Zakynthos, het eiland dat je niet teleur zal stellen

Zakynthos behoort net als Lefkas tot de Ionische Eilanden. Het is een zeer veelzijdig eiland dat veel te bieden heeft. Natuur, activiteiten, watersport en mooie stranden. Historische opgravingen zul je op Zakynthos niet echt vinden. Door de zware aardbeving die het eiland trof in 1953 werd ruim 70% van het eiland verwoest. Maar gelukkig heeft het eiland dat ook wel Zante wordt genoemd nog genoeg ander moois te bieden. Uniek is bijvoorbeeld de aanwezigheid van de Caretta-caretta schildpadden die daar elk jaar hun eieren leggen en goed te spotten zijn op zee.

In minder dan drie uur naar Zakynthos vliegen

Wat ik zelf ideaal vind is de ligging van Zakynthos in het Noord-Westen van Griekenland. Hierdoor is de vliegtijd zeer kort. Vaak ben je na 2 uur en 45 minuten vanaf Schiphol op Zakynthos geland. Ideaal als je met kinderen op vakantie gaat en naar Griekenland wilt vliegen. In vergelijking met de Griekse eilanden die langs de Turkse kust liggen zoals Rhodos (ruim 3 uur en 45 minuten) is de vliegtijd naar Zakynthos aanzienlijk korter.

Wat te doen als je op Zakynthos bent?

De veelzijdigheid van ‘Zante’ is geweldig. Het eiland zelf is alleen al supertof om rond te rijden. Het Zuiden is vrij vlak en groen terwijl het Noorden veel ruiger is. Wat voor vakantie je ook zoekt, dit Ionische eiland kent namelijk vele gezichten. Wil je lekker luieren op het strand? Dan zit je in Agios Sostis goed. Wil je een actieve vakantie? Genoeg mooie plekken om te wandelen. Boottochten vertrekken vanaf diverse plaatsen op het eiland. Vanuit Agios Nikolaos vertrekken boten naar het wereldberoemde ‘Shipwreck Beach’, ook wel bekend als ‘Navagio Beach’. Dit bekende scheepswrak, gelegen op het strand tussen witte kliffen is een iconische plek. Het uitzicht op het scheepswrak en het hemelsblauwe water is prachtig vanaf de rotsen. Ga je met kinderen op vakantie? Dan mag een bezoek aan een waterpark op Zakynthos niet ontbreken. Er zijn er twee op Zakynthos te vinden, Tsilivi Waterpark en Water Village. De eerste in Tsilivi is beter onderhouden en netter. De sfeer bij Water Village in het plaatsje Sarakinado is echter relaxter en de entreeprijs is lager. Ook heeft het park meer water-attracties.

Het eiland verkennen per auto

Overweeg ook zeker autohuur op Zakynthos wanneer je er verblijft. In een dik uur rijd je van het zuiden naar het uiterste noordelijke puntje van het eiland. En in iets meer dan twee uur rijd je een mooi rondje over het eiland. Omdat Zakynthos als eiland zeer divers is rijd je gedurende de autorit door afwisselende gebieden. Van vlakke landschappen in de omgeving van Laganas, tot ruige bergachtige gebieden in de omgeving van Agios Nikolaos. Pas wel goed op, de weg is niet overal even goed en gaten in de weg zijn eerder regel dan uitzondering. Ook zijn sommige wegen erg smal (als je bijvoorbeeld naar strandjes wilt rijden) en heb je niet altijd goed zicht op tegemoetkomend verkeer. Ga je zelf een auto huren? Lees dan mijn 5 handige tips voor een auto huren in Griekenland.

Caretta-caretta schildpadden spotten

Zeg je Zakynthos, dan zeg je schildpadden. Uniek is het feit dat de caretta-caretta waterschildpadden al vele duizenden jaren haar eieren komt leggen op stranden in de baai van Agios Sostis. Het wrange is dan ook dat dit ook het drukste gebied van Zakynthos is en de schildpadden steeds meer plaats hebben moeten maken voor het toerisme. Wanneer je een excursie boekt om schildpadden te spotten kijk dan goed of het een ECO-tour is. Deze boottours proberen de schildpadden zo min mogelijk te storen.

Vakantie Zakynthos boeken?

Overweeg je op vakantie te gaan naar Zakynthos kijk dan zeker eens bij reisaanbieder Eliza was here. Zo zat ikzelf in een kleinschalige accommodatie op Zakynthos (slechts zes appartementen) in het plaatsje Agios Sostis waardoor je weg bent van de massa. Winkeltjes voor de dagelijkse ditjes en datjes en fijne restaurants op loopafstand, zonder last te hebben van de drukte in Laganas.

Appartement boeken inclusief huurauto

In het diverse reisaanbod van Eliza was here is altijd een huurauto inbegrepen waardoor je optimaal het eiland kunt verkennen. Zo heb ik met de auto het hele eiland rondgereden wat echt een aanrader is! In het zuiden is het vrij vlak, maar als je verder naar het noorden rijdt, wordt het steeds ruiger. Een prachtige omgeving! Wil je liever zelf je vakantie uitstippelen en een auto huren, lees dan onze tips en ervaringen over een auto huren op Zakynthos.

Enkele juweeltjes op Zakynthos:

Zoek je een mooi appartement inclusief huurauto op Zakynthos? Bekijk dan deze prachtige appartementen op Zakynthos.

Bekijk meer accommodaties op Zakynthos


Het actuele weer op  Zakynthos

 

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.