Wat zijn de Corona-regels voor autohuur in Griekenland?

Ga je binnenkort naar Griekenland en overweeg je of een auto huren in Griekenland mogelijk is gezien de Corona-maatregelen? Een auto huren is zeker nog mogelijk. Wel zijn er extra restricties qua capaciteit voor passagiers vanwege de afstandsregels in Griekenland. We zetten de regels even op een rijtje.

Hoeveel passagiers mag ik in een huurauto vervoeren?

Ook in Griekenland geldt ten tijde van Corona/COVID19 een afstandsregel als je met anderen reist die niet uit één huishouden komen. Reis je als gezin of woon je samen in het zelfde huis, dan geldt de afstandsregel niet.

Capaciteit van huurauto als passagiers niet allemaal uit hetzelfde huishouden komen:

  • Auto’s met 5 zitplaatsen: alleen de bestuurder en 1 passagier (2 personen totaal)
  • Auto’s met 6-7 zitplaatsen: alleen de bestuurder met 2 passagiers (3 personen totaal)
  • Auto’s/busjes met 8-9 zitplaatsen: alleen de bestuurder met 3 passagiers (4 personen totaal)

Voor gezinnen en personen uit hetzelfde huishouden geldt de afstandsregel niet en kan de volle capaciteit van de huurauto benut worden (mits het gezin in dezelfde auto plaatsneemt).

Is het huren van een auto in Griekenland veilig ten tijde van Corona?

Jazeker. Verhuurbedrijven reinigen de auto nadat deze van huurder wisselt. Er wordt extra schoongemaakt bij onderdelen die veel worden aangeraakt. Denk aan het stuur en de versnellingspook. Het personeel draagt handschoenen en mondkapjes.

Door vooraf je auto te huren, online in Nederland, voorkom je ook lange wachttijden.

Gebruik mondkapje in shuttlebus

Sommige verhuurders gebruiken shuttlebusjes om huurders van de luchthaven naar de verhuurlocatie (buiten het vliegveld) te vervoeren. Het gebruik van mondkapjes wanneer je vervoert wordt in een shuttlebus is verplicht.

 

Lees ook:

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.