Over Griekipedia.nl

Al jaren is Griekenland mijn favoriete vakantieland. De gemoedelijke sfeer, de lange historie en gastvrijheid van de Grieken maken het tot een fijne vakantiebestemming. En de geweldige Griekse keuken is een zeer welkome bonus! In 2008 bezocht ik Griekenland voor het eerst samen met mijn andere grote liefde en voelde mij er direct thuis. Vrijwel elk jaar ben ik in Griekenland te vinden tijdens de zomervakanties. Heb ik heel Griekenland al gezien? Nee verre van. Wel heb ik meer bestemmingen op het Griekse vasteland aangedaan dan specifieke eilanden. En dat is natuurlijk wel vreemd als je weet dat Griekenland zoveel mooie eilanden rijk is.

Arjan van Griekipedia
εγκάρδιο καλωσόρισμα (welkom!)

Gastvrijheid verankerd in de Griekse cultuur

Het authentieke Griekenland spreekt mij het meeste aan. Niet de over-toeristische gebieden waar jongeren tot laat in de nacht de binnenstad beheersen. Gebieden waar men het nog waardeert dat je als toerist aanwezig bent. Pas daar leer je de gastvrijheid van de Grieken kennen. Het all-inclusive-concept kan voor velen een uitkomst zijn, maar spreekt mij minder aan. Ook vind ik het idee dat de inkomsten naar de lokale ondernemer terugvloeien meer voldoening geven. Daarnaast is het elke avond weer een ander restaurantje zoeken een aspect van de vakantie wat juist zo leuk is.

Het ontstaan van Griekipedia.nl

Griekipedia.nl heb ik opgezet in de hoop met mijn ervaringen en passie voor dit land anderen te kunnen inspireren. Wellicht dat mijn ervaringen anderen kunnen helpen bij het uitzoeken van één van de vele prachtige bestemmingen dat Griekenland rijk is.

Gek op de Griekse keuken

Als fervent kookliefhebber tover ik regelmatig een Grieks gerecht op tafel. De Griekse keuken is zoveel meer dan souvlaki en moussaka. De Griekse gerechten die ik regelmatig thuis bereid wil ik graag met je delen. Een aantal gerechten heb ik dan ook als recept uitgewerkt. Wat ik in mijn recepten belangrijk vind is de smaak en beleving creëren die zorgt voor herkenbaarheid. Het liefst houd ik ze dan ook zo authentiek mogelijk. Met enige regelmaat zal ik mijn Griekse recepten op de website uitbreiden.

Contact opnemen?

Wil je meer weten over een bepaalde bestemming in Griekenland, heb je vragen over een recept of heb je andere vragen? Ik kom graag in contact met je. Neem gerust eens contact op! Stuur mij een bericht

Antío (tot ziens),

Arjan van Griekipedia.nl
info@griekipedia.nl