Exact 12 jaar geleden: Griekenland schrijft voetbalhistorie

Geplaatst op 4 juli 2016

Waar de finale voor het Europees kampioenschap in Frankijk nog een klein weekje op zich laat wachten, schreef het Griekse voetbalelftal op deze dag exact twaalf jaar geleden voetbalhistorie. Op 4 juli 2004 was het Angelos Charisteas die in de 57e minuut de (zo bleek later) de winnende treffer binnenkopte. Ten koste van Portugal waren het de Grieken die de beker voor het eerst in de historie omhoog mochten houden. Saillant detail: de openingswedstrijd speelde Griekenland ook al tegen Portugal, dat het EK in 2004 als gastland organiseerde. Ook die wedstrijd wist Griekenland van Portugal te winnen, het werd destijds 2-1 voor Griekenland.

Voetbal kijken in Griekenland
Zoals je vaak ziet in Griekenland: de wedstrijd volgen op een tv op het terras van de taverna.

Geen oranje inbreng op het EK in Frankrijk

Het geeft altijd een extra dimensie aan je vakantie wanneer een groot eindtoernooi zoals een WK of een EK aan de gang is. Wanneer het Nederlands Elftal moet spelen vind je geheid in een aantal bars op je bestemming Oranje-supporters. Of als Griekenland zelf moet spelen en je de Grieken kunt steunen. Het is altijd leuk om het eens op een andere manier te beleven op vreemde bodem. Dit jaar zul je het op vakantie in Griekenland zonder Nederlandse of Griekse inbreng moeten doen. Zowel Nederland als Griekenland wisten zich niet te kwalificeren voor het EK in Frankrijk dit jaar.

 

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.