Wat zijn de Corona-regels voor autohuur in Griekenland?

Ga je binnenkort naar Griekenland en overweeg je of een auto huren in Griekenland mogelijk is gezien de Corona-maatregelen? Een auto huren is zeker nog mogelijk. Wel zijn er extra restricties qua capaciteit voor passagiers vanwege de afstandsregels in Griekenland. We zetten de regels even op een rijtje.

Hoeveel passagiers mag ik in een huurauto vervoeren?

Ook in Griekenland geldt ten tijde van Corona/COVID19 een afstandsregel als je met anderen reist die niet uit één huishouden komen. Reis je als gezin of woon je samen in het zelfde huis, dan geldt de afstandsregel niet.

Capaciteit van huurauto als passagiers niet allemaal uit hetzelfde huishouden komen:

 • Auto’s met 5 zitplaatsen: alleen de bestuurder en 1 passagier (2 personen totaal)
 • Auto’s met 6-7 zitplaatsen: alleen de bestuurder met 2 passagiers (3 personen totaal)
 • Auto’s/busjes met 8-9 zitplaatsen: alleen de bestuurder met 3 passagiers (4 personen totaal)

Voor gezinnen en personen uit hetzelfde huishouden geldt de afstandsregel niet en kan de volle capaciteit van de huurauto benut worden (mits het gezin in dezelfde auto plaatsneemt).

Is het huren van een auto in Griekenland veilig ten tijde van Corona?

Jazeker. Verhuurbedrijven reinigen de auto nadat deze van huurder wisselt. Er wordt extra schoongemaakt bij onderdelen die veel worden aangeraakt. Denk aan het stuur en de versnellingspook. Het personeel draagt handschoenen en mondkapjes.

Door vooraf je auto te huren, online in Nederland, voorkom je ook lange wachttijden.

Gebruik mondkapje in shuttlebus

Sommige verhuurders gebruiken shuttlebusjes om huurders van de luchthaven naar de verhuurlocatie (buiten het vliegveld) te vervoeren. Het gebruik van mondkapjes wanneer je vervoert wordt in een shuttlebus is verplicht.

 

Lees ook:

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

4 gedachten over “Wat zijn de Corona-regels voor autohuur in Griekenland?

 • 14 mei 2021 om 00:08
  Permalink

  Dit is de info die ik gekregen heb via Sunny Cars.

  Momenteel gelden in Griekenland 4 risiconiveaus, van laag tot hoog. Op deze niveaus zijn verschillende regels met betrekking tot corona van toepassing. Die kunnen per gebied verschillen en van dag tot dag worden aangepast. De volgende regels gelden voor de bezetting van huurauto’s:
  – Risiconiveau 1: geen regels – Risiconiveau 2: 1 bestuurder en 3 passagiers voor auto met 7 zitplaatsen. 1 bestuurder en 5 passagiers voor auto met 8/9 zitplaatsen – Risiconiveau 3: 1 bestuurder en 2 passagiers voor auto met 7 zitplaatsen. 1 bestuurder en 4 passagiers voor auto met 8/9 zitplaatsen – Risiconiveau 4: 1 bestuurder en 1 passagier voor auto met 7 zitplaatsen. 1 bestuurder en 2 passagiers voor auto met 8/9 zitplaatsen
  Op dit kaartje kun je zien welk risiconiveau er geldt per gebied: https://covid19.gov.gr/covid-map/. (Tip: de website is in het Grieks, dus gebruik bijvoorbeeld Google Translate of de automatische vertaling in je browser). De regels gelden op het moment dat jij het kaartje bekijkt. Op jouw reisdatum kunnen er mogelijk weer andere regels van toepassing zijn. Houd hier rekening mee! Reis je met je gezin of eigen huishouden? Dan gelden bovenstaande regels niet.

  Beantwoorden
 • 13 mei 2021 om 19:39
  Permalink

  Is dit wel juist, ik had vernomen dat er een verschil is tussen het vasteland en enkele eilanden zoals Rhodos.

  Beantwoorden
  • 13 mei 2021 om 23:41
   Permalink

   Hallo Rob,

   Dit is wat ik destijds heb opgetekend uit diverse bronnen. Ik durf niet te zeggen of er een verschil is qua vasteland en de eilanden zoals Rhodos. Tot op heden heb ik geen andere bronnen gezien die anders melden.

   Groet,

   Arjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.