De Zagoria, het andere gezicht van Griekenland

Waar vele toeristen jaarlijks de vele Griekse eilanden opzoeken die Griekenland rijk is, kent het vasteland van Griekenland ook vele prachtige bestemmingen die je zeker niet mag missen. De Zagoria laat een geheel ander gezicht zien van Griekenland. Anders dan de bekende witgepleisterde huisjes die we kennen van de brochures. De Zagoria wint steeds meer aan populariteit. De prachtige natuur, de bergachtige omgeving en de karakteristieke bergdorpjes laten een heel ander beeld van Griekenland zien met een heel divers aanbod van flora en fauna. De spectaculaire Vikos-kloof en de historische boogbruggen zijn zeer zeker de moeite van een bezoek waard. Wie eens wil ontsnappen aan de eilanden en denkt Griekenland wel te kennen, zal verrast worden door dit prachtige, groene stukje Griekenland.

Bekende plaatsen in de Griekse Zagoria

De Zagoria ligt in de Griekse provincie Epirus en wordt omsloten door drie bekende plaatsen. De bekendste is wellicht Ioannina. Dit plaatsje ligt aan een prachtig meer. De andere twee zijn Konitsa en Metsovo. De laatste is een pittoresk bergdorpje wat met haar typische bouwstijl zelfs aan Oostenrijk doet denken. Niet geheel onterecht, want in de winters is het een populair oord voor wintersporters. Twee andere bekende plaatsen liggen even buiten de Zagoria maar kunnen prima dienst doen als uitvalsbasis. Vanuit Parga kun je het prachtige natuurschoon en de bezienswaardigheden prima bereizen. Er gaan ook excursies naar Meteora. De andere is Sivota dat vlakbij de havenstad Igoumenitsa ligt. Wil je met de auto vanuit Italië de provincie Epirus bezoeken, dan gaan er dagelijks vele boten naar deze havenstad.

Enkele pareltjes in de Zagoria

De kustplaatsen Parga en Sivota zijn de bekendste plaatsen in deze streek. Ben je op zoek naar een sfeervolle accommodatie, weg van de massa? Bekijk dan deze pareltjes.

Bekijk meer accommodaties

Het actuele weer in de Zagoria

 

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *