De akropolis van Rhodos: een onbekend juweeltje

Wie Griekenland zegt denkt naast de heerlijke Griekse keuken ook aan de eindeloze historie. Het eiland Rhodos is erg veelzijdig en de liefhebber van historie komt dan ook ruimschoots aan ‘zn trekken. De oude stad van Rhodos en de akropolis van Lindos zijn enkele voorbeelden waar je jouw hart kunt ophalen bij de archeologische vindplaatsen. Minder bekend is de akropolis van Rhodos. Deze archeologische vindplaats bevindt zich in het westen van Rhodos-stad, pal aan de kustweg met een mooi zicht op zee.

Vrij toegankelijk en gratis toegang

Het terrein bestaat uit onder andere de restanten van de tempel van Apollo, een odeon en het indrukwekkende stadion. Het terrein is vrij toegankelijk en de toegang is gratis. Een prima activiteit om samen met de kinderen te doen. Je kunt een mooie wandeling maken langs het stadion en de kinderen kunnen zich er goed vermaken.

Hoe kom je op het terrein?

Ga je een auto huren op Rhodos? Er is niet echt een parkeerterrein beschikbaar. Je kunt het beste navigeren naar de Diagoridon en parkeren aan zijde die grenst aan de restanten van de tempel van Apollo. Van deze tempel zijn enkele zuilen gerestaureerd om een indruk te geven van de grootte. Toen ik er was werd er nog druk onderhoud gepleegd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de tempel van Apollo flink beschadigd door bombardementen en het zware geschut wat op de locatie heeft gestaan. Aan de wegzijde van de tempelrestanten is de weg voorzien van een aantal parkeerhavens waar je de auto overigens goed kunt neerzetten. Vanaf daar loop je zo langs de restanten van de tempel van Apollo, de restanten van de tempel van Athena en Zeus, zo naar beneden richting het Odeon. Het Odeon is volledig gerestaureerd. Je kunt je weg vervolgen naar het stadion dat prachtig bewaard is gebleven.

De akropolis van Rhodos is met recht een onbekend juweeltje te noemen. Het is een van de minder bekende trekpleisters van Rhodos maar voor liefhebbers van Griekse archeologie zeker niet te missen. Inmiddels is ruim 1.250 hectare grond van het terrein verboden voor bebouwing en wordt er nog altijd gewerkt aan de opgravingen.

Enkele pareltjes op Rhodos

Wil je weg van de massa, en een kleinschalige accommodatie op Rhodos boeken?

Bekijk meer accommodaties op Rhodos

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *