt.
  Volgens mij komt dit in ons land ook voor als er een mobiel pinapparaat in een winkel staat b.v.

  Beantwoorden
  • Hoi Peter,

   Bedankt voor je reactie. De geelblauwe ATM’s zijn privaat bezit en die mogen kosten rekenen. Normaliter mogen geldautomaten van banken zelf dit niet doen als je pint met je Nederlandse bankpas. Helaas leert de recente berichten die we ontvangen dat nu ook Griekse banken kosten rekenen voor geldopnames. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en verre van wenselijk.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Op 2 augustus in Tolo €400 gepind bij een ATM. €3,00 extra kosten.

  Beantwoorden
  • Hoi Nicole,

   Bedankt voor je reactie. Bij jullie dus ook al het geval. Betrof het een geelblauwe ATM of echt een geldautomaat van een bank?

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Ook wij hebben dezelfde ervaring in Epirus: Piraeus Bank rekent 3 euro per Transactie en Eurobank 2,50 Euro. Alpha Bank berekent (nog) geen kosten.
  Hoe zit dat nu met Europese afspraken? Krijgen we ons geld terug via de ING? Worden er al vragen gesteld in het Europees Parlement?

  Beantwoorden
  • Hoi Jos,

   Bedankt voor je reactie. Ik vind het bizar dat er in de landelijke media geen aandacht aan wordt geschonken. Deze berichten bereiken mij steeds meer en ik vrees dat het nu eerder gemeengoed is geworden dan een uitzondering. Het strookt echter niet met de regels van vrij betalingsverkeer in Europa.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Op 23 juli 2018 € 300,00 gepind bij Alpha ATM in Molyvos (Lesbos), geen extra kosten.
  Op 27 juli 2018 € 400,00 gepind bij ATM Piraeus in Petra (Lesbos), € 3,00 kosten gezien bij thuiskomst.
  Geen vermelding hiervan op het scherm!
  Op 2 augustus 2018 € 300,00 gepind bij Alpha ATM in Molyvos (Lesbos), geen extra kosten.
  Advies: als het even kan niet bij Piraeus pinnen!

  Beantwoorden
  • Bedankt Paul voor je waardevolle bijdrage. Wordt gewaardeerd!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Vorig jaar op Corfu geen kosten gehad bij geldopname bij een atm. Dit jaar op Mykonos 2 euro kosten per transactie, bij een officiële Griekse bank (de National Bank of Greece) – NBG).

  Beantwoorden
  • Bedankt voor je waardevolle bijdrage!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Bij mij vandaag ook voor het eerst kosten (€3) in rekening gebracht bij Pireaue bank op Kos.

  Beantwoorden
  • Bedankt Tom voor je waardevolle reactie!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

  • Buiten dat, valt het me op dat alles hier verschrikkelijk duur is in de supermarkt. Vraag me af waar al dat geld blijft. Zo te zien niet bij de mensen hier.

 • Bij de Alpha Bank zijn er geen kosten verbonden aan het pinnen.

  Beantwoorden
  • Hoi Jacqueline,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb zelf ook nooit extra kosten meegemaakt. De verschillende berichten dat er wel kosten worden berekend door sommige, verrast mij dan ook.

   Welke plaats betrof het Jacqueline?

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Ik vraag mij ten zeerste af of de europese unie toestemming heeft gegeven om kosten bij pinnen bij een ATM in rekening te brengen. Het gaat uiteindelijk om dezelfde euro munt.

  Beantwoorden
  • Hoi Johanna,

   Het is inderdaad bijzonder als het een ATM betreft van een Griekse bank. Een ATM die niet aan een bank verwant is mag wel servicekosten rekenen. Ik vind het dan ook bijzonder dat ATM’s van Griekse banken nu ook ineens kosten rekenen.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Geldopnemen ( pinautomaat) in Griekenland kost tussen €2.50 en € 3.00 per transactie.
  Wisten wij dit? Nee, en wij komen hier al jaren en nu is het voor de eerste keer.
  Zowel bij Eurobank als bij Piraeus.
  Uit voorgaande forumdiscussie blijkt dat ING hier van op de hoogte is.
  Wie maakt hier misbruik? De Grieken of ING Nederland?
  Mijn standpunt is: ING Nederland.
  ING promoot mog steeds “ gratis pinnen in EU”.
  Wij vertoeven ca. 6 mnd in Griekenland en pinnen ca. 25. X € 500,- dus nu ca. € 75,- extra kosten omdat ING bewust het probleem wegwuift.
  Wij kunnen dus in het vervolg beter contant geld meenemen en in de reisverzekering van ING het risico op verlies laten meeverzekeren.
  Waarom moet de particulier boete omdat ING foutieve voorlichting geeft.
  Laat ING de fee betalen!! Zij rekenen toch ook bankkosten aan ons toe?
  Wij blijven graag anoniem, omdat wij niet gepakt willen worden met gedwongen teveel geld op zak.
  Overigens is dit ook een drempel om objectief commentaar te kunnen geven.

  Beantwoorden
  • In feite is het nog gecompliceerder.
   Wij pinnen in principe € 500,-
   Gevolg een ATM geeft melding u heeft uw daglimiet overschreden. Wij hadden nog geen transactie gedaan die dag.
   Dus erg geschrokken en direct via internet nagekeken wat er aan de hand is.
   Niets gevonden! Mogelijk probleem met pinpas?
   Dus in de loop van de dag geprobeerd met een laag bedrag € 80,- . Dit is gelukt met een fee van € 2.50.
   Dus pinpas werkt.
   Andere dag “ als ezel” weer geprobeerd om € 500,- te pinnen. Lukt weer niet. Bij andere ATM geeft helemaal geen melding, maar ook geen geld.
   Nu geprobeerd € 420,- te pinnen. Hoera het is gelukt.
   Conclusie. Wat ben ik toch dom! Maar advies voor andere gebruiker. Door de fee van € 2.50 blijkt dus dat daglimiet overschreden wordt.
   Het hele gedoe over fee en en max. overschrijding interesseert de klantenservice niet. Staat gewoon in de kleine lettertjes. En je kunt gewoon bij een andere ATM proberen. Er zijn er hier 3 met allemaal dezelfde fee.
   Advies ING dien maar een klacht in bij Griekse banken.
   ING bedankt voor de service en geboden oplossing. Vooral niet uw internationale vrienden hierover contacten.
   ING zal ook de klanten hierover niet informeren. Gratis pinnen in Europa klinkt toch veel beter.

 • geld opnemen in griekenland bij ATM machines gaat steeds meer kosten.De fee hiervoor loopt uiteen van 2 euro (nat.bank) tot 3 euro (piraeus bank).Het wordt dus steeds moeilijker heden geld te pinnen zonder extra kosten voor toeristen.

  Beantwoorden
 • Deze informatie stamt uit 2017 of eerder en is dus verouderd. Ik heb vanochtend bij een ATM van National Bank of Greece €300,- opgenomen en moest €2,- access fee betalen. Waarom? Een makkelijke manier van geld verdienen voor banken. Elke toerist x €2,- x aantal geld opnames = €heel veel inkomsten.

  Beantwoorden
  • Hoi Georgios,

   Bedankt voor je reactie. De informatie is niet zozeer verouderd, het staat men vrij om een toeslag te rekenen voor geld opnemen. Normaliter zijn de meeste (bij banken aangesloten) ATM’s zonder extra kosten. Dit moet echter wel vantevoren worden aangegeven. Onlangs bij Knossos nog geld opgenomen tegenover de entree, zonder kosten. Het verschilt dus per locatie maar zou bij extra kosten wel vantevoren aangegeven moeten worden.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Net terug van Kreta, bij het pinnen (4x) moest ik een extra bedrag van €2,95 betalen?
  Hoe kan dit??

  Beantwoorden
  • Hoi Maggy,dat is niet zo mooi. Helaas wordt er bij ATM’s die niet aan banken gekoppeld zijn, nog weleens transactiekosten gerekend. Wel moet dit voordat je geld opneemt duidelijk kenbaar gemaakt worden. Geldautomaten bij banken berekenen geen transactiekosten als je geld opneemt met je betaalpas.

   Bedankt voor het doorgeven, we houden het in de gaten!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • Huh? Griekenland is toch gewoon lid van de Unie en de Muntunie? Waarom dan deze uitgebreide verhandeling over het (toeristisch) betalingsverkeer? Of is dit een post uit 1997?. Krijg zwaar het gevoel dat ik in Griekenland weer met Drachmen in de weer moet. Kennelijk is Griekenland nog steeds een achterlijk land.

  Beantwoorden
  • Het gaat hier niet om de munteenheid, maar om het feit of je in Griekenland kunt pinnen bij restaurants of winkels bijvoorbeeld. Daarin ligt Griekenland simpelweg achter op een land als Nederland qua infrastructuur van betaalmogelijkheden. Om het land achterlijk te noemen vind ik een zwaar overtrokken en belachelijke reactie.

  • Rare reactie, auteur geeft gewoon correct advies over betalingsverkeer Griekenland. Voldoende contant geld altijd handig en in veel gevallen het minste kosten.

  • omdat je nu anno aug 2018 weer moet betalen bij de griekse geld automaten ook bij de banken behalve de alpha bank die brengt nog geen kosten in rekening met je europas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *