Ervaar de meest waanzinnige vakantie in Griekenland 

De zomer komt er weer aan, en dat betekent dat vele van ons al bezig zijn met het kijken naar een heerlijke reis voor tijdens de vakantie. Griekenland heeft prachtig weer en een rijke geschiedenis te bieden en ligt daarnaast ook op een niet al te grote afstand van ons eigen landje. Met de vele verschillende eilanden, zijn er talloze avonturen in Griekenland te beleven. In dit artikel bespreken we twee eilanden, Zakynthos en Santorini, en wat je hier zou kunnen beleven.

Op reis naar Zakynthos

Je kunt naar Griekenland met FTI reizen en genieten van de beste aanbiedingen. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat je niet met onverwachte kosten te maken krijgt. Daarnaast zul je de beste prijs betalen voor de reis, je bagage en een eventuele transfer vlucht. Een eiland dat je zou kunnen bezoeken, is Zakynthos. Hier kan je bijvoorbeeld per boot de beroemde Navagio-baai bezoeken: een prachtig strand met helderblauw water en wit zand. Zakynthos heeft nog meer mooie stranden, denk daarbij aan Porto Zoro, Gerakas en Banana Beach. Met het heldere water rondom Zakynthos raden wij ook altijd aan om te gaan snorkelen. Verder is op dit eiland de thuisbasis van de beschermde Caretta zeeschildpad te vinden. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze dieren, dan kan je altijd het Marine Park bezoeken. Op dit eiland kan je ook heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn namelijk verschillende fiets- en wandelroutes uitgestippeld, bijvoorbeeld bij de Vrachionas berg. Verder kan je het eiland natuurlijk niet verlaten zonder de stad Zakynthos te bezoeken. De stad heeft een mooie haven, leuke winkels en restaurants en ook prachtige architectuur.

Op reis naar Santorini

Een ander leuk en gezellig eiland om te bezoeken is Santorini. Ook op dit eiland zijn er verschillende dingen te beleven. Iets dat je echt niet zou mogen missen, is de zonsondergang in Oia. Dit is een van de meest spectaculaire uitzichten die je zult zien. Verder kan je op Santorini de vulkaan bezoeken. De caldera is namelijk nog steeds een belangrijke bezienswaardigheid op het eiland. Houd je van cultuur en geschiedenis? Dan zou je de oude stad Akrotiri absoluut niet mogen overslaan. Hier zijn oude ruïnes te bezichtigen en je kan hier meer leren over de geschiedenis van Santorini. Verder zijn het klooster van Profitis Ilias en de kathedraal van de Heilige Johannes ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Aan prachtige stranden komt het eiland ook zeker niet te kort. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Red Beach, Perissa Beach en Black Beach. Dit zijn allemaal vulkanische stranden met rood of zwart zand.

Kortom, een vakantie naar Griekenland is zeer divers en dit komt door de verschillende eilanden waar het land uit bestaat. Zorg er altijd voor dat je je goed inleest in de mogelijke bezienswaardigheden voordat je op reis gaat. Zo zal je voorkomen dat je de mooiste delen van de eilanden mist.

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *