Villa Zizani: onze Griekse droom

Een bijdrage van Ans en Peter, eigenaren van een prachtige villa op de Peloponnesos

Ken je dat dat gevoel van thuiskomen? Je op je plek voelen en op slag verliefd zijn? Verliefd op een land. Een mooi land met lieve mensen, een stralende zon, heerlijk eten en vaak de zee in de buurt. Verliefd worden op Griekenland, dat is ons dus jaren geleden overkomen. Inmiddels zijn we vele vakanties verder op diverse mooie plekken in dit prachtige land.

Trouwen in Griekenland

Op een terrasje in Samos kwam trouwen ter sprake. Peter wilde graag op vrijdag de dertiende in 2013 trouwen. Nou, dat was niet moeilijk kiezen want er waren slechts twee vrijdagen die dat jaar op de dertiende vielen. Het werd uiteindelijk vrijdag 13 september 2013, op ons geliefde eiland Samos.

Brigitte, weddingplanner van de Griekse bruiloft, is samen met ons een jaar bezig geweest om alles te regelen. Het was simpelweg een droombruiloft! Trouwen op het strand van Ormos. Twee boten vol met vrienden en familie varend naar Balos beach. Daar hebben we heerlijk gegeten, gedronken en feestgevierd. Na het terugvaren maakten we ons klaar voor het avondfeest bij ons appartementencomplex (Panorama Apartments). Een heerlijke BBQ werd voor ons verzorgd. De geslaagde dag werd in de avond afgesloten met een optreden van de Nederlandse Demis Roussos en een polonaise om het zwembad.

Heimwee

Eenmaal thuis was er alweer de heimwee naar Griekenland. Dat werd dus elk jaar weer een vakantie boeken. Vakanties naar Karpathos, Kos, Lefkas, Corfu en nogmaals Samos. Het begon op te vallen dat we tijdens elke vakantie aan het kijken waren naar huizen. In gedachten waren we al heel wat bouwvallen aan het omtoveren tot een paradijsje. Eigenlijk maakte het ons niet uit waar het was, elk eiland heeft voor ons wel weer zijn charme.

De ommekeer kwam toen we in juni 2017 terugkwamen van een heerlijke vakantie in Corfu. We waren het internet een beetje aan het afstruinen naar huizen die te koop waren. Ineens viel ons oog op een droomhuis. ‘Te koop: een droomvilla in Zizani een klein bergdorpje in de Peloponnesos’. In de advertentie stond dan ook tekenend: ideaal voor een stel dat het roer om wil gooien. Het was gelijk liefde op het eerste gezicht toen we het oude witte huis zagen. De twee studio’s en het appartement die erbij horen, maakten het helemaal af.

De poort

De stoute schoenen werden aangetrokken en we legden contact met de makelaar. Voor we het wisten zaten we niet in het vliegtuig op weg naar de geplande vakantie in Thailand, maar stonden we ineens met een sleutel in de hand bij het huis in Griekenland. Onze kinderen en vrienden hadden we mee om het ook te kunnen ervaren. Bij binnenkomst door de poort wisten we het meteen al: dit wordt ónze plek.

Momenteel zijn we volop bezig om alles goed af te handelen in Nederland. De website voor de verhuur van de studio’s en het appartement is net af. De verhuizing staat voor eind maart gepland. Ons huis in Nederland staat daarom inmiddels ook te koop. In november van dit jaar zijn we nog weer even terug geweest. Wat snoeien in de tuin, muren sauzen en alvast wat kleine dingen naar onze smaak veranderen. We kunnen niet wachten tot we volgend jaar in de auto stappen -de hondjes achterin- en dan de grote rit maken naar ons nieuwe leven. Ons Griekse leven.


Ans en Peter van Villa Zizani in de Peloponnesos

Over de auteur

Ans en Peter komen al jaren in Griekenland. Na vele vakanties raakten ook zij in de ban van dit prachtige land. In 2013 besloten ze te trouwen op het eiland Samos en kochten ze onlangs een karakteristieke oude villa in het zuiden van de Peloponnesos. In 2018 gaan ze emigreren naar Griekenland. Ze vertellen je in hun blogs over deze grote en belangrijke stap in hun leven.

Villa Zizani, (vlakbij Finikounda en Methoni op de Peloponnesos) beschikt over een appartement en twee studio’s die het gehele jaar worden verhuurd. www.villazizani.com

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *