Poros, groen juweeltje in de Saronische golf

Het Griekse eiland Poros is waarschijnlijk niet het meest bekende eiland van al die prachtige eilanden dat Griekenland rijk is. En eigenlijk is dat jammer want het eiland is verrassend mooi. Dit groene juweeltje maakt deel uit van de Saronische eilanden en ligt op iets minder dan een uur varen vanaf de Griekse hoofdstad Athene. Je bereikt Poros via een veerbootverbinding vanuit de haven Piraeus (Athene). Het bosrijke eiland kent vele gezichten en het gezellige stadje is tegen een heuvel opgebouwd. De kenmerkende witte klokkentoren bovenop de heuvel is goed te zien vanaf het water.

Bezienswaardigheden op Poros

Op Poros zelf zijn weinig archeologische bezienswaardigheden. Wel zijn er overblijfselen gevonden van een tempel gewijd aan de zeegod Poseidon. Alleen is hier niet veel meer van over dan alleen de restanten van de voet van de tempel en is er verder niet veel meer te zien. De toegang tot het terrein is gratis.

Het actuele weer op Poros

 

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

One thought on “Poros, groen juweeltje in de Saronische golf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *