Ingevulde PLF verplicht voor alle reizigers naar Griekenland

UPDATE: per 15 maart 2022 is een PLF niet meer verplicht.

Goed nieuws voor alle Griekenland-fans. Er is weer wat mogelijk en er wordt weer gevlogen. Uiteraard met inachtneming van de plaatselijke maatregelen rondom Corona. Onderdeel van die maatregelen die de Griekse overheid heeft getroffen is het verplicht stellen van een ingevuld Passenger Location Form, een inreisformulier voor Griekenland ook wel PLF genoemd. Wat dat is lees je in dit artikel.

Noot: de redactie van Griekipedia heeft met de beste zorg dit artikel ter informatie opgesteld en is helaas niet verantwoordelijk voor de website die door de Griekse overheid is opgesteld, en/of het correct invullen van het formulier. Dit blijft ten allen tijde je eigen verantwoordelijkheid. Neem bij twijfels altijd contact op met de Nederlandse ambassade in Griekenland, of de Griekse ambassade in Nederland.

Wat is een PLF en waarom heb ik het nodig?

De PLF staat voor ‘Passenger Location Form‘ en is bedoeld om de inkomende stroom van bezoekers aan Griekenland in kaart te brengen, waarmee de Griekse autoriteit de kans kan inschatten dat een reiziger mogelijk COVID-19 heeft. Het inreisformulier dient dan ook minimaal 48 uur voor vertrek ingevuld te zijn. Het is verplicht voor elke reiziger, ongeacht leeftijd. Je riskeert een boete als je geen formulier hebt ingevuld of de mogelijkheid om te vliegen of het land in te komen wordt je ontnomen. Eerder invullen dan 48 uur voor vertrek mag natuurlijk altijd. Het Passenger Locatie Form (PLF) bevat:

  • Persoonlijke gegevens
  • Vertreklocatie
  • Datum van aankomst (date of arrival) Let op dat je deze goed invult, deze is bepalend voor het ontvangen van je QR-code voor vertrek.
  • Type en details van vervoer (Vlucht, Boot of Bus/Trein/Auto)
  • Duur van verblijf in Griekenland
  • Duur van verblijven in andere landen
  • Het verblijfsadres in Griekenland

Noot: het is ook mogelijk om voor het hele gezin/huishouden in één keer het formulier in te vullen. Na het invullen van de eerste persoon kun je nieuwe leden uit het huishouden toevoegen.

Waar kan ik het formulier invullen?

Het formulier kun je invullen op de speciale website travel.gov.gr en moet 48 uur van tevoren zijn ingevuld. Per persoon moet het formulier worden ingevuld zodat elk individu rond het vertrekmoment een eigen QR-code ontvangt.

  1. Registreren dient eerst te gebeuren (sinds 4 augustus): https://travel.gov.gr/#/user/register
  2. Per email ontvang je een bevestigingslink.
  3. Nu kun je inloggen en het formulier invullen.
  4. Foutje gemaakt? Als je bent ingelogd kun je rechtsboven via het menu naar ‘Dashboard’ en vind je daar je formulieren die je kunt aanpassen.
  5. Let op: tot 24 uur voor vertrek kun je de PLF nog invullen en/of aanpassen!

Luchthavens

Bij het invullen van het formulier is de luchthaven waar je landt van belang. De meeste luchthavens en bestemmingen zijn goed te vinden/achterhalen: Athens International Airport, Chios, Corfu, Kalamata, Karpathos, Kavala, Kefalonia, Kos, Kythira, Mykonos, Paros, Samos, Santorini, Skiathos, Skyros, Thessaloniki en Zakynthos.

Een aantal luchthavens kunnen lastiger te achterhalen zijn in het formulier en die hebben we hieronder nog even vermeld:

  • Aktio: Lefkas/Preveza
  • Anchialos: Volos
  • Araxos: Patras
  • Chania (Kreta)
  • Heraklion (Kreta)
  • Lemnos: Limnos
  • Mytilene: Lesbos
  • Rhodes: Rhodos
  • Sitia (Kreta)

Verblijfplaatsen

Update: dit wordt niet meer op deze manier uitgevraagd. Postcode, straat en huisnummer zijn voldoende. In Griekenland zijn echter niet altijd straatnamen bekend. Geef dan ‘Unnamed road’ op of vul de verblijfsplaats nogmaals in. De regio’s kunnen net als de namen voor de luchthavens wat verwarring geven. Hieronder een aantal regio’s met de uitleg erachter:

  • Attiki: Athene, maar ook de Saronische eilanden zoals Poros, Hydra, Spetses, Aegina en Angistri. Ook het eiland Kythira valt onder Attiki.
  • Voreio Aigaio: Samos, Limnos, Lesbos, Chios en Ikaria
  • Dytiki Ellada: Dat zijn de departementen Achaia (Peloponnesos), Elia (Peloponnesos) en Etoloakarnania (Centraal Griekenland). Belangrijke plaatsen zijn hier bijvoorbeeld Patras, Galaxidi, Olympia, Katakolo etc
  • Ionia Nisia: Dit zijn de Ionische eilanden zoals Corfu, Paxos, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos en Ithaki.
  • Kriti: Kreta
  • Ipeiros: Epirus. Dit zijn de departementen Preveza, Ioannina, Thesprotia en Arta. Bekende plaatsen zijn hier o.a. Parga, Syvota, Zagoria etc.
  • Sterea Ellada: Dit zijn de departementen Evia, Fthiotida, Fokida, Viotia maar Ook het eiland Skyros!
  • Notio Aigaio: Dit zijn alle eilanden in de zuidelijke Egeische zee, dat zijn de Cycladen en de Dodecanesen. Tot deze eilandgroepen behoren Rhodos, Kos, Karpathos, Leros, Kalymnos, Patmos, Lipsi, Agathonissi, Telendos, Pserimos, Astypalaia, Nisyros, Tilos, Symi, Chalki, Kastelorizo, Kasos, Santorini, Mykonos, Milos, Andros, Amorgos, Paros, Naxos, Syros, Kea, Anafi, Keros, Antiparos, Delos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kimolos, Koufonissia, Kythnos, Schinoussa, Sifnos, Sikinos, Thirasia en Tinos.
  • Thessalia (Thessalië): Dit zijn de departementen Magnisia, Larissa, Karditsa, Trikala en de eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos. Bekende bestemmingen zijn hier bijvoorbeeld Pilion en Meteora.
  • Kentriki Makedonia: Dit is het centrale gedeelte van het Griekse district Macedonie. Hier liggen behalve Thessaloniki en Chalkidiki, de departementen Serres, Kilkis, Pieria, Imathia, Pella en Kilkis.
  • Dytiki Makedonia: Dit is het westelijke gedeelte van het Griekse district Macedonie, heir bevinden zich de departementen Kozani, Grevena, Kastoria en Florina.
  • Anatoliki Makedonia kai Thraki: Dit het oostelijke deel van het Griekse district Macedonie en het distrct Thracie. Heir bevinden zich de departementen Drama, Kavala, Thassos (eiland), Xanthi, Rodopi en Evros.
  • Peloponnesos: Dat zijn alle departementen van Peloponnesos behalve Achaia en Elia. Dat zijn de departementen Messinia (bijv. Kalamata, Stoupa, Koroni, Methoni etc.), Lakonia (bijv. de zuidelijke Mani, Gythion, Monemvasia etc.), Arkadia, Korinthia en Argolis (Tolo, Nafplion etc.)

Ingevuld, en dan?

Via de mail ontvang je de QR-code. Deze ontvang je al snel, vrijwel direct. Heb je meerdere personen uit het huishouden opgegeven, dan ontvang je die ook. De QR-code op je telefoon of het geprinte document wordt gescand bij binnenkomst in Griekenland. Een computer bepaalt daarna via een algoritme wie getest wordt op COVID-19. Indien dit niet nodig is kun je gewoon doorlopen naar douane/bagage.

Vlieg je al vroeg in de nacht/ochtend? Let dan goed op of je de QR-codes hebt ontvangen. Neem sowieso altijd je bevestigingsmail uitgeprint mee.

Fout gemaakt met invullen PLF?

Simpelweg komt het erop neer dat elke reiziger het formulier moet hebben ingevuld om een QR-code te kunnen laten zien bij aankomst. Dit kan ook al gecontroleerd worden bij de luchthaven van vertrek. De QR-code verkrijg je door het formulier in te vullen, dit is verplicht, anders riskeer je een forse boete of kun je niet vertrekken cq. Griekenland inreizen.

Er is een oplossing als je een fout hebt gemaakt bij het verzenden van het formulier:

  1. Bezoek de website Travel.gov.gr opnieuw
  2. Klik op de groene button om opnieuw een PLF in te vullen
  3. Log in als je nog niet ingelogd bent
  4. Klik rechtsboven op het menu-icoon (de drie horizontale streepjes)
  5. Klik op ‘My Dashboard’
  6. Hier vind je eerder ingezonden formulieren
  7. Klik op de rij met het reeds ingevulde formulier en nu kun je wijzigingen doorvoeren (let op dat dit tot uiterlijk 24 uur voor vertrek kan, daarna niet meer!)

Gezondheidsverklaring en negatieve PCR-test

Zorg ook dat je een gezondheidsverklaring hebt ingevuld, deze kun je vinden op de website van de Rijksoverheid. Hier wordt niet altijd om gevraagd, maar dan heb je deze altijd standby. Lees meer over het reisadvies voor Griekenland om te kijken of je een PCR-test moet laten zien of je vaccinatiebewijs.

Een auto huren in Griekenland, kan dat nog?

Jazeker, wel geldt er een afstandsplicht als de passagiers niet uit hetzelfde gezin of huishouden komen. Lees meer over de regels voor autohuur ten tijde van COVID19.

 

 

Lees ook meer over het reisadvies voor Griekenland. We hebben dit bericht met de grootste zorg samengesteld als hulpinformatie, als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste documenten en het opgeven van de correcte informatie als je gaat reizen. 

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

210 thoughts on “Ingevulde PLF verplicht voor alle reizigers naar Griekenland

  • Pingback: Inloggen Plf Formulier - Verstrekken

  • Goedenavond,
    Ik vlieg eind januari 2022 naar Kreta via Athene. Het PLF formulier accepteert het vluchtnummer niet. Ik vlieg met aegean en de de eerste 2 moeten letters zijn, maar mijn vluchtnr heeft maar 1 letter. Wie kan mij aub helpen?

    Beantwoorden
    • Hoi Lianne,

      Je kunt gewoon het vluchtnummer opgeven zoals het is (bv A3625), het formulier accepteert dit gewoon, ook al staat er bij dat een vluchtnummer uit twee letters en vier cijfers moet bestaan.

      Groetjes van Arjan

  • Mijn moeder gaat op vakantie met mijn zoon van 10.
    Nou heeft mijn zoon een andere achternaam en een ander adres.
    Nu heb ik voor mijn moeder 1 plf formulier ingevuld en mijn zoon bij non-same-household ingevuld is dit genoeg?
    Want als ik voor hem zelf een formulier in moet vullen, wat vul ik dan in bij vaccinatie/test/covid genezen? want kinderen onder de 12 hoeven niet te testen etc..

    Beantwoorden
    • Het lijkt mij prima zo maar bij twijfel kun je het beste de ambassade contacten. Ik kan alleen tips geven maar ben helaas niet bij machte hierin echt leidend advies te kunnen geven vrees ik.

  • Goedemiddag,

    Ik heb zojuist PLF formulier ingevuld voor mij en mijn dochtertje. In het formulier met de QR code rechts bovenaan staat ze goed vermeld. Klopt het dat we maar 1 QR code krijgen. Voor partner heb ik een aparte PLF ingevuld. Zag berichten elders dat dat werd aangeraden bij een andere achternaam

    Beantwoorden
    • Hallo Chris,

      Het klopt dat er 1 QR wordt uitgestuurd. Voorheen werd er voor elke deelnemer op de Plf een aparte QR uitgestuurd maar hoor meer berichten van mensen dat ze 1 QR voor het aangemelde gezelschap ontvangen.

      Groetjes van Arjan

  • Goedendag! Wij vliegen vd week naar Kreta. We hebben een tussenstop. Daardoor 2 vluchtnummers en 2 verschillende plaatsen. Kunt u mij vertellen welke van de 2 vluchtnummers er ingevuld moet worden op het PLF formulier? Het vluchtnummer waar we de tussenstop hebben of het vluchtnummer van de aankomst, waar we ook echt het vliegtuig verlaten? Ik heb van de reisorganisatie beide antwoorden ontvangen, dus helaas weet ik het niet meer.

    Beantwoorden
    • Hallo,

      In principe geldt ’the point of entry’ wat je dient op te geven wat ik heb begrepen van travel.gov.gr. Hierbij geldt voor een tussenstop als belangrijkste factor of je wisselt van vliegtuig (van boord gaat en dus overstapt op een ander vliegtuig) of dat je aan boord blijft en doorvliegt naar je eindbestemming. Wissel je van vliegtuig (overstap) dan moet je de luchthaven waar je van boord gaat en overstapt opgeven als point of entry. Heb je slechts een tussenlanding en ga je niet van boord, dan geef je jouw eindbestemming op omdat je daar van boord gaat.

      Groetjes van Arjan

  • Hoi, ik vertrek over een paar dagen naar Santorini met mijn vriend. We staan niet ingeschreven op hetzelfde adres moeten we dan elk apart het formulier invullen?

    Beantwoorden
  • Goedemiddag ,
    Ik kom uit België . Wij vertrekken zondag naar Rhodos . Onze PLF is reeds apart ingevuld . Wij zijn volledig gevaccineerd en hebben in de PLF de laatste vaccin datum moeten ingeven maar deze datum is nergens terug te vinden in de QR code – klopt dat ?

    Beantwoorden
  • Hallo Allemaal,

    Wij vliegen 24 september naar Kos toe, het reisgezelschap bestaat uit 2 huishoudens.
    de samenstelling is alsvolgt

    mijzelf en vriendin
    ouders (getrouwd)

    Wij hebben gister avond beide het PLF formulier ingevuld en de medereizigers als meereizende familie ingevuld. kan iemand mij aangeven of dit correct is? mag ik mijn vriendin als familie aangeven aangezien wij verder niks van elkaar zijn maar wel samen een huishouden zijn (verschillende achternaam). mijn ouders getrouwd staan ook als familie op het PLF formulier maar omdat ze getrouwd zijn vliegt mijn moeder onder haar meisjes naam.

    helaas vind ik de PLF erg onduidelijk en wil ik problemen op het vliegveld voorkomen.

    Ik hoop dat iemand hier meer duidelijk over kan geven.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  • Mijn man heeft 2 vaccinatie gehad en het gele boekje met bewijs bij zich en een QR code. Heeft hij op de terugreis van rhodos naar Keulen Duitsland nog iets nodig. Of volstaat het gele boekje en de QR code van de heenreis. Of moet hij op luchthaven een test doen

    Beantwoorden
  • Hey ik heb een vraagje, in het plf vragen ze voor het vluchtnummer. Hier zouden 2 letters in moeten staan maar in de mijne staat er maar 1? En nu ? Accepteert het niet en blijft fout aan geven

    Beantwoorden
    • Hallo Leandro, heb je al geprobeerd na de letter een koppelteken te plaatsen en dan de cijfers?

      Groet,

      Arjan

  • Goedenavond,
    Toch even voor de zekerheid. Ons gezin bestaat uit 4 personen, 2 kinderen onder 4 jaar en twee volwassenen. Mijn man en ik hebben 1 vaccinatie en 1 herstelbewijs, geldig tot en met de terugreis. Via de Corona Check App hebben wij beiden een nationaal en internationale QR code. Dit zou moeten volstaan om te reizen. In het formulier kan ik echter alleen kiezen voor een volledige vaccinatie (2 prikken) of een hetstelbewijs maar geen combi van beide. Ik heb nu gekozen voor het herstelbewijs. Gaat dit nu goed?

    Beantwoorden
    • Beste Christa, Ik heb dezelfde vraag. Kun je aangeven of het op 1 formulier goed is gegaan of moeten er 2 formulieren worden in gevuld? Alvast bedankt, Lisanne

  • Hallo Arjan,

    Ik vlieg over een aantal weken naar Athene om vanuit daar over te stappen naar een ander vliegtuig om door te vliegen naar Samos. Ik heb een PLF aangemaakt voor de vlucht van Amsterdam naar Athene. Denk je dat dit de juiste manier van reis-weergave is?
    Alvast bedankt voor de informatie

    Beantwoorden
    • Hallo Ellen,

      Klopt! Bij point of entry moet je Athene kiezen. Dat is waar je Griekenland binnenkomt. Bij jouw verblijfsadres in Griekenland geef je dan de accommodatie op Samos aan.

      Groetjes Arjan

  • Goedenavond,
    Ik krijg ons zoontje van 8 maanden niet toegevoegd in het formulier. Leeftijd is 0 en kan alleen maar prositieve getallen invullen. Hoe los ik dit op? Of hoef ik voor hem helemaal geen formulier in te vullen

    Beantwoorden
    • Hallo Natasha,

      De meesten vullen dan gewoon een 1 in. Helaas kent het systeem geen maanden. Belangrijkste is dat alle gezinsleden op de PLF komen.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hoi,

    Mijn vriend en ik gaan naar Kos. Ik heb mijn formulier ingevuld en hem aangegeven als één huishouden. Onze achternamen verschillen, maar hij staat wel op mijn adres ingeschreven. Is 1 QR code dan voldoende?

    Beantwoorden
    • Ja hoor dat lijkt me dan goed. Zolang je de gegevens maar overneemt zoals ze op het paspoort/ID-kaart staan.

  • Hallo,
    Vrijwel meteen na het invullen van het PLF-formulier kregen wij een mail met daarin de ingevulde gegevens en een code. Is dit dan ook meteen de QR code die nodig is om het land in te komen? Of krijg je later nog een nieuwe code, aangezien ik zag dat je de code meestal later of 1 dag voor vertrek pas krijgt.

    Beantwoorden
    • Hallo Mo,

      Klopt de QR-code wordt tegenwoordig al sneller verstuurd en in veel gevallen vrijwel meteen inderdaad.

      Groetjes van Arjan

  • Beste Arjan,

    Ze vragen naar de Middle Name “Initial”. Dit is letterlijk vertaald de eerste letter van je tweede naam. Hier heb ik dus ook alleen een letter ingevuld. Ik neem aan dat dit dus voldoende is en hier niet de hele tweede naam voluit geschreven hoeft te worden?

    Beantwoorden
  • Hoi,
    We vertrekken 22 aug naar Kreta.
    Paspoort staat op meisjesnaam (E/V getrouwde naam). Man en zoons met allen dezelfde achternaam op 1 formulier ingevuld en een aparte voor mijzelf (dat adviseerde de reisorganisatie mij).
    Gaat dit goed?

    Beantwoorden
  • Hallo Arjan,

    Morgen vlieg ik naar Griekenland om 08:50 uur (dus binnen 24 uur), echter kom ik er net achter dat ik een fout in het vluchtnummer heb gemaakt (KL1575 i.p.v. KL1573). Zal dit een probleem kunnen opleveren?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Hallo Jelmer,

      Oei, dat durf ik zo niet te zeggen. Je persoonlijke gegevens zijn het belangrijkste. Of ze moeilijk gaan doen over een foutje in het vluchtnummer weet ik zo niet.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hi Arjan,

    Mijn partner en ik vliegen maandag a.s. naar Kreta.
    Ik heb vorige week voor ons samen 1 PLF formulier ingevuld.
    Direct na het invullen kreeg ik al de mail met de QR code.
    Echter stond hier maar 1 code in en hoor ik dat je beide een eigen code moet hebben..
    Is het nu toch verstandig om mijn partner van mijn PLF af te halen en voor hem een eigen in te vullen?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Hi Arjan,

    Weet jij hier misschien iets meer over te vertellen? Op onze plf formulieren staat een grote V. En bij andere een T, heeft dat iets te maken met de steekproeven? Was ik benieuwd naar.

    Beantwoorden
    • Hi Bianca,

      Hier hoor ik meer over inderdaad. Iemand anders had hier in de comments volgens mij ook al benoemd dat die letters geen onderscheid maken of je bijvoorbeeld aan een steekproef onderworpen wordt.

      Groetjes van Arjan

  • Ik heb een vraag, mijn zoon is 11 ik heb een plf ingevuld.
    Zijn achternaam is anders als die van mij, is dat een probleem?
    In principe hoeft hij geen eigen plf toch?
    En hij is 11!

    Krijg ik nu een QR code of 2?
    Groetjes Monique

    Beantwoorden
    • Hi Monique,

      Jullie kunnen inderdaad op 1 PLF. Qua achternaam maakt dit voor de PLF niets uit als je de gegevens maar zo overneemt zoals ze op het reisdocument (Id of paspoort) staat. Let er wel op dat je soms bij de douane moet aantonen dat de andere ouder (indien van toepassing) toestemming geeft dat je met je zoon gaat reizen. Dat kan anders soms problemen geven.

      Qua QR-codes kreeg je eerder het equivalent aan hoeveel personen je via de PLF opgeeft, maar dat kan intussen ook gewijzigd zijn naar 1 QR voor het gehele reisgezelschap. Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

      Groetjes Arjan

  • Wij zijn met z’n 3e (1 huishouden) en heb het formulier voor ieder apart ingevuld. Daarnaast ook op ieder formulier elkaar weer toegevoegd als “travel companion”. Lijkt me het meest veilig toch?

    Beantwoorden
    • Als je voor ieder apart een PLF invult hoef je elkaar niet ook nog te vermelden op de aparte PLFs. Dat is dan dubbelop. Vermelden op een PLF is alleen nodig als je als een huishouden de plf gezamenlijk wilt invullen.

  • Goedenavond,

    Wij hebben ons PLF formulier vanavond Ingevuld ik en mijn vriend vertrekken op as vrijdag 13 augustus. Wij wonen niet samen en komen dus niet uit het zelfde huishouden. Met het invullen kon je ook medereizigers opgeven, mijn vriend heeft mij daarin opgegeven. Echter werden er verder geen verdere vragen over mij gesteld maar las al dat dit normaal was. Nu vroeg ik me af of deze QR code dus voor ons beide geld sinds ik er zelf geen heb ontvangen, en of we het zo kunnen laten staan of gezien wij niet van een huishouden komen ik toch beter zelf een apart PLF formulier in moet vullen.

    Beantwoorden
    • Hallo Marley,

      Jullie moeten beiden een eigen PLF invullen. Omdat jullie niet samenwonen zijn jullie niet hetzelfde huishouden en mag je elkaar ook niet opgeven in dezelfde PLF. Je vriend kan zijn PLF nog aanpassen en ik zou aanraden dat ie jou daaruit verwijderd. Als jij voor jezelf nog een PLF invult (jouw vriend daarop niet noemen) dan ontvang ook jij een QR-code.

      Groetjes Arjan

  • Dag Arjan,
    Mijn zoon vertrekt aanstaande woensdag 11 augustus naar Griekenland. Hij heeft op het laatste moment een nieuw paspoort aangevraagd omdat zijn oude paspoort verlopen was. Dit nieuwe paspoort kan hij dinsdag 10 augustus om 12,00 ophalen. Voor het invullen van het PLF formulier, minimaal 24 uren voor vertrek, is dit te laat.

    Kan hij het PLF formulier later invullen? Of kan hij later het paspoortnummer toevoegen? Hoe kunnen we dit oplossen?

    Vriendelijke groet,

    Greetje

    Beantwoorden
    • Hallo Greetje,

      Oei dat is wel een bijzonder specifieke situatie waar ik zou niet echt een antwoord op heb. Ik zou denk ik zelf de PLF nu invullen met het oude paspoortnummer. En bij het ophalen van het nieuwe paspoort het ongeldig gemaakte paspoort meevragen. Wanneer je gaat reizen de oude en de nieuwe meenemen zodat je bij controle kunt laten zien wanneer de nieuwe is uitgegeven en dat je bij de PLF wel de oude moest opgeven gezien uitgifte en vertrek. Anders bij twijfel even contact zoeken met de ambassade.

      Groetjes van Arjan

  • Goedemiddag,
    Mijn man en ik zijn getrouwd maar mijn meisjesnaam moet ik invullen wij wonen dus op 1 adres met onze dochter gaan wij samen op 1 formulier ondanks mijn meisjesnaam? De dochter van mijn man uit eerder huwelijk gaat ook mee maar staat op ander adres ingeschreven (bij haar moeder) moeten we voor haar een eigen formulier invullen?

    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Hallo Annemarie,

      Voor jou, je man en dochter die op hetzelfde adres wonen op dezelfde PLF invullen (1 hoofdaanvrager en 2 als family/household member) en voor je dochter die op ander adres woont een aparte PLF aangezien zij officieel uit een ander huishouden komt. Het is 1 PLF per huishouden (adres). Qua meisjesnaam zou dit voor jou geen probleem moeten zijn, er zijn meer die dit op deze manier ook hebben ingevuld. Zolang het maar overeenkomt met het paspoort.

      Groetjes van Arjan

  • Ik heb het PLF formulier ingevuld voor mijzelf en mijn dochter. Ik kreeg per omgaand een mail met 2 bijlagen: een PDF met daarop onze gegevens en een qr code, en nog een aparte qr-code
    Is het hiermee nu compleet en is die losse qr-code voor mijn dochter?

    Beantwoorden
    • Hallo Linda,

      Je ontvangt per persoon een QR-code. Je hebt op het PLF jezelf en je dochter opgegeven, zodoende heb je twee QR-codes ontvangen.

      Groetjes Arjan

  • Hi Arjan,

    Wij vertrekken volgende week naar Corfu.
    We zijn met z’n drieën en hebben ook ieder apart een plf formulier ingevuld. Mijn dochter heeft Corona gehad en op haar internationale QR code staat doses 1 van 1. Voor NL is dat volledig gevaccineerd. Ze doet toch voor de zekerheid een antigeentest (heenreis). Ze heeft op haar plf formulier wel volledig gevaccineerd ingevuld. Omdat ze daar mee gaat reizen (QR), dat zal dan toch wel goed zijn? Hopelijk weet iemand dat. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Hallo Bianca,

      Heb je op het PLF van je dochter wel het vinkje gezet bij: complete vaccinatie óf een negatieve uitslag van een PCR- of antigeentest óf een herstelbewijs? Dit kan alleen trouwens als ze binnen 30-180 dagen destijds positief getest is geweest. Als ze dan de juiste documentatie meeneemt zou dat in orde moeten zijn inderdaad. Bij twijfel kun je altijd nog navraag doen bij de betreffende ambassade.

      Groetjes Arjan

    • Arjan, ik heb het vonkje bij volledig gevaccineerd gezet. Ik heb al verschillende keer gehoord dat je met doses 1 van 1 kunt reizen naar Griekenland.

  • Misschien dat er mensen zijn die er wat aan hebben. Ik ben net terug uit Griekenland. Tijdens de heenreis hebben wij het plf formulier gebruikt waarbij wij als gezin zijn vermeld en me vrouw haar eigen achternaam heeft. We hebben zowel op Schiphol als in luchthaven van Thessaloniki geen probleem ervaren. De letter T of een V op je plf formulier zegt niet veel over steekproef controles. Ik ben zelf met een pcr test en een letter T op het plf formulier gaan reizen bij aankomst in Griekenland moest ik op luchthaven een antigeen test afleggen. Er waren ook mensen die een antigeen test moesten afleggen terwijl ze waren gevaccineerd en een letter V op hun plf formulier hadden.

    Beantwoorden
    • Dankjewel voor deze prettige toelichting Erkan, hier kunnen anderen zeker wat aan hebben!

    • Dag Erkan,

      Kreeg je één QR code of voor ieder een aparte?
      Ik heb ook een formulier ingevuld voor mij en mijn partner (andere achternaam).
      Maar ik heb een mail gekregen met één QR code.

  • Hi Arjan,
    Vraagje. Wij zijn een gezin van 3, zoontje van 9
    Moet ik 3 plf’s invullen? Of voor mij en m’n man en daarop zoon bij family/household?
    Ik heb wel een andere achternaam?
    Kan het nergens goed terug vinden.
    Groet, Loes

    Beantwoorden
    • Hallo Loes,

      Ik zou gewoon één PLF invullen voor jullie als gezin. Je vult de hoofdaanvrager in en de andere gezinsleden bij family/household inderdaad.

      Groetjes Arjan

  • Hoi Arjan,

    Wordt het LPF formulier ook al op de luchthaven in NL gecontroleerd?

    Gr Bianca

    Beantwoorden
    • Hoi Bianca,

      De meeste vliegmaatschappijen controleren dit volgens mij wel al op de luchthaven van NL om problemen bij aankomst zoveel mogelijk alvast uit te filteren.

      Groetjes van Arjan

  • Hi! Heel fijn, al deze info :). Ik heb net het PLF formulier ingevuld voor onze vakantie van volgende week. Echter hoef ik bij mijn man nergens in de vullen dat hij gevaccineerd is, klopt dat?
    Groetjes, Arieke

    Beantwoorden
    • Fijn dat deze informatie jou heeft geholpen Arieke! Het klopt dat de hoofdaanvrager wèl, en de medereizigers op het PLF geen vaccinatiegegevens kunnen opgeven.

  • Hallo,
    Ik heb zojuist een plf formulier ingevuld voor mijn vakantie die start op 11 augustus (vandaag is het 3 aug). Nu heb ik meteen een qr code ontvangen, terwijl overal staat dat ik die pas 12 uur voor vertrek binnen zou krijgen.
    Krijg ik dus nog een nieuwe of is dit direct de goede qr code?

    Beantwoorden
    • Heb hetzelfde, gelijk in de confirmation e-mail twee QR codes. Tevens ook op de PDF. Neem aan dat dat de codes zijn?

    • Klopt, de QR-codes worden bij sommigen eerder verzonden en niet meer de nacht voor vertrek. Ik vermoed om te voorkomen dat men de codes anders te laat ontvangt en wellicht iets van spreiding i.v.m. pieken in de aanvragen. De QR-code die je ontvangt is de juiste en je krijgt niet later nog een andere.

  • Hoi , wij reizen met 3 personen naar lesbos (losse plf’s) ik heb ze al ingevuld vorige week en de Qr codes al ontvangen. Nu heb ik bij degene die met ID reizen het Persoonsnummer ingevuld (bsn) . Nu lees ik op de ene site dat dat goed is en op de andere weer dat het het kaartnummer moet zijn. De antwoorden zijn dus wisselend … zal het uitmaken? Anders moet ik heel rap gaan aanpassen .. weet niet wat nu goed is 🙈

    Beantwoorden
    • Nee je moet het documentnummer opgeven. Dat kun je ook zien als je namelijk wisselt van passport naar ID, het veld eronder wijzigt dan ook mee van passport number naar ID number.

  • Hallo Arjan,

    Wij reizen op 2 augustus van Eindhoven naar Griekenland. Mijn moeder heeft 1 PLF-formulier ingevuld voor het gezin. We hebben reeds de QR-code ontvangen. Mijn ouders zijn gevaccineerd, maar ikzelf ben nog niet volledig gevaccineerd en zal een negatieve PCR-test voorleggen. Moet ik dan een apart PLF-formulier invullen? En zo ja, is het een probleem dat ik ook vermeld sta op het PLF-formulier van mijn ouders als family member?

    Dankjewel voor het antwoord!

    Beantwoorden
  • Hallo, wij vertrekken vanaf Dusseldorf naar Kreta. Op PLF formulier moet ingevuld worden in welke landen je geweest bent voor je aankomt in Griekenland.
    Moet ik dan ook Duitsland invullen, omdat we even in Dusseldorf zijn, omdat we daarvan naar Heraklion vliegen?

    Beantwoorden
    • Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen Marieke. In theorie wel. Voor de zekerheid kun je het beste contact opnemen met de ambassade.

    • Ik vlieg ook vanuit Düsseldorf zondag! Heb je duitsland moeten invullen?

  • Hoi Hoi

    Kan ik twee verschillende PLF formulieren invullen,maar dan wel op het dezelfde e-mail adres?

    Beantwoorden
    • Zou in principe moeten kunnen. Weet alleen niet of dezelfde aankomstdatum roet in het eten gooit, maar daar is maar op één manier achter te komen 😄

  • Hoi, mijn zoontje van 5 maanden kan ik niet invullen. Als ik leeftijd 0 doe staat er dat het niet geldig is. Heeft u tips wat ik kan doen?

    Beantwoorden
  • Goedendag,
    Mijn dochter is sinds een klein jaar uit huis en woont officieel dus op een ander adres. De maand voor het vertrek is ze wel constant bij ons. Mijn zoon woont wel nog bij ons, maar is een week geleden in Albanië geweest. Kunnen mijn dochter en zoon bij ons op hetzelfde formulier? Zo ja, moet mijn dochter dan ons adres invullen?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Hallo Merel, ik zou aanraden om wel losse PLFs aan te maken. Die manier wordt doorgaans aanbevolen en lijkt mij in jullie situatie de meest veilige.

      Groetjes Arjan

    • Bedankt voor de snelle reactie!
      Moeten dochter en zoon dan van onze plf afgehaald worden of wel nog bij gezinsleden laten staan?

    • Ja klopt, die moeten dan wel er van afgehaald worden. Per PLF dan één persoon vermelden.

  • Hallo Arjan,

    Wij vliegen vanaf Brussel richting Kos. wel maken wij een tussenstop in Rodos waar wij blijven zitten in het vliegtuig en weer verder vliegen. Moeten wij bij Point of entry in the country dan Kos of Rodos invullen?

    Beantwoorden
    • Hallo Thijs, voor point of entry zou ik dan voor Kos kiezen omdat je op Rhodos het vliegtuig niet zal verlaten.

      Groetjes,

      Arjan

  • Wij reizen 14 aug naar Griekenland en heb gister het plf formulier ingevuld. Ik reis samen met mijn 2 kinderen van 13 en 9 jaar oud. Echter hebben mijn kinderen een andere achternaam. Ik heb nu 1 formulier ingevuld, moet ik voor beide kinderen apart een formulier invullen vanwege onze achternaam?

    Beantwoorden
    • Hallo Marisa,

      Ik denk dat zoals je het nu hebt ingevuld prima is. Sowieso zit je anders met de vraag die verplicht is of degene gevaccineerd, getest of recent covid heeft gehad. Dat wordt dan lastig voor de kinderen als je voor hen elk een PLF invult.

      Groetjes van Arjan

  • Hallo Arjan, een vriendin van mij had het plf formulier ingevuld en mij er ook onder gezet onder het kopje: travel companions – non family. Echter kwamen we net tot de conlusie dat ik zelf ook een plf formulier moet aanvragen. Nu heb ik dit vandaag 26 juli om 19:00 ingevuld en om 19:07 een qr-code toegestuurd gekregen. We landen morgen 27 juli om 19:00 uur in Kos. Dit betekent dat het niet voor de volle 24 uur van te voren is ingevuld, maar ik heb wel al een QR code ontvangen. Denk jij dat het zo voldoende is? Of wanneer weet ik dat alles volledig bevestigd is?

    Beantwoorden
    • Hallo Anne,

      Een gezamenlijke PLF kan idd alleen maar als je samen uit hetzelfde huishouden komt. Dit ivm besmettingsrisico inschatten. Travel companion/non family kan dan alleen gebruikt worden voor bv een studentenhuis of andere samenlevingssituaties anders dan huwelijk of relatie.

      Echter moet je vriendin die van haar nog wel hebben aangepast, anders is die ook foutief omdat jij daar nog bij op zou staan.

      Heb je ook een bevestiging gekregen van de jouwe? Als die correct is ingevuld en je hebt de QR dan lijkt me dat voldoende als je verder ook alle benodigde documentatie meeneemt.

      Groetjes Arjan

  • Hoi Arjan,

    Ik had een vraag omtrent het plf formulier. Ik heb in eerste instantie het elf formulier ingevuld met de gegevens van mijn gezinsleden( mijn vrouw, 2 kinderen van 1 en 5 en ik zelf). Maar heb verschillende ervaringen gelezen dat het een probleem kan zijn als je vrouw niet het zelfde achternaam heeft, ondanks je op zelfde adres woont. Heb voor haar nu voor zekerheid een aparte elf formulier ingevuld en een qr code ontvangen. Heb nu dus 2 plf formulieren waarvan 1 met alle gezinsleden erop en 1 apart voor mijn vrouw ingevuld(voor alle zekerheid). Kan dit een probleem zijn omdat ik dan dubbel voor haar heb ingevuld?

    Beantwoorden
    • Hallo Erkan,

      Als je de ene nog kunt aanpassen zou ik daarop je vrouw verwijderen. Op die manier zou je 1 PLF hebben met jou en je kinderen, en 1 PLF voor je vrouw. Dan heb je die dubbelingen niet. Wel goed kijken of de achternamen van de kinderen overeen komen met de achternaam van de PLF waar je ze bij op zet.

      Voor de zekerheid kun je anders beter contact zoeken met de ambasades aangezien ik niet de officiële instantie ben en ik slechts tips kan geven.

      Groetjes Arjan

    • Bedankt voor je antwoord alleen ik weet niet of ik het nog kan wijzigen omdat ik de qr codes al heb ontvangen.

    • Als je nog 24 uur voor vertrek zit zou het moeten kunnen, als je inlogt kun je dit proberen. Ze sturen de QR codes tegenwoordig al vrij snel weet dus niet of je na aanpassen weer nieuwe ontvangt. Dat is even uitproberen.

    • Bedankt voor je antwoord alleen ik weet niet of ik het nog kan wijzigen omdat ik de qr codes al heb ontvangen. Heb voor zekerheid Tui gebeld en die zeiden dat ik het zo kan laten

  • Ik heb voor mijn gezin (partner en 2 kinderen onder 12 jaar) het formulier ingevuld. Alleen bij mij kon ik mijn vacinatiestatus invullen, voor mijn partner niet en voor mijn kinderen niet aangeven dat er een hetstelbewijs is. Kan ik het zo laten? Of kan mijn partner het voor zichzelf ook invullen (ondanks dat ik hem al heb ingevuld)

    Beantwoorden
    • Hoi Judith, deze vraag krijgen we inderdaad vaker. Het is gek dat je voor het andere reisgezelschap dat niet kunt aangeven op je PLF. Als je verder al het benodigde papierwerk op orde hebt zoals de bewijzen en dit meeneemt zou het verder goed moeten komen. Groetjes Arjan

  • Onze luchthaven veranderd, ik heb de qr code al ontvangen , kan ik het nog aanpassen (we vertrekken 09 aug) en krijg ik dan een nieuwe QR code?

    Beantwoorden
    • Hoi Annet, als je het nog kunt aanpassen zou ik dat proberen. Kijken of je dan een nieuwe QR krijgt. Anders zou ik een nieuwe PLF invullen als dat lukt.

      Groetjes Arjan

  • Hoi , kan ik voor meerdere mensen een apart plf formulier invullen maar bij beide hetzelfde e-mailadres gebruiken?

    Beantwoorden
    • Volgens mij moet dat wel kunnen. Je moet registreren en dan kun je na de eerste PLF daarna nog eentje aanmaken. Ik weet niet of ie een melding geeft als je bij alle PLFs dezelfde aankomstdatum aangeeft, maar daar kom je dan snel genoeg achter 😄 Succes!

  • Hoi!
    Ik zie op veel sites voorbij komen dat er op je PLF een V of een T staat aangegeven. Nu hoor ik verschillende verhalen over de betekenis hiervan. Sommige zeggen dat een T betekent dat je getest wordt, andere zeggen weer wat anders. Is er een rede voor deze T en V?

    Groetjes,
    Noa

    Beantwoorden
    • Hier ben ik ook benieuwd naar ik kijk mee’

  • Wanneer je als ouders ruim 2 weken gevaccineerd bent en mn zoon 3 dagen voordat we gaan vliegen de 2e prik krijgt. Vul je dan op het PLF formulier dan in dat je volledig gevaccineerd bent of is het dan beter om allemaal apart een PLF formulier in te vullen.

    Beantwoorden
    • Hoi Patricia, ik zou ieder een eigen PLF in laten vullen zodat je per persoon de vaccinatiestatus goed kunt aangeven. Jouw zoon zal dan wel een negatieve pcr test moeten kunnen laten zien met bijbehorend certificaat in het Engels.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hoi, schijnt dat sinds 20 juli je gelijk een QR code krijgt, h. Althans, ik het het formulier ingevuld voor mezelf, met mijn zoon als medereiziger en in mijn mail heb ik gelijk een pdf gekregen van de plf waar ee nQR coce op staat. Maar het is maar 1 QR code…is dit de juiste, of zou ik toch nog later een mail krijgen met nieuwe QR codes? Aangezien ik lees dat ik voor iedere reiziger een QR code krijg, ook als je samen 1 verzoek indient als huishouden?

    Beantwoorden
    • Klopt ik hoor daar meer over dat ze na 20 juli ook wel eerder worden verstuurd. Naar mijn weten zou je per toegevoegd medereiziger op je PLF ook het equivalent aan QR-codes moeten ontvangen. Voor de zekerheid zou je contact kunnen opnemen met de Nederlandse ambassade in Griekenland, of de Griekse ambassade in Nederland.

  • Hoi Arjan,

    Vraagje: Wij reizen met 3 personen, ik en mijn man (1 huishouden) en de oom van mijn man (apart huishouden). We hebben besloten om toch per persoon 1 PLF formulier in te vullen i.p.v. per huishouden om gedoe te voorkomen i.v.m. andere achternaam etc. Moet ik dan wel of niet het vinkje van 1 huishouden aanvinken? En mijn man bij family en oom bij non-family invullen of beter daar helemaal niks invullen?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes Leonie

    Beantwoorden
    • Hallo Leonie, als jullie elk een eigen PLf invullen hoef je qua Family / Non family niks aan te vinken omdat jullie individueel een PLF ingevuld hebben.

      Groetjes Arjan

  • Ik reis vandaag heb aleen een verkeerde datum ingevuld op de plf en kan deze niet meer veranderen kan ik nu niet meer reizen

    Beantwoorden
    • Dat wordt wel problematisch vrees ik. De aankomstdatum op het PLF moet echt correct zijn omdat je de avond daarvoor je QR-code krijgt. Hoor van anderen dat er echt mensen geweigerd worden die hun PLF en QR-code niet op orde hebben. Het is daarom ook van belang dat de PLF goed wordt ingevuld en deze kan korter dan 24 uur voor vertrek niet meer aangepast worden.

  • Ik kom er net achter dat ik op het PLF het hotel verkeerd geschreven heb, het gaat om 1 letter. Ik vlieg vrijdag, is dit een probleem? Wat moet ik doen?

    Beantwoorden
  • Ik heb bij het invullen van het PLF formulier aangegeven dat ik een PCR test heb gedaan. Nu krijg ik de PDF versie van mijn PLF en daarin staat bovenin dat ik voor mijn reis een vaccinatiebewijs moet laten zien. Is dit een probleem?

    Beantwoorden
  • Ik heb mijn PLF Formulier ingevuld om 08:10 20 juli en ik vlieg 07;00 21 juli is dat een probleem. ?????

    Beantwoorden
    • Zolang je jouw PLF nog kun invullen met die aankomstdatum en tijd dan komt dat denk ik wel goed. Goed opletten dat je de QR-code op tijd ontvangt.

  • Hallo,

    Wij reizen naar Kos. Bij het adres van het hotel op het PLF formulier hebben we dan ook Kos ingevuld. Op onze tickets staat Kos-stad. Is dit een probleem?

    Beantwoorden
    • Zolang de postcode klopt zal dat wel goed komen. Het belangrijkste zijn de persoonsgegevens, en vluchtgegevens en aankomstdatum.

  • Hallo, ik kan mijn baby van 4 maanden niet toevoegen want 0 jaar gaat niet, nu heb ik maar 1 in gevuld is dit erg? Zo ja wat moet ik dan nu doen ik ga morgen al op vakantie

    Beantwoorden
    • Hallo Angel, Er zijn meer die dit probleem hebben gehad volgens mij. Meeste vullen dan 1 in dacht ik.

  • Hoi Arjan,
    Wij hebben een plf formulier ingevuld als gezin , nu zijn wij en onze zoon al volledig gevaccineerd maar onze dochter nog niet volledig dus zij zal moeten testen , moeten wij voor haar een apart plf formulier invullen ?

    Beantwoorden
    • Hallo Bianca, iedereen op één PLF zou moeten volstaan. Mits jullie uit hetzelfde huishouden bestaan. Let er wel op dat je alle documenten meeneemt. Denk aan onder andere de vaccinatiebewijzen, gezondheidsverklaring en de negatieve PCR-test van je dochter, met Engels certificaat etc. Als het formulier met de aankomstdatum goed is ingevuld zou het goed moeten komen.

      Groetjes,

      Arjan

  • Beste,

    Ik heb een plf formulier ingevuld. Bij mijn stukje wordt gevraagd over vaccinatie en welke ik heb gehad. Maar als ik mijn vriend toevoeg hoef ik dat niet in te vullen. Klopt dit dan of kan ik beter een aparte voor hem maken?

    Mvg

    Beantwoorden
    • Hoi Sophie, voor de zekerheid kun je dan het beste apart een PLF invullen.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hi,

    Mijn vriend en ik wonen op een ander adres en hebben elkaar opgegeven als non-family member, maar ook allebei los een formulier ingevuld. Kan dit kwaad? We wilden dit voor de zekerheid doen omdat we geen huishouden zijn, maar wel samen reizen.

    Wat adviseer je? We kunnen het nog aanpassen maar wellicht kan het geen kwaad.

    Beantwoorden
    • Hi Anne, het kan op zich geen kwaad omdat je allebei apart een PLF hebt ingevuld. Het zal alleen dubbelop zijn omdat je dan allebei twee QR-codes ontvangt. Omdat jullie geen huishouden zijn is het sowieso goed om apart een PLF in te vullen. Het toevoegen van een non family member is dan overbodig omdat deze optie bedoeld is als je als huishouden reist en dat op één PLF wil invullen en de QR-codes daarvan ontvangt.

  • Wij hadden een PLF-formulier ingevuld voor het hele gezin, maar omdat mijn moeder een andere achternaam op haar paspoort heeft willen we voor de zekerheid het formulier allemaal apart invullen. Moeten we dan per formulier wel de “meereizende family members” invullen of laat je deze leeg?

    Beantwoorden
    • Hoi Sanne,

      Als je elk apart een PLF invult hoef je de meereizende gezinsleden niet op te geven. Immers, als je elk apart een PLF invult heb je dat al geregeld. Anders zou je dubbelop registreren.

      Groetjes,

      Arjan

  • Een vriend van mij heeft de verkeerdd datum ingevuld voor wanneer die gaat vertrekke , we vertrekke 17 juli maar hij heeft 18 juli gedaan wat moeten we doen

    Beantwoorden
  • Hallo allemaal. Ik heb een vraag. Wij hebben een reis naar Kos geboekt voor 29 juli. Mijn man en ik hebben dan allebei twee vaccinaties gehad maar zijn dan nog niet 14 dagen gevaccineerd. Mijn dochter van 5 uiteraard niet. Stel het ergste doemscenario komt uit, We worden eruit getrokken en 1 van ons is positief? Wat dan? Worden we dan uit elkaar gehaald? Kunnen kinderen ook eruit gehaald worden om te testen?

    Beantwoorden
  • Ik wil de PLF formulieren invullen. Mijn achternaam en woonadres is anders die van mijn kinderen. 1 kind is 13 jaar en moet dus testbewijs laten zien en 1 kind is 10 jaar. Ik kan voor de oudste wel een apart formulier aanmaken, maar voor de jongste niet omdat gevraagd wordt om een bewijs van vaccinatie of test en die heeft hij niet. Hoe moet ik het formulier invullen? Ik heb nu voor mijn oudste een apart formulier aangemaakt en mijn jongste bij mij op het formulier neergezet. Is dat correct?

    Beantwoorden
    • Ik durf zo niet te zeggen wat je in dit geval moet doen Chantal. Mijn advies is om contact te zoeken met de Griekse ambassade in Nederland, of de Nederlandse ambassade in Griekenland.

  • Hi Arjan,
    Ik reis met mijn gezin hopelijk 19 juli naar Griekenland. Daarvoor moet ik een PLF formulier invullen. Mijn achternaam is niet hetzelfde als mijn gezinsleden. Daarom kreeg ik het advies om voor iedereen apart een formulier in te vullen. Door in te loggen op travel.gov ben ik naar mijn dashboard gegaan en heb ik geklikt op new PLF. Ik heb voor alle gezinsleden een formulier aangemaakt. Inmijn dashboard zie ik nu de 4 formulieren voor ons allemaal. Heb ik het zo goed gedaan? Op alle formulieren stond mijn emailadres al voorgedrukt. Krijg ik dan de 4 QR codes in mijn mailbox?

    Beantwoorden
    • Hallo Patricia,

      Lijkt me goed hoor! Inhoudelijk kan ik ze niet beoordelen uiteraard 🙂 Het klopt dat je de QR-codes alle 4 op je e-mailadres krijgt. Als het goed is heb je ook 4x een bevestiging gehad. Alvast een fijne vakantie gewenst!

      Groet,

      Arjan

  • Goedemiddag, is het mogelijk op een makkelijke manier de PLF formulieren te printen?

    Mij lukt het niet namelijk

    Beantwoorden
    • Als het goed is krijg je een bevestiging, en ook in de mail met de qr code krijg je een pdf als bijlage van de Plf die je goed kunt printen.

    • Goedemorgen Arjan, dank voor je bericht. Ik heb inderdaad de 1e bevestiging uitgeprint. Wij vliegen om 05.20 uur al dus die QR code komt vrij laat binnen en ik heb thuis geen printer…. is het dan goed dat de QR code op de telefoon te lezen is en ik de geprinte eerste bevestiging bij me heb?
      Of moet ik toch zorgen voor een printer??

    • Goedemorgen Martina,

      De QR-code ontvang je meestal rond 23.00u de avond ervoor. Tonen op je telefoon zou ook moeten werken inderdaad. Zorg wel dat je genoeg accu hebt zodat je zowel op luchthaven van vertrek als aankomst de QR kunt tonen.

      Groetjes,

      Arjan

    • Beste Arjan, wij reizen naar Athene en van dan 14 dagen op een zeilboot naar diverse eilanden welke vallen onder Attika. Wat kan ik dan het beste invullen bij Temporary adress, Country: City: Postal code: en Street:. Alvast bedankt

    • Hallo Bas,

      Heb je eventuele stops/ligplaatsen al duidelijk? Je zou eventueel je vertrekplaats als temporary adress kunnen opgeven. Je telefoonnummer is belangrijk zodat je bereikbaar bent. Bij twijfel zou ik adviseren contact op te nemen met de NL ambassade in Griekenland, of de Griekse ambassade in Nederland.

      Groetjes,

      Arjan

  • hallo,
    ik vind het best spannend dat we de qr code de nacht van vertrek pas krijgen.
    Wij vliegen namelijk 18 juli om 03:20. Krijgen we dan pas 18 juli om 00:00 onze code.
    Is de kans dat het te laat komt dan niet heel groot?

    Beantwoorden
    • Hallo Nina,

      Oei dat is al mooi op tijd! De QR-code(s) komen meestal rond 23.00u (de 17e in jullie geval) in je inbox. Controleer goed of je ze hebt ontvangen, en ook of je de PLF goed hebt ingevuld (je vertrekdatum). Print sowieso je bevestigingsmail uit voor vertrek dan heb je die als bewijs. De QR-codes kun je dan vanaf je telefoon laten zien mocht je bv rond die tijd al onderweg zijn.

      Veel plezier alvast!

      Groetjes, Arjan

  • ga op 3 september naar belgie kan ik dan nu al de plf invullen voor mijn rouw en voor mij

    groet ger

    Beantwoorden
    • Ja hoor geen probleem. Ik neem aan dat je bedoelt dat je vanaf België naar Griekenland vliegt? Je ontvangt de QR-code de avond/nacht voor vertrek.

  • Hoi Arjan,

    Ik kan mijn baby (7 maanden) niet toevoegen aan het PLF formulier. De minimale waarde bij leeftijd moet 1 zijn. Klopt dit dat kinderen onder 1 dan niet geregistreerd moeten worden?

    Met vriendelijke groet,

    Nancy

    Beantwoorden
    • Hallo Nancy,

      Volgens mij wordt aangeraden dan gewoon voor je baby de leeftijd van 1 op te geven.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hallo Arjan

    Wij gaan in augustus naar Kos en ben vast het formulier aan het invullen. Wij zijn wel 1 huishouden. Ik doe er maar 2 aangezien ik mijn meisjesnaam bij de luchtvaartmaatschappij heb moeten invullen. Het woonadres staat op een ID kaart niet vermeld. Dan maakt mijn man een formulier met onze 2 kinderen. Dat kan ook toch? Het temporary adress en permanent address heb ik hetzelfde ingevoerd, dat in Griekenland, dat klopt toch? We blijven 10 dagen in hetzelfde hotel. Fijn om deze vragen ergens te kunnen stellen zo!! En het formulier in Engels invullen betreft alleen het land volgens mij is alles verder hetzelfde qua naam, adres etc Gr Marianne

    Beantwoorden
    • Hallo Marianne,

      Het is belangrijk om de gegevens van je paspoort of identiteitskaart over te nemen op het Plf formulier. Als het goed is komt dat overeen met je vliegticket, want daar geldt dezelfde eis. Ik zou dan ook iedereen op hetzelfde plf formulier opnemen aangezien ik geen voordeel/reden zie om ze apart aan te maken. Zolang jullie één huishouden zijn kan dat op dezelfde PLF. Zolang de namen maar overeenkomen met de gegevens zoals ze op de identiteitsbewijzen.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hoi Arjan,
    Bij het invullen kan je alleen bij de eerste persoon aangeven of je gevaccineerd bent.
    Bij de medereizigers wordt dit niet gevraagd. Mijn man en ik zijn gevaccineerd maar onze dochters niet en moeten uiteraard van tevoren testen. Is het een probleem dat dit nergens vermeld staat? En is het een probleem dat mijn meisjesnaam in mijn paspoort staat? (Om als 1 huishouden te kunnen reizen).

    Groeten,
    Hedy

    Beantwoorden
    • Hallo Hedy,

      Het PLF-formulier is voor de Griekse autoriteiten een indicatie voor het besmettingsgevaar waarop zij hun steekproeven kunnen bepalen. Het is dus geen probleem als je alleen voor de hoofdaanvrager hebt kunnen aangeven dat deze gevaccineerd is.

      Als je dochters een pcr test kunnen overleggen bij aankomst zit je sowieso goed. Mits niet ouder dan 72 uur uiteraard. Qua meisjesnaam is dat ook geen probleem, het is juist belangrijk dat de gegevens op het PLF formulier overeenkomen met je paspoort. Het gaat puur om het woonadres omdat één plf per huishouden en dus woonadres moet worden ingevuld, als de reizigers allemaal uit hetzelfde huishouden komen.

      Alvast veel plezier in Griekenland!

      Groetjes,

      Arjan

  • Beste,

    Wij vliegen met ons gezin (mezelf, partner en baby < 1 jaar) + mijn broer (ander adres). We hebben voor de zekerheid zowel een PLF-formulier ingevuld voor mezelf, partner en mijn broer (in elk PLF-formulier verwijzen naar elkaar + naar de baby). Ik kan echter geen eigen PLF-formulier maken voor de baby aangezien ik ook moet kiezen uit de opties "volledig gevaccineerd" – "PCR-test" – "eerder doorgemaakte besmetting". Vul ik dan beter geen PLF-formulier apart in voor de baby aangezien zij geen enkel van eerdergenoemde opties moet hebben om Griekenland binnen te mogen?

    Beantwoorden
    • Hallo Lynn,

      Ik raad meestal aan om een PLF per huishouden (woonadres) aan te maken. Met verwijzen bedoel je dat je ze bij de andere PLF’s ook hebt toegevoegd? Dat lijkt me dan dubbel. Voor de baby kun je de registratie bij die van jullie toevoegen.

  • Hoi! Moet ik op Griekse PLF al mijn voornamen invullen of alleen mijn eerste voornaam? Indien alle voornamen: moet dat in het veld “first (given) name” of “middle initial (optional)”?

    Website van GR overheid geeft geen duidelijkheid en wil geen risico lopen

    Beantwoorden
    • Hallo Piet,

      Je geeft je eerste voornaam/roepnaam op bij First (given) name en de initialen van je andere voornamen bij Middle Initial. Zolang het maar overeenkomt met je paspoort of identiteitsbewijs.

  • Beste Arjan, moet ik de plf ook weer invullen voor de terug weg? Gr. Yvette

    Beantwoorden
  • Beste Arjan,
    Wij komen uit 1 huishouden en wij hebben vannacht maar 1 QR code ontvangen. Ik sta wel op het formulier. Wat kan ik nu nog doen? We vliegen vandaag. Groet Sanne

    Beantwoorden
    • Hoi Sanne,

      Oei dat is vervelend! Heb je ook je spam-mappen doorlopen? Kan best zijn dat de ene wel je inbox heeft bereikt en de andere(n) in je spambox zijn beland.

      Neem voor de zekerheid in ieder geval je bevestigingsmail mee die je hebt gehad nadat je jouw PLF hebt ingevuld. Dan kun je daarmee aantonen dat je het PLF-formulier wel tijdig en compleet hebt ingevuld.

      Groet,

      Arjan

  • Hoi Arjan,

    Ik heb een vraag, ik vlieg as vrijdag met mijn vriend op Athene, wij verblijven hier dan 1 nacht en de volgende dag vliegen wij naar Naxos, hier blijven wij tot 16 okt dan vliegen wij weer terug naar Athene, dan overnachten we hier opnieuw en vliegen dan terug naar Nederland. Kan jij mij vertellen hoe het dan met die formulieren zit. Ik ben er nu één aan het invullen voor de aankomst in Griekenland. Vul ik hierop de volgende bestemming direct in? En als wij vanaf Naxos terugvliegen naar Athene, moeten wij dan opnieuw het formulier invullen? En moeten wij bij terugkomst vanaf Naxos in quarantaine van de overheid? Is dat een verplichting? Gaan ze ons op het vliegveld vasthouden? Ik kan ook niet vinden of de eilanden in Griekenland ook nog steeds op code oranje staan.
    Alvast heel erg bedankt voor het antwoorden van mijn vragen!

    Met vriendelijke groeten
    Marleen

    Beantwoorden
    • Hoi Marleen,

      De Griekse eilanden staan nog steeds op code oranje: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/reizen/reisadvies. Dat betekent bij terugkomst dat je in quarantaine moet. Het PLF-formulier vul je een keer in, je geeft er namelijk ook een terugreisdatum op. Point of entry is Athene. Je dient wel het vinkje ‘connecting flight’ aan te vinken om de vlucht met bijbehorend vluchtnummer op te geven voor de reis van Athene naar Naxos. Ook belangrijk dat je beide (Athene en Naxos) tijdelijke verblijven opgeeft met de juiste postcodes. Succes!

      Groetjes Arjan

  • Hoi Arjan,

    Zojuist het formulier ingevuld voor mijn huishouden (2 personen), ik heb het paspoortnummer van mezelf moeten vermelden, echter bij de gegevens van mijn partner werd alleen naar de naam en de leeftijd gevraagd. In mijn dashboard en de bevestigingsmail zie ik alleen mijn eigen gegevens staan, niet die van mijn partner. Onder Travel Companions – Family op het formulier zelf staat zij wel vermeld met voor- en achternaam en leeftijd. Ik ben er nu niet zeker van of ik op de dag van vertrek een QR-code voor ons beiden ontvang of slechts voor mezelf? Kan ik voor de zekerheid niet beter nog een extra formulier voor mijn partner invullen?

    Beantwoorden
    • Hoi Guez,

      Dit klopt hoor. Het systeem is bedoeld om te bepalen op basis van de gegevens wie eventueel getest moeten worden bij aankomst. De QR geeft de controleur de uitkomst of diegene getest moet worden. Voor je medepassagiers uit het huishouden hoef je inderdaad alleen maar naam en leeftijd op te geven omdat er wordt uitgegaan van jou als hoofdaanvrager en je uit het zelfde huishouden komt en verblijft op hetzelfde adres in Griekenland.

      Rond middernacht op de vertrekdag ontvang je het aantal QR-codes die gelijk zijn aan het aantal opgegeven medereizigers op de PLF. Als dit overeenkomt met de bevestiging kun je er gewoon van uitgaan dat het goed komt.

      Fijne reis!

      Groet,

      Arjan

  • Hoi Arjan, vanmorgen geweigerd op m’n vlucht naar Griekenland omdat het paspoort nummer op m’n PLF niet correct was. Nieuw ticket geboekt en een nieuwe PLF ingevuld omdat ik de bestaande niet (meer) kon wijzigen. Bevestigingsmail Inmiddels ontvangen. Weet jij of ik middernacht een nieuwe QR code ontvang? Gr,

    Beantwoorden
    • Hoi Michiel,

      Dat meen je niet. Dat lijkt me echt vreselijk door zo’n detail. Niet onbelangrijk uiteraard maar wel zuur dat het je overkomt. Daardoor ook meer kosten moeten maken met nieuw ticket?

      Als je het PLF hebt ingevuld moet daar wel minimaal 24 uur tussen zitten qua invullen en vertrek. Op de vertrekdag zou je dan rond middernacht weer een QR moeten ontvangen.

      Succes en laat je het weten als het is gelukt en je in Griekenland bent?

      Groet,

      Arjan

  • Hi Arjan,

    Ik heb ook een vraag. Als ik me registreer om het formulier in te vullen kan ik dan voor mijn overige reizigers ( 9 ) dit ook invullen. Als het goed is ontvang ik dan alle QR codes op 1 emailadres.

    Of moeten zij dit zelf doen… het lijkt mij dat het niet uit moet maken of ik ze met hun gegevens allemaal invul of dat zij dit doen. Het verschil is dat ik dan alle QR codes per mail kan ontvangen, toch?

    Beantwoorden
    • Hoi Florina,

      Eén formulier invullen voor het gehele reisgezelschap kan alleen als dit ook hetzelfde huishouden is. Als dit gezelschap uit gemengde huishoudens bestaat dan dient elk huishouden een apart PLF-formulier in te vullen.

      Voorbeeld: jullie reisgezelschap bestaat uit 4 stelletjes van 2 personen, en 1 individu. Dit betreft dan 5 huishoudens. Elk huishouden vult een PLF-formulier in. De 4 stelletjes kunnen per stel elk 1 PLF invullen en zich allebei daarop aanmelden. De individuele persoon vult zijn eigen PLF in. In totaal 9 reizigers en per ingevuld PLF worden de QR-codes gemaild op basis van het aantal opgegeven personen in het PLF-formulier.

      Hopelijk is het zo duidelijk en alvast een goede reis!

      Groet van Arjan

  • Beste Arjan,

    Hoe dwingend is het dat je bij aankomst in Griekenland (wij vliegen zat. 5/9 naar Kalamata) per persoon een eigen unieke PLF -QR-code moet laten zien bij de Griekse douane op het vliegveld.
    Er is bij mij enige verwarring. Het PLF-formulier heb ik eergisteren ingediend. Mij vrouw vliegt mee, en haar heb ik onder TRAVEL COMPANIONS -FAMILY toegevoegd.
    Nu zie ik op het ‘dashboard’ alleen mijn naam met paspoortnummer.
    Houdt dat in dat ik maar 1 QR-code ontvang (die dan – mijns inziens- wel geldig is voor mijzelf en voor mijn vrouw)?
    Gaat dat goed op de Griekse luchthaven?
    Of moet ik – to be sure – alsnog een 2e volledige PLF-aanvraag doen voor mijn vrouw?
    Want een boete van 500 euro en het risico dat zij niet wordt toegelaten wil ik niet lopen.

    Alvast bedankt voor je antwoord
    Jacques

    Beantwoorden
    • Hallo Jacques,

      Als je het PLF hebt ingevuld als huishouden en je vrouw staat er netjes bij op, dan zal je rond middernacht op je vertrekdag 2 QR-codes ontvangen. Je kunt het voor de zekerheid checken door je bevestigingsmail door te nemen en het formulier in je dashboard nogmaals te controleren om te zien of je vrouw correct als medereiziger vermeld staat, ook met reisdocumentnummer. Dan zou alles in orde moeten zijn.

      Veel plezier alvast!

      Groet,

      Arjan

  • Hoi Arjan,

    Super bedankt voor jouw reactie! Ik laat het dan gewoon zo met 2 formulieren, zie namelijk ook geen optie om 1 formulier in zijn geheel te verwijderen…

    Komt goed, ze zullen vast geen 3 kinderen op de luchthaven laten staan! 😉

    Groetjes Yvonne

    Beantwoorden
    • Zolang de kinderen maar vermeld zijn via de beide formulieren en je bij vertrek alle QR-codes hebt voor iedereen komt het goed. Dat is het belangrijkste want de boetes zijn niet mals helaas.

      Fijne vakantie alvast!

      Groet,

      Arjan

  • Hoi Arjan,

    Hier ook een vraagje! Ik had voor mijzelf het formulier ingevuld en 1 kind erbij opgezet en toen werd hij ,eteen bevestigd. Vervolgens heb ik een formulier ingevuld voor mijn man en daar de andere 2 kinderen bij opgezet. Nu hoor ik van iedereen dat het beter is voor allemaal een eigen formulier in te vullen. Wanneer ik dat wil doen moet ik echter verplicht aanvinken dat ik 1 formulier per familie invul (volgens mij was dit begin van de week nog niet het geval). Wat is wijsheid? Zo laten of alsnog voor de 3 kids een apart formulier invullen? groetjes, Yvonne

    Beantwoorden
    • Hoi Yvonne,

      Het formulier is met haast ontwikkeld en dat is helaas af te lezen aan de gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid/werking van het formulier. Als het lukt zou ik wel 1 formulier invullen voor het hele gezin, simpelweg omdat je dan niet alles steeds opnieuw hoeft in te vullen (vlucht, verblijf etc.). Op basis van het aantal personen krijg je dan iets na middernacht op de vertrekdag het equivalent qua aantal QR-codes. Omdat het invullen op 1 formulier nog wel eens lastig verliep was dan het devies om aparte formulieren in te vullen, just to be safe. Maar dat was ook voor het tijdperk dat je moest registreren. Nu kun je namelijk inloggen (omdat je moest registreren) en via het menu rechtsboven, naar dashboard. Dan kun je daar je eerder ingezonden formulier zien en kun je nog wijzigingen doorvoeren (tot maximaal 24 uur voor vertrek meen ik). Mijn advies zou zijn om te kijken of je het ene formulier kunt aanpassen en alle reizigers daar aan toevoegen. Als je al 2 formulieren hebt ingevuld (voor jou en je man) zou ik kijken dat je die dan zo goed mogelijk en naar waarheid invult. Het belangrijkste is dat je alle reizigers hebt aangemeld zodat je de QR-codes ontvangt voor elke passagier.

      Groet,

      Arjan

  • Binnenkort vlieg ik naar Athene en ga de volgende dag door naar Andros, po het PLF formulier staat aankomst by air als ook ferries. Moet ik invullen dat ik met de ferry overga naar Andros of is dat niet nodig. Alvast bedankt voor je antwoord.

    Beantwoorden
    • Hoi Linda,

      Het gaat hier om de locatie waar je Griekenland binnenkomt. In jouw geval de luchthaven van Athene.

      Groetjes,

      Arjan

  • Hai Arjan,
    Geweldig dat je al deze info beschikbaar stelt. Dank!
    Ik kan op geen enkele manier mijzelf registreren via de Griekse link. https://travel.gov.gr/#/user/login Met geen enkele browser, op geen enkel apparaat. Met div mailadressen geprobeerd. Steeds de melding dat er iets is misgegaan. Er is ook geen help of contact te vinden op de pagina. Weet jij waar ik kan vragen om mijzelf te registreren?

    Beantwoorden
    • Hoi Rogier,

      Dankjewel! Ik doe mijn best alles te verzamelen en vertalen in begrijpelijke taal. Geen eenvoudige opdracht met de constant wisselende regels en bronnen die elkaar tegenspreken.

      Heb je wel de juiste link? Je kunt je namelijk via deze link registreren. Had je dat al geprobeerd? De link die jij noemt is om in te loggen als je al geregistreerd bent.

      Laat je het weten of het is gelukt?

      Groet,

      Arjan

  • Ik reis met een baby die nog GEEN 1 jaar is maar als ik de leeftijd op 0 jaar zet pakt deze niet. wat kan ik doen?

    Beantwoorden
    • Hoi Sharon,

      Ik zie het inderdaad, het formulier accepteert alleen een waarde boven de 0 bij het leeftijdsveld. Snap ook niet dat ze daar niet gewoon geboortejaar van hadden gemaakt, dan zit je altijd safe.

      Voor wat betreft je baby zou ik dan toch gewoon een 1 invullen ook al is dat niet helemaal correct. Het veld maakt het namelijk niet mogelijk om er maanden achter te zetten, dus dan is 1 de best mogelijke optie.

      Groet,

      Arjan

  • Hoi Arjan,
    Ik ga op vakantie met mijn man, hetzelfde adres, maar ook met onze zoon en zijn gezin, ander adres. Kan ik dat op hetzelfde formulier invullen of moet ik voor mijn zoon en zijn gezin een ander formulier invullen? Het is wel in 1 boeking geboekt bij de reisorganistatie.

    Beantwoorden
    • Hoi Ciska,

      Het gaat in dit geval om het huishouden. Per huishouden kun je op hetzelfde formulier de PLF invullen. In dit geval gaat het om 2 vermoed ik, omdat jullie niet allemaal in een huis wonen? Jij en je man een invullen (op eentje) en jouw zoon vult die voor hemzelf en zijn gezin in. Mocht je een auto huren, let dan ook op de regels die in Griekenland hiervoor gelden ten tijde van Corona. Dit zou in jullie geval ook 2 auto’s betekenen namelijk: Wat zijn de Corona-regels voor autohuur in Griekenland?

      Groet,

      Arjan

    • Hallo,

      Wij hebben Corona gehad 02/05/2021. Maar zijn ook gevaccineerd. (Langer dan 2 weken geleden)
      Welke moet je dan kiezen? Of volledig gevaccineerd of recovery drom COVID in the past 30 to 180 days?

    • Hallo Suzanne, ik zou voor volledig gevaccineerd kiezen. Mede omdat deze het meest recent is. Groetjes van Arjan

  • Het lukt mij niet het PLF formulier in te vullen.
    Als ik “Netherlands” heb aangeklikt komen bij provincies de staten van Amerika ter keuze.
    Ook het telefoonnummer pakt het formulier niet.
    Wat kan ik doen?

    Beantwoorden
    • Hoi Jan,

      Sinds 4 augustus moet je eerst registreren voordat je een PLF kunt invullen. Kun je eens de link openen in je bevestigingsmail, dan in het scherm dat opent rechtsboven de drie lijntjes (menu) openen, My Dashboard aanklikken en kijken of je daar je eerdere inzending kunt wijzigen en de gewenste correcties kunt toevoegen?

      Groet,

      Arjan

  • Hallo,
    ik heb t formulier ook fout ingevuld(verkeerd tijdelijk adres,thuisadres ingevuld: :-((() ) nu wilde ik het dus opnieuw invullen en dan goed!! Maar dan krijg ik de melding dat ik al een plf heb ingevuld!! Wat nu???

    Groetjes Willeke

    Beantwoorden
    • We hebben beide wel een bevestigingsmail gehad, dat de qr code om middernacht ,dag voor vertrek verzonden zal worden. Maar dat is dus met het foute tijdelijke adres!!

    • Hoi Willeke,

      Sinds 4 augustus moet je eerst registreren voordat je een PLF kunt invullen. Kun je eens de link openen in je bevestigingsmail, dan in het scherm dat opent rechtsboven de drie lijntjes (menu) openen, My Dashboard aanklikken en kijken of je daar je eerdere inzending kunt wijzigen en de gewenste correcties kunt toevoegen?

      Groet,

      Arjan

  • Hallo,

    Net één formulier ingevuld voor mij en mijn partner (wel een andere achternaam).
    Echter kan ik bij de gegevens van mijn partner alleen zijn naam en leeftijd invullen..
    Is dit dan wel goed? Krijgen we dan één code voor ons samen ondanks dat er weinig gegevens zijn ingevuld? Allemaal erg onduidelijk en wil geen risico lopen dat we het land niet in komen!
    Alvast bedankt 🙂

    Beantwoorden
    • Hoi Joni,

      Het formulier is inderdaad verre van duidelijk en er is geen duidelijk ‘loket’ voor hulpvragen als deze. Heb je een bevestigingsmail gekregen? Zo ja, controleer deze dan goed. Zo, niet? Mijn advies is dan om in te loggen, en het formulier aan te passen (tot uiterlijk 24 uur voor de vertrekdag). Het formulier dient namelijk twee doelen: 1) het verschaft de invuller een QR-code die bij aankomst gescand kan worden, 2) het invullen van de gegevens verschaft de Griekse autoriteit inzicht in je reishistorie, verblijfplaats etc om in te schatten hoe groot de kans op COVID is. Op die manier wordt ook bepaald wie bij aankomst (random) getest gaat worden na het scannen van de QR.

      Groet,

      Arjan

    • Hi Arjan,

      Bedankt voor je reactie!
      Ik heb wel een bevestigingsmail gehad!
      Alleen ik moest bij mijn gegevens ook een paspoortnr invullen en bij een familielid/huisgenoot alleen een naam en leeftijd. Maar je kunt het formulier niet invullen mits je aanklikt dat je één formulier invult voor het hele gezin/huishouden. Dan zou je zeggen dat het zo goed moet zijn toch?

      Groetjes

    • Dan lijkt het wel goed te komen. Staat in de bevestigingsmail ook de gegevens vermeld die je hebt opgegeven? Ik vermoed dat de uitgebreide gegevens zoals paspoortnr alleen van belang zijn als ‘hoofdaanvrager’ van het huishouden. Even goed op letten dat je dan wel 2 QR-codes ontvangt en dan ben je good to go!

      Alvast heel veel plezier!

      Groet,

      Arjan

  • Beste
    Wij komen uit België en reizen via Eindhoven naar Athene. Een PLF formulier heb ik reeds ingevuld voor het hele gezin. Moeten we in Eindhoven ook een gezondheidsverklaring van iedereen afzonderlijk laten zien of is dit enkel voor als je in Nederland woont?

    Beantwoorden
  • Hoi, ik heb een andere achternaam dan mijn man en kinderen.
    Kan ik wel bij hen op het formulier of moet ik er eentje apart voor mezelf invullen?

    Beantwoorden
    • Hoi Francine,

      Naam is niet de leidende factor. Dat is het adres. Het gaat er dan ook om of je van hetzelfde adres (zelfde huishouden dus) afkomstig bent. Als het adres hetzelfde is, maw je bent een gezin of huishouden dat in hetzelfde huis woont dan kun je met z’n allen op hetzelfde formulier, wel met ieders eigen naam en gegevens uiteraard.

      Groet,

      Arjan

  • Ik vertrek deze week met mijn 2 kids naar Kreta. Klopt het dat ik het PLF formulier alleen voor mezelf in moet vullen en 2 kinderen van 9 en 13 erop moet zetten. Zij hebben dus geen eigen ingevuld formulier nodig? Nu staat er alleen hun naam en leeftijd op en geen paspoort nummer bv. En krijgen zij een eigen QR code of staat dat op die van mij? Groetjes Joyce.

    Beantwoorden
    • Hoi Joyce,

      Je kunt het formulier inderdaad invullen voor jezelf en je 2 kinderen. Dan moet je de onderste optie kiezen, dan kun je voor het hele huishouden de gegevens invullen in hetzelfde formulier. Die stappen wijzen zich dan vanzelf. Je ontvangt per persoon een QR-code.

      Alvast veel plezier!

      Groetjes Arjan

  • Zojuist voor mij en mijn 3 kinderen willen invullen.
    Echter na toevoegen van 1 kind per ongeluk op bevestigen gedrukt.
    Daarna weer opnieuw ingevuld waar we alle 4 op staan.
    Ik maak me wel zorgen of dit goed gaat, weet iemand hier meer over?

    Beantwoorden
    • Gisteren naar Kreta gereisd, vanaf luchthaven Düsseldorf. Had dezelfde ervaring met invullen formulier: nadat ik mezelf als “hoofdreiziger” en mijn echtgenote als medereiziger had opgevoerd, sloot het formulier. Vervolgens mijn beide dochters op een tweede formulier opgevoerd (overigens is de oudste wel 18 en weet ik niet of dat wat uitmaakt). Direct na invullen twee mails ontvangen en op de dag van vertrek om 0:00 uur twee mails met QR codes erbij. Zowel in Düsseldorf als in Heraklion geen enkel probleem ondervonden.

    • Bedankt Ron voor deze zeer waardevolle bijdrage. Een prettig gegeven en nuttige input voor degenen die nog moeten. Dank!

      Groet,

      Arjan

  • Hallo,

    Vertrek eind augustus naar Peloponessos. Er staat dat ik TIJDIG het formulier dien in te vullen, max. 24 uur vooraf. Ik heb het formulier reeds ingevuld. Ik neem aan dat er geen termijn VOORAF bestaat vanaf je het formulier kan invullen?

    Beantwoorden
    • Hoi Gert-Jan,

      Nee dat maakt niet uit. Zolang het maar 48-24 uur vooraf is gedaan zodat er tijdig een QR-code verstuurd kan worden. Eerder maakt niet uit dus ;).

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Vlucht geboekt van amsterdam naar santorini, mijn vrouw en ik hebben de pfl formulier online ingevuld en een email als bevestiging ontvangen, de QR code krijgen we voor dat we vliegen. Moeten we in amsterdam ook iets laten zien (gezondheidsverklaring ofzo) of geld dit alleen voor griekenland? Alvast bedankt

    Beantwoorden
  • Hallo,

    Help ik heb, per ongeluk, op de een of andere manier mijn zoon zijn leeftijd verkeerd ingevuld. Er staat nu 13 ipv 17. Iemand een idee wat te doen? Ik kan nergens vinden hoe ik dit kan wijzigen, of dat ik nog een formulier in mag/ kan vullen.

    Beantwoorden
    • Hoi Linda,

      Hier is weinig informatie over te vinden en heb ik ook nog niet eerder meegemaakt. Je kunt altijd een nieuw formulier invullen, just to be safe. Update: Tegenwoordig kun je inloggen en je bestaande formulier aanpassen tot uiterlijk 24 uur voor je vertrekdag.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • waarom kan ik niet op de site komen van dat formulier ? of kan dat echt pas 48 uur van tevoren ?

    Beantwoorden
    • Hoi Miranda,

      De site werkt niet goed op alle apparaten en browsers. Je kunt het even op een ander apparaat proberen, dat wil wel eens werken. De website dient voor iedereen verder toegankelijk te zijn en het formulier kun je ook eerder dan 48 uur voor vertrek invullen.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Ik heb een fout gemaakt in het formulier.. Kan ik hem nog een keer (goed) invullen?

    Beantwoorden
    • Hoi Dorine,

      De website en het formulier is door de Griekse overheid opgesteld. Wij hebben alleen ter informatie en hulp de link opgenomen. Je kunt eventueel het formulier nogmaals goed invullen alleen durf ik niet met zekerheid te zeggen of dit de werkwijze is omdat ik hierover nog geen anderen heb gehoord.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Mijn vrouw en ik vliegen donderdag samen naar Thessaloniki. Hebben wij nou allebei een PLF-formulier nodig of is één voldoende?

    Beantwoorden
    • Beste Kees,

      Elke reiziger moet het individueel invullen, zodat elke reiziger ook een eigen QR-code ontvangt. Reis je dus samen met je vrouw, dan dien je apart van elkaar (2 keer dus) het formulier in te vullen.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Hoe selecteer ik de luchthaven van Preveza voor Lefkas?

    Beantwoorden
    • Hoi Jack,

      Hiervoor kies je de luchthaven ‘Aktio’ in de lijst van het formulier. Dit is de luchthaven Preveza. Dit is wel wat verwarrend inderdaad.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Met de auto via Igoumenitsa het land op 14/7 binnengekomen. Zeer rommelige contrôle door douane en uiteindelijk ook ern coronatest moeten doen voor je van het terrein af gaat. Was beetje chaos maar gebeurde netjes en deed geen pijn: houten spateltje voor uitstrijkje in keel. Daarna 36 uur gewacht op ‘geen bericht’ en nu lekker vakantie aan t vieren.
    O ja…. op de veerboot is het niet safe: weinig mensen een mondkapje.

    Beantwoorden
    • Bedankt voor je reactie Eef, goed te horen dat alles relatief soepel verlopen is! Geniet van je verblijf ‘stin Ellada’!

    • Hallo Arjan,
      Mijn vriend heeft per ongeluk het formulier PLF in het Nederlands ingevuld, dit klopt voor geen meter, later het formulier correct ingevuld in het engels maar toen gaf de organisatie aan dat het PLF formulier alreeds bestond aanpassen in het Engels wil niet. Wat nu?

    • Ai dat is vervelend. Wijzigen door in te loggen werkt ook niet? Goed kijken of er geen Google Translate aanstaat en anders inloggen via een andere browser en dan proberen aan te passen wellicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *