Auto huren op Rhodos: kijk en vergelijk

Rhodos is één van de grotere Griekse eilanden en het grootse eiland uit de Dodekanesos eilandengroep waar het deel van uitmaakt. Een auto huren op Rhodos is dan ook een perfecte manier om veel van het eiland te kunnen zien. Ik geef je graag wat tips over het huren van een auto op Rhodos en wat je zoal kunt verwachten op Rhodos. Door Nederlandse en Vlaamse vakantiegangers wordt vaak gebruik gemaakt van TUI Cars of Sunnycars wanneer men de auto voor vakantie alvast reserveert.

Lees ervaringen en tips

Autohuur Rhodos: waar kun je terecht?

Rhodos is natuurlijk een eiland waar het toerisme flink ontwikkeld is. Het is dan ook een drukbezocht eiland, dat wereldwijd vele toeristen trekt. Je kunt vaak in vrijwel elke plaats lokaal een autoverhuurder vinden. Wanneer je aankomt met het vliegtuig betekent dit dat je dan wel naar je accommodatie dient te reizen via een bustransfer of met de taxi. Dit kan prijzig zijn als je accommodatie wat verder van de luchthaven zit. Wanneer je jouw autohuur vooraf regelt ben je verzekerd van een goede deal en hoef je niet staan wachten in de aankomsthal op Rhodos. Het kan daarnaast een prettig gevoel geven als je weet dat alles vooraf gewoon goed geregeld is.

Voordelen om het vooraf te regelen zijn:

 • Voldoende keus: meeste zekerheid dat de gewenste klasse beschikbaar is
 • Voordeliger: vooraf reserveren kan leiden tot een korting
 • Zekerheid: zaken doen met een betrouwbare verhuurder

Voordelen om het ter plaatse te regelen:

 • Flexibiliteit: alleen de dagen huren die je wilt afnemen
 • Afleveren: de huurauto wordt afgeleverd bij je accommodatie

Een nadeel van het ter plaatse op het eiland regelen kan zijn dat je niet altijd inzicht hebt in de dekking van de verzekering. Ook ben je bij problemen, schade of erger nog: een ongeluk, aangewezen op je lokale contactpersoon. Dit kan soms lastig zijn qua communicatie. Ook wanneer je een speciale categorie auto zoekt raad ik je aan om vooraf te reserveren.

Je huurauto op Rhodos ophalen

Je kunt de autohuur direct op de (internationale) luchthaven van Rhodos starten, zoals de meeste vakantievierders doen. Dit is vaak ook het meest gemakkelijk omdat je vanaf het vliegveld direct in je huurauto naar de accommodatie kunt rijden. Andere opties die mogelijk zijn is het afhalen van de auto in een stadskantoor in Rhodos-stad of Kremasti (vlakbij de luchthaven). Ook kun je jouw huurauto eventueel in de haven van Rhodos-stad ophalen.

Auto huren op Rhodos: ervaringen

De wegen op Rhodos zijn over het algemeen prima. Er zijn niet echt snelwegen. De weg van Rhodos-stad richting Lindos is een van de weinige meerbaanswegen en een van de drukste verkeersaders van het eiland. En dan nog valt het wel mee. Van het noordelijkste puntje (Rhodos-stad) richting het zuiden (het beroemde Prasonisi strand waar veel gesurfd wordt) kost je ongeveer 1,5 uur.

Andere populaire locaties vanaf Rhodos-stad:

 • Akropolis van Lindos: ongeveer een uur rijden
 • Akropolis van Rhodos: 8 minuutjes
 • Vlindervallei: 40 minuten
 • Farma (dierentuin waar je o.a. struisvogels kunt voeren): 40 minuten
 • Waterpark Rhodos: 20 minuten
 • Vliegveld: 20-30 minuten

Bekijk meer informatie over Rhodos

Algemene bespaartips

Ik geef je graag wat tips mee die je zeker geld kunnen besparen als je een auto gaat huren:

 • Let goed op de tijden. Kom je om 9.00 uur ’s ochtends aan, huur dan tot 9.00 uur ’s ochtends op dag 8. Op die manier boek je een volle week. Zou je boeken tot bijvoorbeeld 10.30 uur, dan wordt er al een volle dag extra huur gerekend. Zonde!
 • Denk om de tankregeling. De meeste aanbieders werken volgens een full/full-regeling. Vol mee, en vol weer terug. Simpel. Sommige aanbieders kunnen echter ook een full/empty-regeling bieden. Lijkt een leuke service, echter zijn de kosten voor het aftanken door de verhuurder behoorlijk hoog, tegen een veel hoger brandstoftarief.
 • Let op de verzekering. Wanneer je boekt via een internationale tussenpersoon ben je automatisch al allrisk-verzekerd. Pas dus op dat je bij aankomst niet nog een extra verzekeringspakket krijgt aangesmeerd door de lokale aanbieder. Niet nodig dus.

Lees meer tips voor het auto huren in Griekenland

Voordelen vooraf regelen

 • Geen extra verzekering nodig
 • All-in huurprijs zonder verborgen (boekings)kosten
 • Geen gedoe ter plaatse
 • Voorwaarden en ondersteuning in het Nederlands
 • Altijd binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Autohuur voor vertrek regelen in Nederland

In het hoogseizoen is de vraag naar huurauto’s op Rhodos het hoogst. Als je een speciaal type auto zoekt, is het aan te raden dit al in Nederland te regelen. Vooral als je een speciaal type als een cabrio, 4×4 of busje wilt huren. Wanneer je vooraf reserveert weet je zeker dat de gewenste klasse voorradig is en bovendien bespaar je op de totale huurkosten doordat je kunt vergelijken wat voor jou de meest prijsgunstige optie is.

Vanuit Nederland heb je meerdere mogelijkheden om je autohuur vooraf te regelen. Ik heb zelf erg goede ervaringen met Sunnycars en TUI Cars. Eén van de grootste internationale tussenpartijen die ervoor zorgen dat je met een gerust hart je huurauto in kunt stappen.

autohuur Griekenland

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *