Nieuws

Kyrios Nikos

Een bijdrage van Anita Snippe, woonachtig op Kythira In het voorjaar, als het gras gestaag groeit en het eiland groener

Lees meer

Ik vertrek!

Een bijdrage van Anita Snippe, woonachtig op Kythira Het was eind augustus 2004 toen wij voor het eerst voet zetten

Lees meer

Polykatikía

Een artikel van Patrick Gouw, afkomstig uit Lychnari 2023-1 Openingsscene film Ta Dervisópeda, 1960: ‘Athene verandert. De oude pittoreske huizen

Lees meer

Grande dame Irini Papá

Op 14 september overleed op 93-jarige leeftijd in haar geboortedorp een groot Grieks actrice, Irini Papá. De redactie vroeg Chris de Waele, wier grootmoeder een nicht was van Papá, om over haar te schrijven. Aan dit verzoek gaf zij graag gehoor.

Lees meer

Ode aan Lesbos

Een bijdrage van Marion Teixeira, vanaf Lesbos Nu we hier een aantal maanden zijn beginnen we een beetje de balans

Lees meer

De Griekse droom

Een huisje in Griekenland bewonen. Wie wil dat nou niet? Voor velen een droom. Maar blijft het ook een droom als je niet goed bent voorbereid? In dit artikel vertelt Marion wat ze in alle jaren in Griekenland heeft meegemaakt toen hun eigen Griekse droom begon.

Lees meer

Dimitrios

Meer en meer raakt Marion gewend aan het leven op Lesbos. De natuur is er prachtig. Dimitrios de plaatselijke kleermaker laat zien dat er nog échte service bestaat!

Lees meer

Lemonia

Wat een weelde op Lesbos in deze tijd van het jaar. Alles is er nog prachtig groen. En groen, dat zijn ook de wilde asperges waar Marion onder bezielende leiding van Lemonia naar op zoek gaat.

Lees meer

Terug naar het licht

Marion is terug in Griekenland na twee jaar Nederland. Terug naar dat prachtige licht. Hoe de eerste dagen zijn bevallen lees je in dit nieuwe blog van Marion.

Lees meer