Lefkas, de mooiste Griekse stranden binnen handbereik

De mooiste stranden van Griekenland binnen handbereik? Het schiereiland Lefkas huisvest enkele van Griekenlands mooiste stranden. De bekendste is Porto Katsiki met de bekende krijtrotsen en het prachtige azuurblauwe zeewater. Het maakt net als Zakynthos deel uit van de Ionische Eilanden, gesitueerd in Noordwest-Griekenland.

Op vliegvakantie naar Lefkas

Het eiland ‘Lefkada’ zoals de Grieken het noemen (per brug te bereiken vanaf het vasteland) ligt vlakbij de luchthaven Preveza. Vanaf de luchthaven kun je het beste een auto huren en doorrijden naar dit mooie schiereiland. Het is ongeveer een klein half uurtje rijden naar Lefkas-stad. Vanuit daar is het vervolgens nog een half uurtje doorrijden naar Nidri, waar ook veel accommodaties zijn gesitueerd zoals hotels en appartementen. Wil je niet in de massa zitten? Dan zou ik aanraden eens te kijken bij reisaanbieder Eliza was here waar ik zelf ook vaak boek. Zij bieden kleinschalige accommodaties op Lefkas aan. Een huurauto zit doorgaans bij de prijs van de reis inbegrepen, ideaal om leuke tochtjes te maken in de omgeving. En zeker geen overbodige luxe als je een van de vele mooie stranden wilt gaan bezoeken!

Bezienswaardigheden op Lefkas

Op Lefkas vind je geen archeologische vondsten of andere opgravingen. Mensen die naar dit Ionische eiland gaan komen er doorgaans voor de prachtige stranden. En dat moet wel gezegd, enkele spectaculaire stranden vind je op dat mooie (schier)eiland. Qua stadjes zijn Lefkas-stad en Nidri de twee plaatsen die het meest populair zijn. Lefkas-stad met haar grote haven en vele winkelstraatjes is zeker een bezoekje waard. Nidri bestaat uit een aantal winkels, restaurantjes en accommodaties aan weerszijden van de weg. Vlakbij Nidri is een klein watervalletje te bezoeken met een leuk wandelpad er naartoe. Houd er wel rekening mee dat bij langdurige droogte en heet weer de waterval droog kan komen te vallen. Aanrader is een boottrip te maken die je langs Porto Katsiki voert. Vanaf het water kun je de prachtige krijtrotsen goed zien en het witte strand met het felblauwe water is een prachtig schouwspel. Uiteraard kun je met de auto ook zelf naar Porto Katsiki rijden en lekker op het strand genieten. Denk er wel aan dat je aan komt rijden op een steile klif en via trappetjes naar het strand af moet dalen. Desalniettemin zeker de moeite waard!

Enkele pareltjes op Lefkas

Wil je weg van de massa en zoek je een kleinschalige accommodatie op dit prachtige eiland? Bekijk dan deze juweeltjes.

Bekijk meer accommodaties

Het actuele weer op Lefkas

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

2 thoughts on “Lefkas, de mooiste Griekse stranden binnen handbereik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *