Griekse tzatziki volgens authentiek recept

Niet weer een recept voor tzatziki, hoor ik je denken. Er zijn er al vele te vinden online. Waarom dit recept jou zal overtuigen? Lees snel verder hoe je die heerlijk authentieke dip maakt zoals ‘ie eigenlijk bedoeld is!

Dit recept voor echte Griekse tzatziki (ook wel geschreven als tzaziki, tsatsiki of zaziki) had ik eerst op Smulweb staan en kreeg veel positieve reacties. Voor een echt authentiek tzatziki-recept hoort er wel een scheutje azijn in, maar dat vervang ik liever voor de frisheid van citroensap. Dit is een heerlijk recept voor Griekse tzatziki met een goede verhouding van frisse Griekse yoghurt en komkommer. Door het sap van een citroen toe te voegen en een vleugje munt krijg je een heerlijke frisse dip voor op een pitabroodje of stukje geroosterd Turks brood. Ik weet zeker dat je dit vaker zult maken!

De kracht van gerechten zoals deze is dat het je in gedachten weer even terugbrengt naar Griekenland. Het recept heb ik gebaseerd op mijn ervaringen tijdens vakanties in Griekenland. En door het steeds weer wat te verfijnen als ik het ga klaarmaken. Deze tzatziki is heerlijk bij souvlaki, soutzoukakia (Griekse gehaktballetjes) of gewoon als snack met vers brood dat even geroosterd is aan beide zijden. Eigenlijk past het bij alle Griekse recepten als heerlijk bijgerecht, dip of sausje.

Tzatziki recept

Echte Griekse tzatziki maken

Fris, licht en puur. Griekse tzatziki is heerlijk als dip, bijgerecht of om gewoon zo op te lepelen. Heerlijk bij souvlaki of serveer het met wat pitabrood. Dit recept is hoe tzatziki het lekkerst is. Door een beetje munt te gebruiken krijgt het geheel een frisse kick. Maar dit kun je ook weglaten als je niet van munt houdt.
4.14 van 81 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Grieks
Porties 6 personen

Hulpmiddelen

  • Knoflookpers (klik op de link voor de beste knoflookpers die er bestaat)
  • Zeef of fijn vergiet
  • Grove rasp
  • Mengkom
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 500 ml Griekse yoghurt (bij voorkeur 10% vet)
  • ½ komkommer
  • 3-4 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel dille (vers of gedroogd)
  • 1 theelepel munt (vers of gedroogd)
  • ½ citroen (alleen het sap) of een scheutje witte wijnazijn
  • 1 scheutje olijfolie (extra vierge)
  • gemalen zwarte peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Was de komkommer of schil de komkommer als je de schil niet zo lekker vind. Snijd het kontje er af en rasp de komkommer (grove reepjes) boven een zeef of fijne vergiet. Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste er wat zout over strooien en na een kwartiertje met een vork of de bolle kant van een soeplepel de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef aandrukken om het grootste vocht eruit te drukken. Het zout brengt je tzatziki ook gelijk mooi op smaak (mits met mate gebruikt natuurlijk).
  • Doe terwijl de komkommer aan het uitlekken is, de yoghurt voor de tzatziki in een mengkom, en knijp 3 á 4 teentjes knoflook boven de yoghurt uit. Heb je geen knoflookpers? Je kunt de gepelde teentjes knoflook ook heel goed met een fijne rasp tot pulp maken en er dan bijvoegen. 
  • Voeg vervolgens een flinke scheut olijfolie toe. Strooi vervolgens een halve eetlepel gedroogde dille en een theelepel munt uit over het mengsel. De munt geeft het een heerlijk frisse, maar subtiele kick. 
  • Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe (denk om de pitjes) en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Met de peper mag je best royaal zijn, maar pas op met zout.
  • Laat de tzatziki vervolgens minimaal een aantal uur in de koelkast op smaak komen. Hierdoor trekken de smaken beter in de tzatziki en is het eindresultaat het beste. Voor een optimale smaak kun je de tzatziki een avond van te voren maken.

Notities

Zorg voor echte dikke yoghurt (met een stevige kwarkachtige structuur) om de tzatziki goed stevig te houden aangezien je later de komkommer, olijfolie en citroensap gaat toevoegen. De emmers met 1 kg Griekse yoghurt van de Aldi of Turkse yoghurt van de Lidl lenen zich hier goed voor. Ook de Katharos Griekse yoghurt (verkrijgbaar bij de Albert Heijn) is mooi van structuur. De yoghurt die je overhoudt leent zich perfect als toetje met een flinke klodder honing! Wil je liever een wat magere variant? Je kunt gewone magere yoghurt de avond ervoor in een theedoek of kaasdoek doen. Doe dit vervolgens in een zeef boven een bakje en laat dit een nacht in de koelkast staan. Zo trek je het meeste vocht er uit en krijg je een heerlijke stevige yoghurt. Ook kun je Total 0% gebruiken, al vind ik magere of vetvrije yoghurt qua structuur minder fijn.
Trefwoord tsatsiki, tzatziki, zaziki
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Deel je ervaringen met andere lezers!

Hoe eet je deze heerlijke tzatziki op z’n best?

Druppel voor serveren nog wat (goede) extra vergine Griekse olijfolie over de tzatziki. Serveer vervolgens de tzatziki met een in reepjes gesneden Turks brood wat je nog even grillt in een grillpan of oven. Wat ik zelf vaak doe is een pak met pitabroodjes met wat olie besprenkelen, even om en om bakken in een pan. Dan wat oregano erover strooien met wat peper en zout. Dit met een pizzasnijder in mooie puntjes snijden. Ook lekker op een stukje warme ciabatta. Lekker met nog een beetje vers gemalen zwarte peper erover als finishing touch.

 

De pitabroodjes in de foto zijn pita’s waar je ook souvlaki in oprolt. Deze echte Griekse pitabroodjes kun je vaak wel bij je lokale Griek halen. Bekijk ook de andere Griekse recepten voor nog meer inspiratie!

Kali Orexi, eet smakelijk!

Arjan van Griekipedia

Arjan komt al jaren in Griekenland. Zoals het vaker gaat bij een eerste bezoek aan dit prachtige land: liefde op het eerste gezicht. Gebaseerd op eigen ervaringen geeft hij je graag praktische tips voor bestemmingen en deelt hij zijn liefde voor de Griekse keuken met de heerlijkste recepten.

79 thoughts on “Griekse tzatziki volgens authentiek recept

    • Als je het in de koelkast bewaart kun je het zeker twee tot drie dagen goed houden.

  • Heerlijk! Ik heb nog nooit eerder tzatziki gemaakt en ik kan niets anders zeggen dan dat het zeer geslaagd is! Ik heb de tip van een andere commenter gevolgd en het rechtstreeks in de yoghurtemmer gemaakt – superhandig. Ik heb zelf een hele komkommer gebruikt en iets meer knoflook toegevoegd. Verder heb ik het heerlijk gevonden met citroensap en twee verse muntblaadjes. Dit recept zal zeker veel gedeeld gaan worden!

    Beantwoorden
    • Leuk om te horen Sanne! Blij dat het geslaagd is en dit recept daarbij heeft geholpen. En sharing is caring 🙂 Groetjes van Arjan

  • Wat een leuk recept – zo overzichtelijk en makkelijk te maken. Gezien de smaken van de diverse familieleden, heb ik het recept enigszins moeten aangepassen, t.w. geen knoflook en groene paprika gebruikt, maar voor de rest letterlijk gevolgd. Vervolgens even geproefd en ik miste iets (klopt natuurlijk) en moest het compenseren. Heb er toen een beetje honing doorheen geroerd – zalig! Er is van gesmuld!

    Beantwoorden
  • Ik ben verslaafd aan dit recept, zo lekker, zelfs zonder de munt helemaal prima

    Beantwoorden
    • Wat leuk om te horen Ilona! Dit soort reacties betekenen altijd erg veel voor mij. En inderdaad ook zonder munt is deze tzatziki heerlijk.

      Groetjes van Arjan

  • Over smaak valt niet te twisten, maar mijn advies is om er en scheutje witte wijnazijn er aan toe te voegen i.p.v. Citroen. Na het intrekken van wat zout over de komkommerrasp, in een theedoek plaatsen, uitwringen en het vocht is weg. Ik gebruik altijd, ik mag het niet zeggen maar Turkse yoghurt die nog dikker is. Verkrijgbaar bij de gele supermarkt. Verder is het prima.

    Beantwoorden
    • Bedankt voor je reactie Peter! Witte wijnazijn is wat er traditioneel wordt gebruikt inderdaad. Citroen maakt het geheel net wat frisser icm de yoghurt en knoflook vind ik. Maar wat je zegt, gewoon gebruiken wat je lekker vindt! Goede tip van het uitlekken en de keuze van yoghurt. Idealiter wil je de yoghurt uit laten lopen via kaasdoek om deze goed dik te krijgen. Turkse yoghurt kan dan een prima alternatief zijn, deze is in Nederland wat dikker inderdaad.

      Griekse groetjes van Arjan

  • Pingback: Relax Mama weekmenu - Club van relaxte moeders

  • Heerlijk recept, maar ik raad je wel aan om een dikkere yoghurt te gebruiken. Voor de rest is het recept geweldig en ga ik het zeker vaker gebruiken!!

    Beantwoorden
    • Dankjewel Kiki! Dikkere yoghurt is inderdaad aan te raden. De Griekse yoghurt van Fage (liefst de 10% variant nemen) is goed stevig. Als je de zaadlijsten van de komkommers eruit lepelt scheelt dit ook weer wat vocht en blijft de tzatziki mooi stevig.

  • Echt heerlijk! Goed recept zeg! Iedereen smult ervan voor wie ik het maak 🙂
    Ik doe zelf ietsje meer dille en komkommer erin, wel belangrijk om het goed uit te lekken.
    En een aanrader is toch wel verse munt te gebruiken, blaadje of 5-6 per halve kilo geeft het die extra bite inderdaad!

    Dank voor het recept

    Beantwoorden
  • Pingback: Tsatsiki Recept - Holland Nieuwste

  • Ik maak deze tzatziki in de liter verpakking van de yoghurt Griekse stijl. Er zit nog wat ruimte voor de ingrediënten in die ton en zo heb je een goed afgesloten voorraadje. Alhoewel hij meestal zo op is 😋

    Beantwoorden
    • Goede tip Ineke! Slim om dat zo te doen, gelijk een afsluitbare verpakking erom.

  • Pingback: 3 gezonde airfryer recepten - GezondVoorstel

  • Superlekkere tzatziki! Past ook perfect in mijn dieet, dankzij de 0% vet griekse yoghurt! Dus schuldvrij dippen.

    Beantwoorden
    • Zo is het Jellie! En helemaal puur natuur. Bedankt dat je een reactie hebt achtergelaten. Hopelijk probeer je ook eens een van mijn andere recepten.

      Groetjes,

      Arjan van Griekipedia

    • Hoi hij smaakt heerlijk maar ik vind hem , niet zo zacht van smaak , miss heb ik er te veel knoflook in gedaan
      Hebben jullie tips
      Gr Helene

    • Goed te horen Helene! Als ie een tikkeltje te scherp op de tong is kun je de volgende keer wat minderen qua citroensap en in plaats van 3-4 teentjes knoflook maximaal 2 teentjes doen. Ook zijn niet alle knoflook soorten even gelijk. Maar met bovenstaande tips moet het goed komen!

      Groetjes,

      Arjan van Griekipedia

    • De boosdoener is niet het vet, maar de koolhydraten. Dat is inmiddels algemeen bekend.
      En koolhydraten zitten hier wel in. Dus toch maar oppassen.

  • Heel goede Tzatziki recept! Ik gebruik alleen altijd de Dodoni of Kri Kri 10 procent yoghurt. Die vind ik de lekkerste. Is gewoon bij Albert Heijn of Jumbo te koop.

    Beantwoorden
    • Dankjewel Jeroen! Super om te horen dat dit recept bevalt en dat je naast de Griekse producten ook mijn recepten gebruikt! De Dodoni of Kri Kri is inderdaad erg fijn als yoghurt!

      Groetjes,

      Arjan van Griekipedia

  • Dank voor dit heerlijke en makkelijke recept! We maken het regelmatig en genieten er enorm van!

    Beantwoorden
    • Wat superleuk om te horen, Elina! Hier doen we het voor!

      Groetjes,

      Arjan van Griekipedia

  • Hallo Arjan,

    Indien ik verse munt wil gebruiken wat is dan de hoeveelheid? Ik vind het vaak zo sterk in een gerecht. Ik hoor graag van je zodat ik hem van het weekend kan voorschotelen aan de eetclub.
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Hoi Helma,

      Verse munt is heerlijk, maar erg overheersend inderdaad! Afhankelijk van hoeveel tzatziki je maakt zou ik op 300-500 gram stevige yoghurt echt maar 3-4 muntblaadjes fijnsnijden en erdoor doen. Munt geeft wel een frisse kick maar het moet geen mondwater worden haha. Doordat je citroensap en olie toevoegt trekken de smaken van de munt nog meer in de yoghurt. Dus met maximaal een paar muntblaadjes zit je wel safe. En zoals altijd: goed proeven na een uurtje. Dan kun je altijd wat extra toevoegen naar smaak.

      Succes!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Ik maak een keer per week een portie en gebruik dit o.a. als dipsaus voor schijfjes komkommer en bleekselderij bij de lunch. Het is ook lekker op een volkoren cracker met een plakje ham, een plakje kaas, twee dunne schijfjes komkommer en daarboven op een halve cherry- of snoeptomaat. Hierboven op komt een toefje tzaziki. In het midden nog een klein stukje Danksh blue of variant met wat zonnebloempitten. Dit gecombineerd met schijfjes komkommer, bleekselderij, miniwortels en walnoten is of een lekkere lunch of een lekker en gezond tussendoortje.

    Beantwoorden
  • Ik heb dit recept gebruikt en beetje aangepast. Ten eerste heb ik het de avond ervoor klaar gemaakt om de kruiden goed hun smaakt af te laten geven. Zou ook ’s ochtends kunnen, als je hem in de avond gaat gebruiken maar ik had in de ochtend geen tijd. De gedroogde kruiden heb ik vervangen voor verse. Waarom wel verse knoflook en geen verse dille en munt? Knoflook poeder is ook net iets minder lekker toch? Verder werkt de theedoek truc om het water te scheiden ook prima. Je pakt een theedoek doet daar de geraspte komkommer in en draait deze, boven de wasbak, vlak boven de komkommer dicht. Op deze manier duw je al het overtollige vocht er binnen een paar minuten uit. Verder gewoon je aan dit recept houden en je hebt heerlijke Tzatziki.

    Beantwoorden
    • Hoi Duncan,

      Leuk dat je dit recept hebt gebruikt! Het mooie van recepten is dat je er eindeloos mee kunt variëren en het naar je eigen hand kunt zetten. Verse kruiden is helemaal top natuurlijk. Dille is niet altijd vers voorhanden in de supermarkt. De gedroogde variant in combinatie met de munt werkt dan ook vaak prima. De theedoek om het vocht uit de komkommer te krijgen is ook een goede optie, alleen moet je dan niet teveel wasmiddel hebben gebruikt haha. Hoop dat de tzatziki heerlijk heeft gesmaakt en dank voor je leuke reactie!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

    • Gebruik zelf, afhankelijk van muntblad grote, 2 of 3 heel fijn gesneden blaadjes en voeg deze pas een uur voor het opdienen toe. Overigens heb ik ook enkele malen limoensap gebruikt bij gebrek aan citroen smaakt ook heerlijk. Verder een top recept te gebruiken als dip, bij curry’s , als onderdeel van een broodmaaltijd etc. Wij zijn fan

  • Vrienden van ons zijn vanmorgen thuis gekomen van Paxos. Hebben voor hun vanavond Grieks gekookt en deze tzatziki gemaakt ! Zij, maar ook wij, vonden het heerlijk !!!

    Beantwoorden
    • Wat goed te horen, Marion! Erg leuk dat je even een reactie achterlaat.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Net terug van twee weken Kreta. Heerlijk. Deze tzatziki dit weekend gemaakt en we hebben gesmuld! Dank voor het delen, deze gaan we zeker vaker maken.

    Beantwoorden
    • Hoi Arie,

      Goed te horen dat je dit recept hebt geprobeerd en dat het goed is gelukt! Bekijk ook eens mijn andere recepten voor meer Griekse inspiratie.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Heerlijk recept. Mijn man is Grieks en maakt het zelf ook precies zo. Bedankt voor het delen.

    Beantwoorden
  • Ik heb voor de derde keer gemaakt, met meer komkommer, lekker!

    Beantwoorden
    • Hoi Areke,

      Leuk dat je dit recept al meerdere keren hebt gebruikt én dat het goed is gelukt natuurlijk!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Uitstekend recept, het smaakt geweldig lekker. Een ‘echte’ Griek beaamde onze bevinding. Hulde dus!
    We maakten de tzatziki met verse kruiden, geserveerd met lekker zelf afgebakken brood & een glaasje Retsina.
    Dank je, je andere recepten komen zeker ook aan de beurt.

    Beantwoorden
    • Dankjewel! Goed te horen en blij dat het goed heeft gesmaakt!

  • Echt een heerlijk recept en bedankt voor de tip de Griekse yogurt van de Aldi is hier zeker erg geschikt voor. Ik ga er vanavond weer van genieten.

    Beantwoorden
    • Bedankt voor je reactie, goed te horen! Geniet ervan!

  • Moeten de zaadlijsten uit de komkommer gehaald worden? Ik wil het recept morgen gaan maken en vanavond zal ik de yoghurt alvast ‘uit laten lekken’.
    Ik krijg er al helemaal zin in 🙂

    Beantwoorden
    • Hoi Rieneke, dat hoeft niet hoor. Ik schil de komkommer vaak even om en om. Zodat er nog wel wat schil zit voor een mooi stukje groen in je tzatziki. Dan rasp ik vaak alles met een grove rasp en laat dit met wat zout in een zeef uitlekken. Dan zit je wel goed.

      Succes en kali orexi!

  • Hoi,
    Inderdaad,heerlijk! Succes bij mn barbecue.
    Wel echt de volle 10% yogurt gebruiken.Die vd de Aldi heeft de beste structuur.
    Tip. Inplaats vd de munt en de citroen scheut limoen/munt siroop van teisseire,heerlijk!
    en bedankt voor je recept.
    Groet Toussaint.

    Beantwoorden
    • Bedankt voor je reactie en lovende woorden Toussaint! Die van de Aldi is goed te gebruiken inderdaad. De Total (niet de 0% pakken) is ook heerlijk. Daarnaast gebruik ook wel die van Katharos met 10% vet. Die heeft ook een mooie structuur en goede smaak. Leuke variatie met de siroop!

  • Heerlijk recept! Rundergehakt met gyroskruiden en flatbread bereid op de bbq. Daarbij een salade van bonen, gepofte paprika, erwtjes en munt. En alles kwam samen door deze heerlijke saus. Een blijvertje!

    Beantwoorden
    • Hallo Eugene,

      Wat top dat je lekker aan het kokkerellen bent geweest en dat mijn recept voor tzatziki een mooie begeleider was van het geheel! Leuk dat je ook even een reactie hebt achtergelaten, dat doet me altijd goed!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Heerlijk! Gelijk de dubbele hoveelheid gemaakt. Toch lekkerder dan de slanke variant!

    Beantwoorden
    • Leuk dat je een reactie achterlaat, Nora! Je hebt een mooie voorraad gemaakt dus, met het mooie weer geen straf om in het zonnetje op te eten! En inderdaad, gewoon de goede yoghurt gebruiken is toch altijd het lekkerste 🙂

      Hartelijke groet,

      Arjan van Griekipedia

    • Hoi Alice,

      Je kunt tzatziki sowieso wel drie dagen in de koelkast bewaren. Ik doe het altijd in een luchtdichte plastic bak. Maar als ie goed is gelukt is het dezelfde dag toch al op haha!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • ik heb de tzatziki gemaakt smaakt heerlijk en word iedere dag beter van smaak bedankt.

    groet Ans

    Beantwoorden
    • Hoi Ans,

      Leuk dat je even een reactie achterlaat. Top dat de tzatziki goed is gelukt, het past overal bij. Vlees, gegrilde groentes of gewoon lekker als dip met geroosterd brood. Bedankt voor het gebruiken van dit recept!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia

  • Wij hadden op school Inplaats Griekse yoghurt hadden wij crème fresh gebruikt kan dat ook?

    Beantwoorden
    • Hoi,

      Crème fraiche zou ik zelf niet adviseren omdat het qua textuur en vetgehalte een product is op basis van room. Yoghurt is veel minder vet en qua zuurgehalte veel beter qua frisheid. Ook wil je juist stevige yoghurt voor je tzatziki. Succes!

  • Pingback: Recepten | Pearltrees

    • Hoi Ingrid,

      Leuk dat je dit recept hebt gebruikt en dat het goed gelukt is! Ik zal het recept voor pitabrood zeker eens gaan uitproberen!

      Hartelijke groet,

      Arjan van Griekipedia.nl

  • Zo maken wij het ook. Alleen gaat er op 500 gr. Yoghurt wel een hele komkommer in. Wij houden kwa volume, dat wat je ziet , een zelfde hoeveelheid van yoghurt en uitgelekte komkommer aan. Ik snijd knoflook altijd met een mes in kleine stukjes. En als je verse kruiden kunt gebruiken is het nog lekkerder.

    Beantwoorden
  • Heerlijk, alleen heb ik de Griekse tomatenrijst nog niet gevonden. De gigantes zijn ook zalig.

    Beantwoorden
  • Eindelijk een recept gevonden voor tzatziki die net zo smaakt als op onze vakantie op Kreta. Bedankt! Heb het van het weekend gemaakt en iedereen was lyrisch. Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Ik ga het morgen maken voor mijn visite. Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Beantwoorden
    • Hallo Bregje,

      Leuk dat je dit recept gaat maken! Als je het als dip gebruikt met brood dan heb je hier met 4 á 6 personen wel genoeg aan hoor. Wil je meer mensen bedienen en wil je het ook bijvoorbeeld met souvlaki of ander vlees serveren dan zou ik het recept verdubbelen. Dan heb je sowieso genoeg en wat je overhoudt blijft nog wel een paar dagen goed.

      Groet,

      Arjan van Griekipedia.nl

  • Wat heerlijk dit recept!
    Ook aanrader bij een couscous/bulgur salade waarin veel verse kruiden (peterselie, munt), gesnipperd uitje en stukjes paprika en tomaatjes en gehakte zwarte olijven.
    Bij de bbq is dit hier een succes.
    Eet smakelijk! ???

    Beantwoorden
    • Hoi Roeland,

      Top dat je dit recept hebt gebruikt en er zo enthousiast over bent, leuk!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia.nl

  • Ik ga dit recept volgende week maken, moet nog een paar ingrediënten kopen.
    Zet je het recept van de enige echte Griekse rijst ook hier.

    Efgaristo.

    Beantwoorden
    • Hoi Jacinta,

      Leuk dat je voor tzatziki dit recept gaat gebruiken!

      De Griekse rijst ga ik ook nog op termijn op de website plaatsen. Bedoel je de tomatenrijst Kritharaki dat van eeen pasta wordt gemaakt in de vorm van een rijstkorrel?

      Groet,

      Arjan van Griekipedia.nl

  • Zo, net gemaakt en hij staat in de koelkast voor vanavond. Hij was nu al lekker, ik kijk er naar uit!

    Beantwoorden
    • Hallo Manuela,

      Leuk dat je mijn recept hebt gebruikt. Als de tzatziki nu al heerlijk smaakt wordt dat na een paar uurtjes alleen nog maar beter. Kali orexi!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia.nl

  • Zojuist gemaakt, hij smaakt nu al geweldig. Nu een paar uur wachten tot hij helemaal op smaak is. Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • Hoi Piet,

      Super dat je dit recept hebt gebruikt en eet smakelijk alvast!

  • Dit is de lekkerste tzatziki die ik ooit heb gemaakt. Heel erg bedankt voor dit overheerlijke recept Griekipedia!!

    Beantwoorden
  • Ik dank u zeer voor de uitgebreide uitleg. Ga het zeker proberen.
    Kan dit ook met magere yoghurt of moet het echt volle zijn.
    Met vriendelijke groet,
    Bert

    Beantwoorden
    • Hallo Bert,

      Bedankt voor je reactie! Uiteraard kan een wat meer magere yoghurt ook gewoon gebruikt worden. Het merk ‘Total’ is ook een goede yoghurt die lekker stevig is maar wel mager is. Persoonlijk vind ik een wat vollere yoghurt (10% vet) wat romiger waardoor de tzatziki nèt iets lekkerder wordt. Maar belangrijkste is dat de yoghurt lekker stevig is, dan komt het wel goed!

      Veel plezier met het maken en opeten van dit heerlijke bijgerecht. Hoor graag of het gelukt is!

      Groet,

      Arjan van Griekipedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling