Auto huren op Zakynthos: tips en ervaringen

Wil je voor jouw vakantie een auto huren op Zakynthos? Ik geef je graag wat tips en ervaringen voor dit prachtige Ionische eiland dat ook wel bekend staat als Zanté. Het Griekse eiland Zakynthos leent zich perfect om met een huurauto te verkennen. Het landschap is op Zakynthos enorm gevarieerd. In ongeveer twee uur kun je het eiland rondrijden en zul je onderweg een constant veranderend landschap tegenkomen. Een aanrader dus!

Autohuur Zakynthos tips

Wanneer je op Zakynthos verblijft, zijn er een aantal opties om een auto te huren. Je kunt dit vooraf regelen via een internationale verhuurder zoals Sunnycars of TUI Cars bijvoorbeeld. Of je regelt ter plaatse bij je accommodatie een huurauto.

Voordelen om het vooraf te regelen zijn:

 • Voldoende keus: meeste zekerheid dat de gewenste klasse beschikbaar is
 • Voordeliger: vooraf reserveren kan leiden tot een korting
 • Zekerheid: zaken doen met een betrouwbare verhuurder

Voordelen om het ter plaatse te regelen:

 • Flexibiliteit: alleen de dagen huren die je wilt afnemen
 • Afleveren: de huurauto wordt afgeleverd bij je accommodatie

Het nadeel van het ter plaatse regelen is dat je niet altijd inzicht hebt in de dekking van de verzekering. Ook ben je bij problemen, schade of erger nog: een ongeluk, aangewezen op je lokale contactpersoon. Dit kan soms lastig zijn qua communicatie.

Je huurauto ophalen op Zakynthos

Zoals de meeste vakantievierders doen kun je jouw autohuur op Zakynthos Airport starten, de internationale luchthaven. Dit is vaak ook het meest gemakkelijk omdat je vanaf de luchthaven direct in je huurauto naar de accommodatie kunt rijden. Andere opties die mogelijk zijn is het afhalen van de auto in een stadskantoor in Laganas of Argassi. De laatste ligt even onder de Zakynthos-stad.

Auto huren op Zakynthos: ervaringen

De meest populaire trekpleister op Zakynthos is navagio beach, ook wel bekend als shipwreck beach. Het strand met het scheepswrak, ingesloten tussen hoge krijtrotsen en kliffen. Door met je eigen huurauto ernaartoe te rijden voorkom je de drukte en bepaal je zelf je eigen fotostops. Wanneer je vanaf Agios Sostis, Laganas of Argassi richting het Noord-Westen rijdt, heb je een prachtige route over het eiland te pakken. De omgeving van Agios Sostis en Laganas is vrij vlak en groen. Hoe meer je richting het noorden en het westen rijdt, hoe ruiger het landschap. Prachtig om mee te maken hoe het landschap constant verandert.

De wegen zijn op Zakynthos overigens redelijk tot goed. Zoals gebruikelijk in Griekenland kan het zijn dat het wegdek kuilen of gaten heeft. Het is dan ook altijd zaak om goed op te letten. Pas ook je snelheid aan op de situatie. Je kunt verder met een gerust hart rondrijden op Zakynthos. In het ruige deel kan het wel voorkomen dat sommige weggetjes smaller worden als je afwijkt van de doorlopende wegen.

Lees meer over het eiland en de bezienswaardigheden op Zakynthos

Een auto huren op Zakynthos via een internationale tussenpersoon

Weet je haast al zeker dat je een auto gaat gebruiken op vakantie? Dan zou ik dit vooraf al in Nederland regelen. Vaak kom je dan al snel uit bij een internationale tussenpersoon zoals bijvoorbeeld Sunnycars, een van de grootste en meest betrouwbare verhuurders voor het huren van je auto tijdens je vakantie. Reisaanbieder TUI verhuurt namens TUI Cars ook auto’s. Ook als je niet bij hen een reis hebt geboekt.

Bespaartips:

 1. Let goed op de tijden. Kom je om 9.00 uur ’s ochtends aan, huur dan tot 9.00 uur ’s ochtends op dag 8. Op die manier boek je een volle week. Zou je boeken tot bijvoorbeeld 10.30 uur, dan wordt er al een volle dag extra huur gerekend. Zonde!
 2. Denk om de tankregeling. De meeste aanbieders werken volgens een full/full-regeling. Vol mee, en vol weer terug. Simpel. Sommige aanbieders kunnen echter ook een full/empty-regeling bieden. Lijkt een leuke service, echter zijn de kosten voor het aftanken door de verhuurder behoorlijk hoog, tegen een veel hoger brandstoftarief.
 3. Let op de verzekering. Wanneer je boekt via een internationale tussenpersoon ben je automatisch al allrisk-verzekerd. Pas dus op dat je bij aankomst niet nog een extra verzekeringspakket krijgt aangesmeerd door de lokale aanbieder. Niet nodig dus.

Lees meer tips voor het auto huren in griekenland

Voordelen autohuur vooraf regelen in Nederland

Wanneer het hoogseizoen in aantocht is stijgt de vraag naar huurauto’s op Zakynthos aanzienlijk. Als je een speciaal type auto zoekt, is het aan te raden dit al in Nederland te regelen. Vooral als je een speciaal type als een cabrio, 4×4 of busje wilt huren. Wanneer je vooraf reserveert weet je zeker dat de gewenste klasse voorradig is en bovendien bespaar je op de totale huurkosten.

Waarom vooraf regelen?

 1. Geen extra verzekering nodig
 2. All-in huurprijs zonder verborgen (boekings)kosten
 3. Geen gedoe ter plaatse
 4. Voorwaarden en ondersteuning in het Nederlands
 5. Altijd binnen 14 dagen kosteloos annuleren

 

autohuur Griekenland

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

One thought on “Auto huren op Zakynthos: tips en ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *