Doen: met de boot naar Symi vanaf Rhodos

Als je nog naar extra bevestiging zoekt om af te reizen naar Rhodos, dan doen we graag nog een duit in het zakje. Het eiland Symi is vanuit Rhodos namelijk goed te bezoeken en is simpelweg prachtig. Ideaal voor een leuk dagtochtje op de boot als je op vakantie bent in Rhodos. Het kleine eiland Symi staat bekend om de sponzenduikers maar bovenal voor het pittoreske plaatsje zelf dat je met prachtig pastelgekleurde herenhuizen tegemoet roept als je de haven binnen komt varen.

Boottocht vanaf Rhodos

De meeste boten naar Symi vertrekken vanuit de Mandraki-haven op Rhodos. Voor een ticket varieert de prijs van €30 – €60 gemiddeld. Afhankelijk van het soort boot. Probeer een boottocht te vinden die ook stopt bij het Panormitis-klooster. Verderop vind je meer informatie en foto’s van dit mooie klooster. Vanaf de haven ben je ongeveer 1,5 uur onderweg naar het dorpje Panormitis op Symi.

Na de tussenstop bij Panormitis en het gelijknamige klooster gaat de boot in ongeveer drie kwartier langs de kust van Symi richting de haven van Symi. De prijzen op het eiland zijn nog verrassend betaalbaar. Als je met een georganiseerde boottocht meegaat krijg je meestal een aantal uur om Symi te verkennen. Al wandelend kun je via de smalle slingerende straatje je weg naar boven zoeken. Het uitzicht op de baai en de haven is prachtig!

De reis terug naar Rhodos duurt ongeveer twee uur.

Vooraf reserveren

Je kunt veel excursies waaronder deze boottocht bekijken en boeken via Get Your Guide:

Het Panormitis-klooster

Dit schilderachtige klooster ligt in het zuiden van Symi en bevindt zich in een inham op het eiland wat een natuurlijke haven vormt. Het authentieke molentje aan het begin van de inham op de berg verwelkomt je al vanuit de verte. Wanneer de boot er aankomt hoor je de bel al luiden. De toren van het klooster is in een prachtige stijl uitgevoerd.

Magisch: het moment dat je Symi binnenvaart

Het plaatsje Symi zelf ligt in een inham tussen de bergen in het noorden van het eiland. Wanneer je dit punt bereikt zie je de pastelkleurige huizen opdoemen in de verte. Dit is een prachtig gezicht. De huizen zijn op de steile wanden gebouwd en liggen in een kom om de haven heen.

Zeg nou zelf, dat is toch een prachtig gezicht? Nadat de boot heeft aangelegd is het een leuke wandeling vanaf de haven richting het centrum van Symi. In hartje zomer kan het wel warm zijn en neem voldoende water en zonnebrand mee.

Enkele pareltjes op Rhodos

Een bezoekje brengen aan Symi is een uitstekend idee als je vakantie aan het vieren bent op het mooie Rhodos. Wij hebben alvast een aantal prachtige kleinschalige accommodaties op Rhodos voor je uitgezocht.

Enkele weetjes over het eiland Symi

Tot slot nog wat leuke wetenswaardigheden:

  • Midden 19e eeuw tot eind 20e eeuw floreerde het duiken naar natuurlijke sponzen in zee rond de eilanden in de Dodekanesos waar Symi deel van uitmaakt
  • Je ziet op Symi nog veel toeristische sponzenverkopers, deze sponzen worden echter grotendeels geïmporteerd uit het buitenland
  • Het eiland ligt op 9 kilometer van de Turkse kust
  • Drinkwater wordt elke week per tanker vanaf Rhodos aangeleverd
  • In 1943 werd Symi bezet door Nazi-Duitsland
  • Vanaf 1948 behoort het eiland tot Griekenland
  • Op de plek waar nu het Panormitis-klooster staat bevond zich in de oudheid een tempel gewijd aan de Griekse god Poseidon

Vakantie op Rhodos

Een boottocht naar Symi vanaf Rhodos is erg betaalbaar en goed te doen als je met kinderen reist. Bekijk ook de informatie over een vakantie op Rhodos en de bezienswaardigheden zoals de prachtige oude stad (Unesco werelderfgoed) en de akropolis van Rhodos waar je vrij kunt wandelen met het mooi gerestaureerde antieke amfitheater.

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *