Septem presenteert limited edition bier in Amsterdam

Wist je dat Griekenland naast heerlijke wijnen, ook qua bier enkele juweeltjes in de gelederen heeft? De grotere merken zoals Alfa, Fix of Mythos zijn internationaal wel bekend. Mythos maakt bijvoorbeeld inmiddels zelfs deel uit van een Britse brouwerij (Carlsberg). Minder bekend bij de massa, maar zeker aan reputatie winnend is microbrouwerij Septem. Gastronomisch bier van wereldniveau! Gebrouwen op het Griekse schiereiland Evia dat ten Noorden van Athene ligt. De kwaliteit van het bier blijft niet onopgemerkt. Septem viel al meerdere malen in de prijzen tijdens diverse internationale ‘beer challenges’.

Septem bier

Sofoklis Panagiotou is de ‘meesterbrouwer’ en de drijvende kracht achter Septem bier. Het Latijnse woord ‘Septem’ betekent zeven, het nummer van de schepping. Van hieruit ontstond tevens de gedachte zeven biervarianten te ontwikkelen. Elke variant stond voor een dag van de week. De missie van Septem is het onderzoeken en uitdiepen van de rijkdom aan smaakdimensies die verschillende hop-soorten en mout-soorten met zich meebrengen. Inmiddels is de Septem-familie al aardig uitgebreid met nieuwe (en tijdelijke) smaaksensaties.

Limited edition 2016: Wet Hop Pale Ale

De Wet Hop Pale Ale voor 2016 is er weer, en dat vraagt om een officiële lancering. Dit unieke bier kent een tijdelijke oplage. Bijzonder om te weten: de Wet Hop 2016 is gebrouwen vanuit eigen hop dat vlakbij de brouwerij wordt verbouwd. Begin september is de hop geoogst en lag het later die dag al te borrelen in de brouwketel. Dit bijzondere biertje is nagegist op de fles met behulp van champagnegisten.

Kom naar de launch party op 5 november

Aanstaande zaterdag 5 november zal Sofoklis hoogstpersoonlijk aanwezig zijn bij de launch party van de verse lichting Wet Hop Pale Ale 2016 in Amsterdam. Deze tijdelijke oplage is dus beperkt verkrijgbaar. Wil je kennismaken met dit unieke Griekse biermerk én de nieuwe limited edition van 2016 proeven? Dat kan! Stuur een mailtje naar martijn@degroenegriek.eu en geef aan of je alleen of met meerdere personen langskomt. Uiteraard kun je de Wet Hop Pale Ale uitgebreid aan een smaaktest onderwerpen. Er zal tevens een biermenu worden geserveerd met een overheerlijke ‘beer stew’!

Wanneer: zaterdag 5 november, vanaf 17:00 uur
Waar: Café Dopey’s Elixer, Lutmastraat 49, 1072 JP Amsterdam
Kosten: €15 voor het biermenu

 

Meer weten over Septem? Kijk dan eens op www.septem.gr 

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *