Een auto huren in Griekenland? 5 handige tips

Twijfel je of een auto huren in Griekenland wel handig is? Ga je een auto huren op Kreta, Zakynthos, Corfu of elders in Griekenland tijdens je vakantie, lees dan deze handige tips. Wanneer je een auto kunt huren tijdens je vakantie in Griekenland biedt dat veel vrijheid. Tijdens alle vakanties vond ik het zeer prettig om de beschikking over een auto te hebben. Het geeft je aanzienlijk meer mogelijkheden om Griekenland op eigen houtje te kunnen verkennen. En ook prettig: na de aankomst op de luchthaven cross je direct naar je accommodatie. Ideaal toch? Als je goed voorbereid een auto wilt huren, lees dan snel verder!

Lees ook:

Betaal niet te veel

Maar wat kost dat dan wel niet, Arjan?
Via deze handige tool zie je eenvoudig wat een huurauto kost. Selecteer een afhaallocatie in Griekenland en bekijk welke huurauto's er beschikbaar zijn tegen welke prijs.

Regels auto huren in Griekenland

Vrijwel de meeste bedrijven die auto’s verhuren hebben als eis dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn om een auto te huren in Griekenland. Houd er rekening mee dat in een aantal gevallen de minimum leeftijd zelfs op 23 jaar kan liggen. Je rijbewijs moet je minimaal één jaar in je bezit hebben voorafgaand aan de eerste geplande dag dat je de auto wilt huren. Je kunt een auto huren bij een lokale aanbieder, of wat ik vaak doe: bij een internationale tussenpersoon zoals Sunnycars of TUI Cars. Dat is niet alleen goedkoper, je weet ook zeker dat alle voorwaarden waar je voor tekent in het Nederlands zijn opgesteld.

5 handige tips wanneer je een auto huurt

Ga je een auto huren in Griekenland, hier een aantal handige tips:

1. Zorg dat je beschikt over een creditcard met pincode

Een creditcard is altijd handig op vakantie. Maar voor het huren van een auto in Griekenland is het vaak zelfs verplicht. Voor de verhuurder is het een extra verzekering in het geval van schade of als je de auto niet volgetankt zou afleveren indien dit wel is afgesproken. Je dient dan wel te beschikken over een creditcard met pincode. Tip: controleer voordat je weggaat of je de juiste pincode nog weet. Ben je de pincode vergeten vraag dan tijdig een nieuwe aan. Dit voorkomt een hoop ellende ter plaatse.

2. Reserveer je auto voorafgaand aan je vakantie

Uiteraard kun je ter plekke een auto gaan huren. Maar grote kans dat er geen auto beschikbaar is als alle anderen vooraf hebben gereserveerd en jij met je koffers achter aan mag sluiten. Door voor je vakantie alvast de autohuur te boeken ben je niet alleen voordeliger uit, je kunt ook direct instappen zodra je bent geland. Wel zo gemakkelijk dus.

3. Kies de juiste categorie auto

Reis je als gezin of alleen met z’n tweetjes? Dit kan belangrijk zijn wanneer je de auto kiest. Zo heb ik wel eens op de luchthaven gestaan met een aantal koffers en te weinig ruimte in de auto. Kies dus liever een wat grotere auto wanneer je langer weggaat en dus meer bagage bij je hebt. Nu kun je met z’n tweetjes nog wel wat schipperen met de achterbank. Het wordt wat lastiger wanneer de achterbank al in beslag wordt genomen omdat de kinderen ook meereizen. Dan is wat extra bagageruimte in de auto wel zo fijn! O ja, niet geheel onbelangrijk: wanneer je  naar Griekenland reist is een auto met airco geen overbodige luxe.

4. Check je reservering vooraf en de overeenkomst op locatie

Boek je extra’s bij je huurauto zoals een navigatiesysteem of kinderzitje? Controleer dan goed of deze op je reservering zijn meegenomen. De kans bestaat anders dat de verhuurder ter plaatse deze extra’s niet voor je reserveert en dat zou zonde zijn. Ook als je ter plaatse de overeenkomst tekent moet je goed kijken of alles klopt. Wat vaak vergeten wordt is de tarieven te controleren met die in je reservering. Het wil nog wel eens voorkomen dat je bijvoorbeeld ineens meer moet betalen voor dat kinderzitje.

5. Maak foto’s van de huur-auto voor en na

Wat ik zelf altijd doe als ik een auto huur in Griekenland is foto’s maken van de auto zoals ik deze heb ontvangen. Vaak loopt de verhuurder met je mee om uit te leggen als de auto al ergens (lichte) schade heeft. Let erop dat dit ook op je verhuur-overeenkomst wordt opgetekend. Lever je de auto in en vinden ze schade die niet op je overeenkomst staat dan kunnen ze dit op je verhalen.

Bij het inleveren maak ik ook weer foto’s van de auto. Loop dus om de auto heen en maak van elke zijde een aantal foto’s. Kleine schade zal er niet snel op te zien zijn, maar grote schade kunnen ze op die manier ook nooit op je verhalen omdat het bewijs op je telefoon staat. Het lijkt wellicht wat omslachtig, maar het kan uitkomst bieden wanneer jij alweer terug in Nederland bent en de verhuurder de schade op je wil verhalen. Jouw foto’s zeggen uiteindelijk meer dan duizend woorden. Lifesaver!


Welke verhuurder van auto’s kies je?

Net zoals er vele reisaanbieders zijn voor een vakantie naar Griekenland, zo zijn er ook talloze autoverhuurbedrijven. De meest populaire bestemmingen in Griekenland om een auto te huren zijn: Kreta, Zakynthos en Corfu. Zelf heb ik eigenlijk altijd een auto gehuurd via Sunnycars of TUI Cars. Zoals in de media vaak naar voren komt dat lokale aanbieders nog wel eens willen sjoemelen weet je met een internationale tussenpersoon dat je zaken doet met een betrouwbare verhuurder. Ik vond het daarnaast ook wel prettig dat ik met een partij te maken heb die ik gewoon in mijn eigen taal kan bereiken in het geval van calamiteiten (stel je krijgt een auto-ongeluk in Griekenland).

Zo biedt vooraf regelen de volgende voordelen:

 • Ongelimiteerde kilometers (dit is erg handig en voorkomt extra kosten als je veel kilometers maakt)
 • Diefstalverzekering altijd inbegrepen
 • Een goede aansprakelijkheidsdekking mocht het onverhoopt toch misgaan
 • Een Nederlands noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is (bij Sunnycars)

Ter plaatse wordt de auto wel afgeleverd door een lokale verhuurder, maar alles loopt via Sunnycars of TUI Cars (afhankelijk van je voorkeur). Door vooraf in Nederland de auto te reserveren weet je vooraf precies wat je kwijt bent. Alleen eventuele extra’s zoals een kinderzitje of navigatie moet je wel vaak ter plaatse nog voldoen. Doorgaans kun je al vanaf €35,- per dag een auto huren in Griekenland.

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

18 gedachten over “Een auto huren in Griekenland? 5 handige tips

 • 13 augustus 2019 om 00:06
  Permalink

  Afgelopen vakantie deze tips in het achterhoofd gehouden, de huur verliep vlekkeloos. Dank!

  Beantwoorden
 • 12 juni 2019 om 14:09
  Permalink

  Hallo,
  ik heb een vraag omtrent het huren van een auto. Ik ga over een aantal weken met mijn vriendin naar Zakynthos en we willen daar graag het eiland verkennen. Echter wordt ik pas in oktober 21. ik beschik al wel 3 jaar over mijn rijbewijs. zouden lokale verhuurders moeilijk doen over het feit dat ik nog net geen 21 ben of is het waarschijnlijk dat ik wel een auto kan huren? zo niet, geldt deze minimum leeftijd ook voor een quad wanneer het huren van een auto niet lukt?
  alvast hartelijk bedankt.
  MVG Klaas

  Beantwoorden
  • 12 juni 2019 om 19:21
   Permalink

   Hoi Klaas,

   Bedankt voor je vraag! De minimumleeftijd is wel vaak 21 jaar. Dit heeft te maken met de verzekering. De jaren dat je je rijbewijs hebt tellen dan helaas niet zwaarder. Mijn advies is dat je contact opneemt met bijvoorbeeld Sunnycars of TUI Cars. Soms is een auto huren op 20-jarige leeftijd wél mogelijjk, door bijvoorbeeld een toeslag te betalen. Neem contact met ze op om jouw persoonlijke situatie te bespreken en wellicht kunnen ze je helpen met de juiste verhuurder die deze optie biedt, dan kom je niet voor verrassingen te staan en kun je het gewoon in Nederland al regelen.

   Heel veel succes en veel plezier! Kalo taxidi!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • 2 mei 2019 om 16:19
  Permalink

  Hallo,
  Ik heb een vraagje: We gaan deze zomer op vakantie naar Zakynthos.
  Mijn vriend en ik huren twee auto’s.
  Nu is het zo dat onze zoon zijn rijbewijs al meer dan een jaar heeft.
  Mag hij dan wel rijden in een van deze auto’s?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • 2 mei 2019 om 16:38
   Permalink

   Hoi Iris,

   Bedankt voor je reactie, en je vraag! De minimumleeftijd ligt doorgaans op 23 jaar bij SunnyCars en 21 jaar bij TUI Cars, bij beiden altijd goede ervaringen gehad met auto huren in Griekenland. Vaak kun je als je minimaal 1 jaar je rijbewijs hebt en 21 jaar bent al wel een auto huren. Dit kan verschillen per aanbieder dus. Let wel op dat hiervoor een toeslag berekend kan worden (voor zowel de leeftijd onder 23, en het aantal jaren dat je je rijbewijs hebt). Een ander belangrijk aspect is wie de hoofdbestuurder is. Ik zou adviseren dit altijd op de persoon te zetten die het meeste zal rijden. Mocht je zoon ook gaan rijden dan moet je deze wel als mede-bestuurder opgeven in verband met de verzekering. Een mede-bestuurder opgeven brengt vaak wel weer extra kosten met zich mee doordat dit weer een extra risico voor de verzekeraar is.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • 20 augustus 2018 om 18:59
  Permalink

  Vraagje: mag je een auto die je huurt op het Griekse vasteland ook meenemen op de veerboot naar één van de eilanden? Of andersom, mag je een auto huren op een Grieks eiland en vervolgens de auto meenemen naar het Griekse vasteland?

  Beantwoorden
  • 20 augustus 2018 om 19:25
   Permalink

   Hoi Dennis,

   Bedankt voor je vraag. Dit ligt meestal aan de voorwaarden van de verhuurder. Van Sunnycars weet ik wel dat je in principe heel Griekenland mag doorkruisen met je huurauto, mits je de grens naar andere landen niet overgaat. De overtocht met een ferry naar een eiland, vasteland of vice versa is binnen Griekenland dan ook toegestaan. De schade tijdens transport op de ferry is echter niet gedekt bij Sunnycars voor zover ik weet. Meestal moet je je daarvoor wel laten verzekeren bij de lokale aanbieder. Het kan dus wel, maar is wel aan bepaalde voorwaarden verbonden.

   Waar je ook op moet letten is dat je normaliter de auto inlevert waar je de auto hebt opgehaald. Voor de zogeheten one way rental betaal je een toeslag. Op basis van de afstand tussen ophalen en retour brengen wordt die toeslag berekend.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • 10 juli 2018 om 09:54
  Permalink

  Goedemorgen,

  Ik wil graag met een vriendin een auto gaan huren in Griekenland. Mijn rijbewijs heb ik vorig jaar in september gehaald, dus die heb ik nog niet lang genoeg. Mijn vriendin heeft hem al wel langer, maar de creditcard die we willen gebruiken staat op mijn naam. Denk je dat dit een probleem zal zijn? En zou ik dan ook wel met de huurauto mogen rijden of mag dat ook alleen maar als je je rijbewijs langer dan een jaar hebt?

  Groetjes, Maartje

  Beantwoorden
  • 10 juli 2018 om 11:22
   Permalink

   Hoi Maartje,

   Bedankt voor je vraag! Een creditcard dient helaas altijd op naam te staan van degene die als hoofdbestuurder (en dus boeker) is opgegeven. Als jij je rijbewijs nog niet lang genoeg hebt mag je helaas ook niet als extra bestuurder worden opgegeven en de auto besturen. Dit heeft te maken met de verzekering. Als je schade rijdt of betrokken bent bij een ongeluk ben je niet verzekerd. Dat zou ik dus niet aanraden. De beste optie is dat je vriendin de auto huurt op haar naam, daarbij dient ze dan wel te beschikken over een creditcard op haar naam. De creditcard wordt uitsluitend gebruikt voor de borgstelling. Tegenwoordig biedt bemiddelaar Sunnycars ook de mogelijkheid om in Griekenland zonder creditcard een auto te kunnen huren. Meer daarover vind je hier: auto huren in Griekenland zonder creditcard. Succes en alvast veel plezier!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • 1 september 2017 om 10:32
  Permalink

  Goedendag,

  Kan je ook als je daar al bent via sunnycars boeken?

  MVG
  Wietze

  Beantwoorden
  • 1 september 2017 om 10:56
   Permalink

   Hoi Wietze,

   Goede vraag. Ik boek zelf altijd Sunnycars vantevoren, zodat je zeker weet dat je gewenste type beschikbaar is in de periode dat je op vakantie gaat. Daarnaast is het voordeliger. Op locatie zou je altijd even kunnen kijken voor een lokale aanbieder, alleen heb je dan dus niet altijd de zekerheid en geen garantie dat alles voor elkaar is. Mocht je twijfelen, bij Sunnycars heb je altijd 14 dagen de tijd om te annuleren.

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

 • 10 augustus 2017 om 22:20
  Permalink

  Hallo,
  Goede, voor mij bekende, tips.
  Ik huur de laatste jaren niet meer van te voren maar ter plaatse.
  Door een artrotische heup heb ik een auto met hoge instap nodig en mijn ervaring met vooraf boeken is dat daar terplaatse geen rekening mee wordt gehouden. Bij Hertz had ik een auto in de B categorie gehuurd met hoge instap. Ik kreeg een Toyota Igo! Er was geen andere auto (Fiat Panda of Hyundai b.v.) beschikbaar. Na 2 dagen kon ik dus niet meer uit de voeten en heeft de auto de rest van mijn vakantie ongebruikt gestaan.
  Als ik terplaatse huur zie ik wat ik krijg en bevalt het me niet, ga ik naar een ander.
  Vr. groet.

  Beantwoorden
  • 10 augustus 2017 om 22:34
   Permalink

   Hoi Ria,

   Dat is wel erg zonde als je op die manier teleurgesteld wordt. Wel goed dat je nu gewoon zelf ter plaatse huurt dan! Ik heb ook een aantal keren ter plaatse een auto gehuurd. Soms wel handig, want dan weet je inderdaad wat je krijgt en je kunt de auto dan alleen huren voor de dagen dat je deze daadwerkelijk nodig hebt. Heb je wel eens geboekt via Sunnycars? Wellicht dat zij als bemiddelaar beter je wensen kunnen doorgeven en behartigen. In ieder geval goed dat je gewoon zelf het heft in handen neemt tegenwoordig 😉

   Groet,

   Arjan van Griekipedia

  • 13 november 2016 om 17:49
   Permalink

   Graag gedaan, hopelijk heb je er wat aan!

   Groet,

   Arjan van Griekipedia.nl

  • 23 september 2016 om 13:53
   Permalink

   Beste Aad,

   Bedankt voor je reactie. Goed te horen dat je er wat aan hebt. Ik heb gelukkig zelf nog geen gekke perikelen meegemaakt, maar ik heb dan ook altijd wel gehuurd via een betrouwbaar tussenpersoon zoals Sunnycars. Verder kan het maken van wat foto’s als je de auto achterlaat je echt helpen als er toch problemen zouden zijn zoals ongewenste naheffing door ‘vermeende’ schade. Dan is het altijd handig wat achter de hand te hebben.

   Groet,

   Arjan van Griekpedia.nl

 • 16 juli 2016 om 20:27
  Permalink

  Hoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.