Lonely Planet’s beste Europese bestemmingen: Peloponnesos bovenaan!

Geplaatst op 25 mei 2016

De welbekende uitgever van de beroemde blauwe Lonely Planet reisgidsen heeft de meest interessante Europese bestemmingen voor 2016 bekend gemaakt. Waar het Nederlandse Texel verrassend op plaats 9 de lijst binnenkomt staat bovenaan de lijst met indrukkwekkende bestemmingen de Peloponnesos! In in mijn ogen volkomen verdiend! Het Griekse schiereiland de Peloponnesos biedt voor elk wat wils en is het walhalla voor cultuursnuivers.

Peloponnesos, verrassend veelzijdig

Lonely Planet roemt de Peloponnesos om de archeologische trekpleisters zoals Olympia, Mycene en Mystras die verdeeld over het schiereiland in Griekenland te vinden zijn. De veelzijdigheid van de Peloponnesos zit echter ook in het landschap. Van ruige bergformaties tot en met groene vlaktes waar citrusvruchten worden geteeld. Omdat de Peloponnesos wordt omringd door zee is er ook voor de strandliefhebber volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Zelf mocht ik in 2007 en 2009 deze prachtige bestemming bezoeken. Een aanrader om even weg te zijn van de massa die doorgaans de vele eilanden van Griekenland aandoet.

Bezienswaardigheden en uitstapjes op de Peloponnesos

Benieuwd naar de veelzijdigheid van de Peloponnesos in Griekenland? Hetzelfde Lonely Planet maakte een top-10 van geweldige ervaringen en uitstapjes die op het Griekse schiereiland kunt vinden. Bekijk de top 10

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *