Over Griekipedia

Al jaren is Griekenland mijn favoriete vakantieland. De gemoedelijke sfeer, de lange historie en gastvrijheid van de Grieken maken het tot een fijne vakantiebestemming. En de geweldige Griekse keuken is een zeer welkome bonus! In 2008 bezocht ik Griekenland voor het eerst samen met mijn andere grote liefde en voelde mij er direct thuis. Vrijwel elk jaar ben ik in Griekenland te vinden tijdens de zomervakanties. Heb ik heel Griekenland al gezien? Nee verre van. Wel heb ik meer affiniteit met het Griekse vasteland dan de eilanden an sich. En dat is natuurlijk wel vreemd als je weet dat Griekenland zoveel mooie eilanden rijk is.

Arjan van Griekipedia
Met het karakteristieke Poros op de achtergrond

Gastvrijheid verankerd in de Griekse cultuur

Het authentieke Griekenland spreekt mij het meeste aan. Niet de over-toeristische gebieden waar jongeren tot laat in de nacht de binnenstad beheersen. Gebieden waar men het nog waardeert dat je als toerist aanwezig bent. Als je ook nog een paar woorden Grieks kunt spreken dan leer je de gastvrijheid van de Grieken écht kennen. Het all-inclusive-concept kan voor velen een uitkomst zijn, maar spreekt mij minder aan. Ook vind ik het idee dat de inkomsten naar de lokale ondernemer terugvloeien meer voldoening geven. Daarnaast is het elke avond weer een ander restaurantje zoeken een aspect van de vakantie wat het juist zo leuk maakt. Om die reden laat ik je graag de kleinschalige accommodaties in Griekenland zien.

Het ontstaan van Griekipedia.nl

Griekipedia.nl heb ik in 2015 opgezet in de hoop met mijn ervaringen en passie voor dit land anderen te kunnen inspireren. Wellicht dat mijn ervaringen anderen kunnen helpen bij het uitzoeken van één van de vele prachtige bestemmingen die Griekenland rijk is. En ben je net zo gek op de Griekse keuken als ik? Dan mag je zeker de recepten op de website niet missen. Inmiddels verwelkomt de website elke maand bijna 100.000 Griekenlandfans. Daarvoor ben ik zeer dankbaar, efcharisto poli!

Gek op de Griekse keuken

Als fervent kookliefhebber tover ik regelmatig een Grieks gerecht op tafel. De Griekse keuken is zoveel meer dan souvlaki en moussaka. De Griekse gerechten die ik regelmatig thuis bereid wil ik graag met je delen. Een aantal gerechten heb ik dan ook als recept uitgewerkt. Wat ik in mijn recepten belangrijk vind is de smaak en beleving creëren die zorgt voor herkenbaarheid. Het liefst houd ik ze dan ook zo authentiek mogelijk. Met enige regelmaat zal ik mijn Griekse recepten op de website uitbreiden.

Contact opnemen?

Wil je meer weten over een bepaalde bestemming in Griekenland, heb je vragen over een recept of heb je andere vragen? Ik kom graag in contact met je. Neem gerust eens contact op! Stuur mij een bericht

Antío (tot ziens),

Arjan van Griekipedia.nl
info@griekipedia.nl